Wandelen van hotel naar hotel: Leve De Peel

We nodigen je uit in De Peel, een regio op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg die alles heeft om je te laten genieten: open landschappen, schitterende heidegebieden, verdoken dorpjes en schaduwbrengende bossen. Kijk uit voor Schotse hooglanders en schaapskuddens.

Dit is een individuele wandelvakantie. Om te doen als koppel, als vriendengroep, familie-uitstap. Aan de hand van een routebeschrijving wandel je 3 dagen van hotel naar hotel en je bagage wordt achterna gebracht. Hoe zalig is dat. Zeker als je weet dat je onderweg door een schitterende natuur wandelt.

Je vertrekpunt ligt in Asten (NL) en de 2de overnachtingsplek bevindt zich in Helmond. De routes lopen overwegend door natuur- en bosgebieden

Logeren doe je telkens in een 4-sterrenhotel met eigen restaurant zodat je je ’s avonds niet meer moet verplaatsen. Wanneer je toekomt, staat je bagage al op je kamer. Zo makkelijk.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Periode: 15 februari tot 20 december 2023. Je kunt dagelijks vertrekken op de beschikbare dagen. Check hiervoor het rooster onderaan.
 • Dit is een individuele vakantie die je wandelt aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag. 
 • Wandelingen: 14 km (Dag 1) en 2x 17 km (Dag 2 en 3). We hebben ze gemaakt via de wandelknooppunten. Da's makkelijk om te volgen. Het parcours is vlak, dus moeilijkheidsgraad: makkelijk.
 • Je logeert in 2 uitstekende 4-sterrenhotels. Het eerste in Asten ligt vlakbij de snelwegafrit en hier blijft je auto gratis op de parking staan. Dit hotel heeft ook een binnenzwembad, wellness en fitnesszaal waar je gratis gebruik van maakt. Het hotel in Helmond ligt in het centrum, vlakbij de autovrije zone. Leuk om 's avonds nog een wandelingetje te doen of een terras mee te pikken. 
 • We zorgen voor bagagevervoer van Asten en Helmond en weer terug. Je mag 1 tas of koffer per persoon meegeven. Bagagelabels hiervoor zijn ter beschikking in het starthotel in Asten. Ten laatste om 16 uur is je bagage in het volgende hotel.
 • Je lunches zijn niet inbegrepen. Op Dag 1 passeer je door het centrum van Asten met talloze mogelijkheden. Op Dag 2 en 3 kom je voorbij minstens 1 horecazaak waar je wat kunt eten. Tegelijk heb je de mogelijkheid om een lunchpakket mee te nemen vanuit de hotels. Ter plaatse te bestellen en af te rekenen.
 • Honden zijn helaas niet toegelaten in de hotels.
 • Tip: reserveer de extra overnachting en ga nog een dag wandelen in het prachtige Nationaal Park De Hooge Peel, waar je evenwel niet komt tijdens de hotel-naar-hoteltochten. Het bezoekerscentrum van het NP De Hooge Peel ligt op een kwartier rijden van het hotel. Van hieruit vertrekken verschillende wandelingen van diverse afstanden. 
 • Wil je dit wandelarrangement reserveren voor meer dan 10 personen, neem dan op voorhand contact op in verband met de beschikbaarheid in de hotels.

Dag 1

Je komt in de loop van de voormiddag toe in het starthotel in Asten (NL) en doet je eerste wandeling: een luswandeling rond Asten (14 km)
Bij je terugkeer: inchecken in de kamer (beschikbaar vanaf 15 uur)
Voor je gaat dineren, kan je nog gratis gebruikmaken van het binnenzwembad, wellness en fitness.

’s Avonds: 3 gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

's Morgens luxe ontbijtbuffet + vrijmaken van je kamer
Je laat je bagage achter bij de receptie en die wordt naar Helmond gebracht. Zelf wandel je naar Helmond. Afstand: 17 km.
Je hotel hier ligt in het centrum, vlakbij de monumentale Waterburcht, de winkelstraten en terrassen aan het water. Heb je nog wat puf in de benen, dan ligt er nog een mooie stadsverkenning aan je voeten.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3 

Opnieuw staat er ’s morgens een luxe ontbijt voor je klaar

Laat na het uitchecken je bagage achter aan de receptie zodat we die terug naar Asten kunnen brengen. De wandeling vandaag is opnieuw 17 km lang en laat je weer een ander deel van De Peel ontdekken met halfweg het dorp Lierop (horeca en een bijzondere koepelkerk). 

In de loop van de namiddag aankomst in het hotel in Asten + einde programma. Tenzij je nog een extra nacht boekt

Extra nacht

Boek je een extra nacht, dan slaap je in principe eerst 2 nachten in Asten en de 3de nacht in Helmond. Tijdens je extra dag in Asten bevelen we je graag een wandeling aan in het Nationaal Park De Hooge Peel. Je rijdt dan met de wagen tot bij het bezoekerscentrum (kwartier rijden). Meer info in je wandelmap. De extra overnachting is ook op basis van halfpension, dus incl. ontbijt en een 3-gangenmenu 's avonds.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting in 4-sterrenhotels
 • 2x uitgebreid ontbijt
 • 2x 3-gangendiner
 • 3 uitgewerkte wandelroutes
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Welkomstdrank
 • Gebruik van het binnenzwembad, wellness en fitness in het starthotel
 • Toeristenbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt
 • BTW

