Dagtochten wandelen en fietsen

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Voor onze dagtochten wandelen en fietsen nemen we je mee naar de mooiste streken van Vlaanderen. En soms wippen we de grens over. We organiseren die telkens op de 1ste en 3de zondag van de maand.

's Morgens nodigen we je uit bij een bijzonder vertrekpunt en van hieruit maak je een prachtige wandeling (15-tal km) of fietstocht (50-60 km).

Voor je vertrekt, ontvang je een uitgebreid lunchpakket, vaak met lokale specialiteiten. We zorgen ervoor dat je voor je vertrek nog even naar het toilet kunt.

Tijdens deze bijzondere tijden komt het erop neer om gezond te blijven. En hoe doe je dat best? Door te wandelen of te fietsen in de buitenlucht.

Dus wat hebben we voor je?
+ Een prachtige natuurwandeling of fietstocht
+ Een tof vertrekpunt waar we je coronaproof verwelkomen en waar je voor het vertrek en bij je terugkeer naar het toilet kunt
+ Een uitgebreid lunchpakket (in de winter organiseren we het eten in het vertrekpunt). 
+ Gratis parking bij het vertrekpunt

Meer lezen
Goed om te weten
 • Je wandelt of fietst aan de hand van een routebeschrijving.
 • Deelnemen kan alleen na reservatie. Reserveren kan telkens tot de aangegeven dag, of tot het maximum is bereikt. Reservatie bij voorkeur via mail.
 • In de vroege namiddag op de dag voor je vertrek ontvang je een mail met praktische informatie, zoals de locatie van vertrek. Hou dus je mailbox in de gaten.
 • Je kunt de dag zelf vrij vertrekken tussen de aangeduide uren.
 • Zijn er bij het vertrekpunt mensen voor jou en moet je dus even wachten, hou dan minstens anderhalve meter afstand.
 • We verwelkomen je met een mondmasker en verwachten van jou hetzelfde bij de verwelkoming. Zodra je begint te wandelen of fietsen mag dat af.
 • Wandelaars zorgen voor stevige wandelschoenen. Sommige stroken kunnen modderig zijn.
 • Honden zijn welkom, weliswaar aan de leiband.
 • Deze dagwandelingen en -fietstochten staan zowel open voor mensen die bij ons al een vakantie boekten, als voor zij die graag met ons willen komen kennismaken. 

Zondag 26 juni: Nieuwe biermuseum van Geel (avant-prem!ère)

OMWILLE VAN HET SLECHTE WEER 5 JUNI STELDEN WE DEZE DAGTOCHT VAN 5 JUNI UIT NAAR 26 JUNI.

Het nieuwe biermuseum van Geel is zo goed als klaar en je krijgt als eerste de kans om ermee kennis te maken. Een heuse avant-première, want de officiële opening moet nog plaatsvinden. Het museum vertelt de Geelse biergeschiedenis en je zal ervan versteld staat hoe rijk die is. Op hetzelfde domein in het gehucht Ten Aard kan je ook het bakkerijmuseum bezoeken. Het bezoek aan deze musea is inbegrepen bij onze dagtocht. Uiteraard kan er een lekkere pint gedronken worden na afloop.

De wandeling gaat langs het Kanaal Bocholt-Herentals en door 2 prachtige natuurgebieden Mosselgoren en Neerhelst en is 13 km lang (je maakt er ook 15 of 11 km van).

De fietsers vertrekken langs het kanaal en rijden via landelijke wegen richting Geel. Net voor het centrum buigt de tocht terug richting kanaal en gaat dan langs Lichtaart richting Tielen. Langs verschillende landelijke gehuchten van Kasterlee fietsen ze terug richting Geel Ten-Aard. Lengte 56 km, kan ingekort worden.

Eten en drinken: koffie/thee met cake bij het vertrek. We geven je een lunchpakket mee dat volledig Geels kleurt: smos kaas/hesp van de lokale broodjeszaak, rijstpap van de Wolfkamer, flesje fruitsap en appel van Fruit Helsen,...

