Dagtochten wandelen en fietsen

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Voor onze dagtochten wandelen en fietsen nemen we je mee naar de mooiste streken van Vlaanderen.

's Morgens tussen 10 en 12 uur nodigen we je uit bij een bijzonder vertrekpunt en van hieruit maak je een prachtige wandeling (15-tal km) of fietstocht (50-tal km).

Voor je vertrekt, ontvang je een uitgebreid lunchpakket, vaak met lokale specialiteiten. Breng je een thermosfles mee, dan vullen we die met koffie of thee. Ah ja, onderweg is er geen horeca open. Daarom zorgen we er ook voor dat je voor je vertrek nog even naar het toilet kunt.

Tijdens deze bijzondere tijden komt het erop neer om gezond te blijven. En hoe doe je dat best? Door te wandelen of te fietsen in de buitenlucht.

Dus wat hebben we voor je?
+ Een prachtige natuurwandeling of fietstocht
+ Een tof vertrekpunt waar we je coronaproof verwelkomen en waar je voor het vertrek en bij je terugkeer naar het toilet kunt
+ Een extra uitgebreid lunchpakket. Breng je een thermosfles mee, dan vullen we die met warme koffie of thee voor onderweg. 
+ Gratis parking bij het vertrekpunt
+ Wil je voorafgaand of aansluitend overnachten in de buurt van het vertrekpunt, dan regelen we dat voor je. Vermeld dat bij je reservatie.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Je wandelt of fietst individueel aan de hand van een routebeschrijving en met niet meer dan 4 personen samen, cfr. de huidige coronamaatregelen.
 • Deelnemen kan alleen na reservatie. Reserveren kan telkens tot de dag voordien om 10 uur, of tot het maximum van 50p. per dag is bereikt. Reservatie via mail.
 • In de vroege namiddag op de dag voor je vertrek ontvang je een mail met praktische informatie, zoals de locatie van vertrek. Hou dus je mailbox in de gaten.
 • Je kunt de dag zelf vrij vertrekken tussen 10 en 12 uur.
 • Zijn er bij het vertrekpunt mensen voor jou en moet je dus even wachten, hou dan minstens anderhalve meter afstand.
 • We verwelkomen je met een mondmasker en verwachten van jou hetzelfde bij de verwelkoming. Zodra je begint te wandelen of fietsen mag dat af.
 • Na je terugkeer kan je nog naar het toilet (mondmasker!) voor je naar huis rijdt, maar je kunt ter plaatse niets meer drinken. Anders wordt het een café en dat doen en mogen we niet.
 • Wandelaars zorgen voor stevige wandelschoenen. Sommige stroken kunnen modderig zijn.
 • Honden zijn welkom, weliswaar aan de leiband.
 • Deze dagwandelingen en -fietstochten staan zowel open voor mensen die bij ons al een vakantie boekten, als voor zij die graag met ons willen komen kennismaken. 

Zondag 31 januari 2021: Neteland

Het Neteland is die mooie, vlakke, landelijke regio rond Lier die bepaald wordt door de Grote Nete, Kleine Nete en het Netekanaal. Daarrond liggen open gebieden en natuurparels zoals de Kesselse Heide. Het ideale decor om een dagje te gaan wandelen of fietsen. Van harte welkom!

De wandelaars maken een mooie tocht van 15,5 km (of makkelijk in te korten tot 10 of 12 km) over de Kesselse Heide en langs de Kleine Nete.

Voor de fietsers heeft onze reisleidster Nina, die zelf in Lier woont, een heel mooi traject van een 50-tal km uitgetekend langs Kleine en Grote Nete, het pittoreske dorpje Berlaar-Gestel en ze toont je ook enkele verrassende plekken in Lier. 

Het vertrekpunt is een prima eethuis in Kessel, bij Nijlen. Dat zal je merken aan het lunchpakket waarin je een broodje smos met Indische kip en een broodje met huisgemaakte vissalade vindt. 

Elke deelnemer aan de dagtocht ontvangt een wedstrijdkaartje met unieke code van de Kempense cadeaubon K-doos waarmee je een K-doos van € 100 kunt winnen.

Reservatie voor zondag 31 januari via deze link (mail) voor zaterdag 30 januari 2021 om 10 uur of tot het max. van 50 deelnemers is bereikt.