Prijzen: € 274 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 343 p.p. single 
Extra nacht in halfpension: € 104 p.p. op een 2p-kamer; € 143 single

Niet inbegrepen
 • Dranken bij het diner
 • Lunches
 • Verzekering annulatie en reisbijstand 
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je reserveert dit arrangement op de dagen die jou passen
  • Je wandelt op jouw tempo en stopt waar jij wil
  • We leiden je langs prachtige natuur in De Peel
  • Je overnacht in uitstekende 4-sterrenhotels 
  • Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht: lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

De Peel, wandelen

De Peel, wandelen

Ben je helemaal klaar voor een fantastische wandelvakantie in De Peel? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je (saldo)betaling binnen is, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

Prijzen: € 259 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 328 p.p. single 
Extra nacht in halfpension: € 99 p.p. op een 2p-kamer; € 133 single

Verzekering annulatie: 4,5% van de totale reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 48 p.p.
-> Verzekeringen zijn optioneel en enkel af te sluiten bij de reservatie

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

April 2024

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Reviews

Maria Van Gestel (03/10/2023)

Prima hotel in Asten, heel vriendelijk personeel en lekker eten. Ook in Helmond niets aan te merken op hotel. De wandelingen in natuurgebied De Peel waren wel beperkt om een hele dag mee te vullen (wee waren al om 10 uur gearriveerd). De rondwandeling rond Asten was wel de moeite zeker met het klokkenverhaal !
De retourwandeling Asten-Helmond was heel afwisselend door mooie stukjes natuur ! We hebben wel 2x onze weg een beetje moeten zoeken omdat er een knooppunt ontbrak (misschien omdat er onlangs wegenwerken waren in de straten van Helmond). Slotsom : ontspannende leuke wandelvakantie, voor herhaling vatbaar !

Hilde Van Cutsem (07/08/2023)

Onze wandel 3-daagse in De Peel was een voltreffer. Het voorspelde regenweer bleef grotendeels uit en we kregen zelfs meer zon dan verwacht. De wandelingen van hotel naar hotel waren een mix van hele mooie natuur en af en toe een bewoond centrum met horeca. De hotels waren heel verzorgd en de service was top. We werden vriendelijk onthaald, al werd ons bij aanvang weinig praktische info gegeven, maar het kwam uiteindelijk allemaal goed. Op onze eerste wandeling was de weg volledig overstroomd en hebben we mits klauteren door hoge netels en struiken via een alternatieve route onze weg kunnen verderzetten( misschien niet voor iedereen haalbaar, maar wij zagen er wel het grappige van in). Het kasteel van Helmond was op onze laatste avond het decor voor de jaarlijkse kasteeltuinfeesten waardoor we nog een concertje hebben meegepikt. Leuk extraatje. Zeker voor herhaling vatbaar deze formule.

Christa (07/03/2023)

Wandelingen goed gevonden. Terugwandeling was iets 'groener'. Hotels waren super, lekker ontbijt en mooie keuzemenu 's avonds. De locatie in Helmond nodigt wel uit om nog een stapje in de wereld te zetten. Bagagevervoer is vlot verlopen. Alleen het weer kon beter, was wel prima wandelweer maar koud.

Sarah De Hert (21/08/2022)

Drie keer heerlijk geslapen in uitstekende hotels (dat zwembad was een fijne extra!). Het eten was lekker en helemaal aangepast aan onze dieetnoden. Petje af voor de flexibiliteit. Het vervoer (van onszelf en bagage) werd uitstekend verzorgd door Piet. Dit is niet de mooiste regio van Nederland, maar de route lag optimaal door zoveel mogelijk bos. We hebben ervan genoten om eens helemaal in de watten gelegd te worden. Deze formule smaakt naar meer!

THEUNS (16/06/2022)

Wij hebben 4 prachtige wandelingen gedaan van hotel naar hotel, alles is perfect verlopen, hotels prima en lekker eten, ook voor onze bagage was het dik in orde en we hebben ook prachtig weer gehad, dat was een meevaller. Dus een aanrader, dat gaan we zeker nog is doen.

Rina, Alain en Hendrik (01/08/2020)

De wandelvakantie in de Peel was geslaagd. De verwelkoming en de hotels waren heel goed. De bedden waren in hotel Plein vijf het beste (staat ook op hun website, maar dit is dus echt waar)! Dit geldt ook voor het bed dat bijgezet was op de kamer voor onze zoon.
Door de uitgestippelde route werd je verrast door de vele natuur en de leuke wandelroutes die Nederland rijk is. Regelmatig kom je een bank tegen waar je je lunchpakket kan opeten of gewoon even kan uitrusten en genieten van de natuur.
Bagagevervoer liep goed. Die stond altijd netjes te wachten op ons aan het volgend hotel.
Door het arrangement kon je zorgeloos aan tafel en genieten van het 3-gangenmenu.
Wij hebben er alvast van genoten!

Weyers Ronny en Slegers Conny (25/07/2020)

We hebben genoten van wandelen van hotel naar hotel. Alles was tip top in orde, mooie wandelingen ook de overnachtingen en eten waren meer dan oke. De kaart met alle knooppunten is zeer handig, we hebben deze toch een paar keer moeten bekijken.