Laatste keer Flandria met Tom Boonen als wereldkampioen

23 februari 2022

Wanneer was de laatste keer dat jij met de Flandria in Antwerpen ging varen?

Mijn laatste keer was het jaar dat Tom Boonen wereldkampioen wielrennen werd. In 2005 dus.
 


De dag na zijn glorieuze zege in Madrid moest ik als journalist voor de regionale tv-zender RTV verslag uitbrengen van de ontvangst bij de koning, toen nog Albert II. 

Later op de middag was er nog een persconferentie van zijn ploeg Quick-Step op een Flandria-boot in Antwerpen en daar trokken we ook naartoe.

De nationale en internationale pers was tijdig present, maar Boonen & co lieten op zich wachten.

Johan Museeuw was op dat moment de PR-man van de ploeg en had het idee opgevatom tijdens de persconferentie en het aansluitende buffet met het schip te gaan varen.

Dit tot groot ongenoegen van de aanwezige cameraploegen en fotografen, inclusief wijzelf. Iedereen wou na de persconferentie meteen van boord om een verslag te gaan monteren zodat het nog mee kon in het avondnieuws. In ons geval was dat om 18.30 uur.

Maar Museeuw was onwrikbaar en er zou worden gevaren.

Met een uur vertraging kwamen Boonen en zijn gevolg aan boord en werden de trossen gelost.

Na een half uur was de persconferentie voorbij, deed de kersverse wereldkampioen nog een paar individuele interviews en toen was het wachten tot de gegijzelde pers weer van boord kon.

Dat was een uur later, met als gevolg dat ons nieuwsitem te laat was voor de eerste journaallus.

Hopelijk is jouw herinnering aan Flandria beter. Want hoe je het ook draait of keert:iedereen heeft wel een herinnering aan Flandria. 

Flandria bestaat dit jaar precies 100 jaar en dat bracht ons op een idee.

Zondag 3 april 2022 organiseren we onze 50ste Dagtocht Wandelen en Fietsen sinds we hiermee startten in november 2019. 

Dat verdient een feestelijke editie, zo vonden we.

Na een paar telefoontjes en mailtjes met Philip De Prest, de huidige eigenaar van Flandria, kunnen we je op 3 april een heel tof programma aanbieden.

Tussen 9.30 en 10 uur word je verwacht op een kade in de buurt van het Havenhuis, waar de Flandria ons oppikt. Vlakbij is een gratis parking.

Om 10 uur vertrekken we voor een feestelijke havenrondvaart van anderhalf uur. 

Tijdens het varen laten we een lekkere Sailor's Brunch aanrukken: live gebakken spek met eieren en verschillende broodsoorten, pannenkoeken à volonté en voor iedereen een koffie/thee.

Rond 11.30 uur zijn we terug (beloofd!) en vertrek je voor een fietstocht van een 55-tal km door de Antwerpse haven, inclusief een overzet met de Waterbus van Lillo naar Liefkenshoek. Of een wandeling van zo'n 12 km (ingekort 8 km) naar en door het stadscentrum.

Zoals bij onze andere dagtochten ga je op pad aan de hand van een routebeschrijving.

Hier vind je de verdere info.

De prijs bedraagt € 45 p.p. voor de havenrondvaart, de Sailor's brunch incl. 1 koffie/thee en de uitgestippelde wandeling of fietstocht. Kinderen tot 10 jaar betalen € 42 p.p. Ja hoor, breng deze keer ook gerust je (klein)kinderen mee.

Voor 1 keer rekenen we op voorhand af.

Via deze link reserveer en betaal je je tickets online. Dat kan vanaf nu.

In principe nemen we maximum 100 mensen mee. Wacht dus niet te lang om je tickets aan te schaffen. Wie een ticket heeft, ontvangt de dag voordien een mail met de verdere informatie.

Paul Huysmans
 

Deel dit bericht