Ook Dagtocht Wandelen en Fietsen op zondag 7 februari 2021

Zondag 14 februari: Cupido in Peer (met Valentijnsarrangement)

Peer is dat Limburgse stadje in Bosland met zijn gezellige marktplein en omgeven door groen. Het is op deze markt dat we je verwelkomen voor deze Valentijdseditie, meer bepaald in het schitterende 4-sterrenhotel De Boskar.

De wandelaars hebben de keuze uit een natuurrijke tocht van 10 of 15,5 km die je richting Kleine Brogel, de Dommelvallei en het natuurreservaat Mullemer Bemden brengt. 

Voor de fietsers tekenen we een mooie lus door fietsprovincie Limburg uit. Bestemming: Genk, Zutendaal en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Omdat het vandaag Valentijn is, mag je een lunchpakket verwachten dat met nog meer liefde dan anders is samengesteld.

Tip: boek als surplus het overnachtingsarrangement in Hotel De Boskar**** of B&B Sogni d'Oro**** op zaterdag 13 februari.

Speciaal voor jou reserveren we een zeer ruime Comfort Deluxe-kamer in Hotel De Boskar met een aparte zithoek, elektische openhaard, badkamer met toiletartikelen, tv met digibox, expressomachine (gratis), enz. ’s Avonds krijg je hier een speciaal 3-gangen Valentijnmenu geserveerd en ’s morgens een liefdevol, uitgebreid ontbijt. Aansluitend neem je deel aan de dagtocht wandelen of fietsen.
-> VOLGEBOEKT

B&B Sogni d'Oro**** ligt op 500m van Hotel De Boskar en dus van de markt van Peer. Je luxe kamer straalt Italiaanse charme en romantiek uit. Niet moeilijk want op de benedenverdieping bevindt zich een prima Italiaans restaurant. Daar wordt trouwens je Valentijnmenu bereid. Verwacht je aan een heerlijke antipasto, een prima pastagerecht als hoofdschotel en een dessert italian style. Je overnacht op een ruime kamer, waar je diner en je riant ontbijt worden geserveerd (zo moet het momenteel).
Zondag na je ontbijt kom je dan naar De Boskar, van waaruit we vertrekken voor de dagtocht en waar je je lunchpakket ontvangt.

Prijs: € 112 p.p. op basis van een 2-persoonskamer (incl. overnachting in een charmekamer, Italiaans 3-gangenmenu, ontbijt, verblijfsbelasting. Niet inbegrepen: dranken). Supplement single: € 45
-> NOG 3 KAMERS BESCHIKBAAR

Reserveer vanaf nu je deelname aan deze dagtocht via deze link (mail). In de mail kan je ook aangeven of je het Valentijn-overnachtingsarrangement wil. In dat geval ontvang je op voorhand de rekening zodat je makkelijk via bankoverschrijving kunt betalen.

Of bel 014 75 71 16 om het Valentijnsarrangement te reserveren.

 

Dit happy weekend is inclusief
 • Een routebeschrijving voor een wandeling van een 15-tal km of fietstocht van een 50-tal km
 • Een uitgebreide picknick voor onderweg met lokale specialiteiten, incl. koffie en thee wanneer je een thermosfles meebrengt (halve liter p.p.)
 • Parking en toilet bij het vertrekpunt
Niet inbegrepen
 • Ongevallenverzekering
 • In je lunchpakket vind je geen flesje water (= plasticafval en daar houden we niet van). Breng je eigen gevulde drinkbus mee. 
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Bewegen in openlucht is de beste remedie om gezond te blijven
  • Alles is voor je geregeld: een mooie wandeling/fietstocht, uitgebreid lunchpakket, koffie/thee, toilet
  • Profiteer van deze prachtige herfst

Prijzen

€ 20 p.p., te betalen bij het vertrek

Een voucher van een geannuleerde reis kan je hier helaas niet voor gebruiken. Die houden we voor een echte vakantie.

Na je reservatie
+ Ontvang je een korte bevestiging via mail.
+ De dag voor vertrek ontvang je kort na de middag een mail met praktische informatie, zoals de adresgegevens van het vertrekpunt. Heb je om 15 uur geen mail gehad, neem dan contact op. Check voordien ook even je spam/ongewenste mail.
+ De betaling gebeurt bij aankomst. Breng gepast geld mee (cash). Reserveren = komen opdagen.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie