Dagtochten wandelen en fietsen

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Voor onze dagtochten wandelen en fietsen nemen we je mee naar de mooiste streken van Vlaanderen.

's Morgens tussen 10 en 12 uur nodigen we je uit bij een bijzonder vertrekpunt en van hieruit maak je een prachtige wandeling (15-tal km) of fietstocht (50-tal km).

Voor je vertrekt, ontvang je een uitgebreid lunchpakket, vaak met lokale specialiteiten. Breng je een thermosfles mee, dan vullen we die met koffie of thee. Ah ja, onderweg is er geen horeca open. Daarom zorgen we er ook voor dat je voor je vertrek nog even naar het toilet kunt.

Tijdens deze bijzondere tijden komt het erop neer om gezond te blijven. En hoe doe je dat best? Door te wandelen of te fietsen in de buitenlucht.

Dus wat hebben we voor je?
+ Een prachtige natuurwandeling of fietstocht
+ Een tof vertrekpunt waar we je coronaproof verwelkomen en waar je voor het vertrek en bij je terugkeer naar het toilet kunt
+ Een extra uitgebreid lunchpakket. Breng je een thermosfles mee, dan vullen we die met warme koffie of thee voor onderweg. 
+ Gratis parking bij het vertrekpunt
+ Wil je voorafgaand of aansluitend overnachten in de buurt van het vertrekpunt, dan regelen we dat voor je. Vermeld dat bij je reservatie.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Je wandelt of fietst individueel aan de hand van een routebeschrijving en met niet meer dan 4 personen samen, cfr. de huidige coronamaatregelen.
 • Deelnemen kan alleen na reservatie. Reserveren kan telkens tot de dag voordien om 10 uur, of tot het maximum van 50p. per dag is bereikt. Reservatie via mail.
 • In de vroege namiddag op de dag voor je vertrek ontvang je een mail met praktische informatie, zoals de locatie van vertrek. Hou dus je mailbox in de gaten.
 • Je kunt de dag zelf vrij vertrekken tussen 10 en 12 uur.
 • Zijn er bij het vertrekpunt mensen voor jou en moet je dus even wachten, hou dan minstens anderhalve meter afstand.
 • We verwelkomen je met een mondmasker en verwachten van jou hetzelfde bij de verwelkoming. Zodra je begint te wandelen of fietsen mag dat af.
 • Na je terugkeer kan je nog naar het toilet (mondmasker!) voor je naar huis rijdt, maar je kunt ter plaatse niets meer drinken. Anders wordt het een café en dat doen en mogen we niet.
 • Wandelaars zorgen voor stevige wandelschoenen. Sommige stroken kunnen modderig zijn.
 • Honden zijn welkom, weliswaar aan de leiband.
 • Deze dagwandelingen en -fietstochten staan zowel open voor mensen die bij ons al een vakantie boekten, als voor zij die graag met ons willen komen kennismaken. 

Zondag 27 juni 2021: Leuven 

Ter gelegenheid van Single Saturday: Leuven loves you maakten we prachtige fietsroutes en wandelingen rond Leuven. Het zou zonde zijn om die maar 1 keer te gebruiken, vonden we zelf. Ter gelegenheid van deze dagtocht krijgt iedereen de kans om hiervan te genieten.

We nodigen je uit op een ruime, publieke parking aan de rand van Leuven waar je auto gratis kan staan en die makkelijk te bereiken is. Vlakbij zijn een toilet en een horecazaak, voor een sanitaire of koffiestop vooraleer je vertrekt. Of een terrasje na je terugkeer.

Voor de fietsers hebben we een zeer afwisselende route van ruim 60 km, die je langs de luchthaven in Zaventem, door het Park van Tervuren en Heverleebos brengt. Met onderweg een aantal toffe terrasjes.

De wandelaars maken een prachtige tocht van een 15-tal km door Heverleebos en het Meerdaalwoud. Ook voor hen is er een terrasje onderweg.

Zowel de fietsers als wandelaars houden rekening met een glooiend parcours.

 

Prijs: € 20 p.p. ter plaatse te betalen. Incl. een uitgebreid lunchpakket met een extra drankje (i.p.v. de koffie/thee die je tijdens de winter gewend was)

De reservaties voor deze dagtocht gaan zaterdag 19 juni om 10 uur van start via een link op deze website. Je kunt dan reserveren tot zaterdag 26 juni om 10 uur 's morgens. Wie heeft gereserveerd, ontvangt zaterdagmiddag een mail met de verdere informatie, zoals de plaats van vertrek.

 

Dit happy weekend is inclusief
 • Een routebeschrijving voor een wandeling van een 15-tal km of fietstocht van een 50-tal km
 • Een uitgebreide picknick voor onderweg met lokale specialiteiten, incl. koffie en thee wanneer je een thermosfles meebrengt (halve liter p.p.)
 • Parking en toilet bij het vertrekpunt
Niet inbegrepen
 • Ongevallenverzekering
 • In je lunchpakket vind je geen flesje water (= plasticafval en daar houden we niet van). Breng je eigen gevulde drinkbus mee. 
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Bewegen in openlucht is de beste remedie om gezond te blijven
  • Alles is voor je geregeld: een mooie wandeling/fietstocht, uitgebreid lunchpakket, koffie/thee, toilet
  • Profiteer van deze prachtige herfst

Prijzen

€ 20 p.p., te betalen bij het vertrek

Een voucher van een geannuleerde reis kan je hier helaas niet voor gebruiken. Die houden we voor een echte vakantie.

Na je reservatie
+ Ontvang je een korte bevestiging via mail.
+ De dag voor vertrek ontvang je kort na de middag een mail met praktische informatie, zoals de adresgegevens van het vertrekpunt. Heb je om 15 uur geen mail gehad, neem dan contact op. Check voordien ook even je spam/ongewenste mail.
+ De betaling gebeurt bij aankomst. Breng gepast geld mee (cash). Reserveren = komen opdagen.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie

Reviews

Johan en marleen (24/05/2021)

Zeer mooie fietstocht en heel goed lunchpakket en gezellige zaak om achteraf iets te nuttigen.

Sylvia (24/05/2021)

Super, super mooie fietstocht❗️Een aanrader

Jef en Julia (10/05/2021)

Limburg Lavendel was top! Mooi afwisselende parcours, prachtig weer, lekkere lunch en ook nog de tuin bekeken, daarvoor was het misschien nog wat vroeg. En inderdaad ons eerste terrasje sinds... Op zondagvoormiddag wel wat druk met wielertoeristen. Puike organisatie.

Jean-Paul Goorts (31/03/2021)

Geweldige route en een super lunchpakket. Spijtig dat de kaaswinkel dicht was als we terug kwamen.

raf en josanne waeyaert - maes (28/03/2021)

Fietsroute Achel op zo 28/03/2021
Winderige maar mooie, lente-zwangere fietsroute. Wel bibberend langs den Doodendraad en alleen maar Achelse trappist uit een flesje in de Kluis. Onderweg héérlijk genoten van dat mega lunchpakket (een heuse kaasplank!) van Catharinadal: hemelse kazen, lekker bruin brood, smeuïge drinkyoghurt enz. Morgen gaan we er voor de derde keer van smullen. Die vijf euro extra daarvoor? Zowat onze beste investering ooit!

Klaasen Luc (28/03/2021)

Super mooi fietsparcours, bedankt voor de fantastisch lunch van Catherinadal!!