Deze keer inclusief terras

11 mei 2022
November 2020. We waren nog niet zo heel lang gestart met onze dagtochten.

Aan Petula en Mario had ik gevraagd of we bij hen konden vertrekken voor een Dagtocht Fietsen en Wandelen. Het koppel runt een microbrouwerij in Hechtel-Eksel, Limburg dus, inclusief een fietsterras.
Omdat we in volle lockdown zaten, gaven we de deelnemers een take-way lunchpakket mee en deden we koffie of thee in hun thermosfles. Het was koud die zondag.

Velen vertelden achteraf dat ze heel mooi hadden gefietst of gewandeld. Helaas mochten ze nadien niks meer blijven drinken, want de horeca was op slot.

Toen dacht ik: hier moeten we nog eens terugkomen bij mooi weer en wanneer het terras weer open is.

Komende zondag 15 mei 2022 is het zover. En ja hoor: het wordt mooi weer.

We hebben voor je een prachtige fietsroute van 48 km door Bosland, incl. een passage langs Fietsen door de Bomen, de bekende Limburgse fietsattractie.

De wandelaars sturen we het natuur- en duinengebied In den Brand in voor een route van 15 km (die je makkelijk kunt inkorten naar 10 of 12 km).

Petula en Mario zorgen voor lekkere koffie/thee en huisgemaakte Limburgse vlaai bij het vertrek 's morgens. Voor onderweg krijg je een wafel mee.

Eens weer terug zijn er nog een verse soep met een stevig belegde boterham. Sinds kort hebben ze hun eigen brood, gemaakt van bostel. Dat is het graan dat overblijft na het brouwproces. Een lokale bakker maakt er een brood van dat niet alleen keilekker maar ook supergezond is.

Aan jou de keuze welk bier je hierbij drinkt. Ze brouwen hun huismerk De Logt, het wolvenbier Naya, de Torentrapper en Beauvillard. Voor de chauffeurs: er zijn ook niet-alcoholische dranken.

Deelnemen kost € 20 p.p. en dat is trouwens dezelfde prijs dan november 2020. Hiervoor krijg je koffie/thee en Limburgse vlaai voor je vertrekt, een wafel voor onderweg, een verse soep met belegde boterham bij je terugkeer, een uitgestippelde fietstocht of wandeling.

Reserveren voor deze Dagtocht Fietsen en Wandelen kan nog tot vrijdagmorgen 11 uur, maar liefst zo vlug mogelijk. Dat doe je via de website of je belt 014 75 71 16.

Paul Huysmans

Deel dit bericht