Vertrekuur: tussen 10 en 11.30 uur

Prijs: € 20 p.p., incl. koffie/thee met cake bij het vertrek, een lunchpakket met Geelse lekkernijen voor onderweg, toegang tot het Biermuseum + Bakkerijmuseum, uitgestippelde fietstocht of wandeling. 

Reserveer via deze link (mail) of bel 014 75 71 16. Dat kan tot vrijdag 3 juni om 11 uur. Zaterdagmiddag 4 juni ontvang je een mail met de verdere informatie, zoals het precieze vertrekpunt en waar je kunt parkeren. Reservatie verplicht. 

Dit is de laatste Dagtocht Fietsen en Wandelen voor de zomermaanden juli en augustus. We houden je op de hoogte hoe en wat we daarna zullen doen.

Dit happy weekend is inclusief
 • Een routebeschrijving voor een wandeling van een 15-tal km of fietstocht van een 50-60 km
 • Een uitgebreide picknick voor onderweg met lokale specialiteiten (in de winter eet je binnen)
 • Parking en toilet bij het vertrekpunt
Niet inbegrepen
 • Ongevallenverzekering
 • In je lunchpakket vind je geen flesje water (= plasticafval en daar houden we niet van). Breng je eigen gevulde drinkbus mee. 
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Bewegen in openlucht is de beste remedie om gezond te blijven
  • Alles is voor je geregeld: een mooie wandeling/fietstocht, uitgebreid lunchpakket, toilet

Prijzen

€ 20 p.p., te betalen bij het vertrek

Na je reservatie
+ Ontvang je een korte bevestiging via mail.
+ De dag voor vertrek ontvang je kort na de middag een mail met praktische informatie, zoals de adresgegevens van het vertrekpunt. Heb je om 15 uur geen mail gehad, neem dan contact op. Check voordien ook even je spam/ongewenste mail.
+ De betaling gebeurt bij aankomst. Breng gepast geld mee (cash). Reserveren = komen opdagen.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie

Reviews

Jef en Julia (16/08/2021)

Zondag 15/8 fietsen Merksplas was weer top. De ontvangst, de route en de feestelijke lunch achteraf waren super. Ook de tuin was een weelde; 14u. terug zijn was wel wat nipt, maar ondanks iets later werden we tiptop bediend. Doe zo verder en we zijn nog van de partij.

Johan en marleen (24/05/2021)

Zeer mooie fietstocht en heel goed lunchpakket en gezellige zaak om achteraf iets te nuttigen.

Sylvia (24/05/2021)

Super, super mooie fietstocht❗️Een aanrader

Jef en Julia (10/05/2021)

Limburg Lavendel was top! Mooi afwisselende parcours, prachtig weer, lekkere lunch en ook nog de tuin bekeken, daarvoor was het misschien nog wat vroeg. En inderdaad ons eerste terrasje sinds... Op zondagvoormiddag wel wat druk met wielertoeristen. Puike organisatie.

Jean-Paul Goorts (31/03/2021)

Geweldige route en een super lunchpakket. Spijtig dat de kaaswinkel dicht was als we terug kwamen.

raf en josanne waeyaert - maes (28/03/2021)

Fietsroute Achel op zo 28/03/2021
Winderige maar mooie, lente-zwangere fietsroute. Wel bibberend langs den Doodendraad en alleen maar Achelse trappist uit een flesje in de Kluis. Onderweg héérlijk genoten van dat mega lunchpakket (een heuse kaasplank!) van Catharinadal: hemelse kazen, lekker bruin brood, smeuïge drinkyoghurt enz. Morgen gaan we er voor de derde keer van smullen. Die vijf euro extra daarvoor? Zowat onze beste investering ooit!

Klaasen Luc (28/03/2021)

Super mooi fietsparcours, bedankt voor de fantastisch lunch van Catherinadal!!