Wandelen van hotel naar hotel: De Taalgrensroute

TIJDELIJKE PROMOTIE
Boek je dit arrangement met vertrek op volgende dagen, dan ontvang je per persoon een gratis ticket t.w.v. € 19/stuk voor de magische winterwandeling De Lumineuze Nachten, een bijzonder lichtfestival dat plaatsvindt van 4 tot 6 maart 2022 in het Park van Edingen. Tijdens deze mini-wandelvakantie slaap je de tweede nacht sowieso in een 4-sterrenhotel aan de rand van het park. 's Avonds voor of na je diner kan je hier makkelijk naartoe.
Reserveer op deze vertrekdatums en je krijgt p.p. een gratis toegangskaart: 3 + 4 februari, 10 + 11 februari, 17 + 18 februari, 24 + 25 + 27 februari, 1 + 2 + 3 + 4 maart 2022.
---

Hou je van de formule wandelen van hotel naar hotel met bagageservice, dan hebben we hier een bijzondere. Die brengt je namelijk naar beide kanten van de Belgische taalgrens. Je vertrekt in het Pajottenland (Vlaams-Brabant) en wandelt naar Enghien/Edingen in Henegouwen, waar het tweede hotel zich bevindt. Onderweg wacht je een mooi, glooiend landschap.

Het Pajottenland is een boerenstreek ten westen van Brussel. De bekendste inwoner en ambassadeur van de regio is komiek Urbanus. Zijn standbeeld in zijn woonplaats Tollenbeek passeer je op je wandeling de eerste dag, zo ook het Museum van het Brabants Trekpaard in Vollezele. Op je tweede en derde wandeldag passeer je nog meer kleine dorpskernen maar vooral een zeer rustgevend landschap.

Overnachten doe je op twee bijzondere locaties. De eerste nacht verblijf je in een mooie B&B met hartelijke eigenaars in Herne. Ze koken ’s avonds ook voor je. In Enghien reserveren we voor jou een kamer in een mooi 4-sterrenhotel in het Park van Edingen. Bij het hotel hoort een Libanees restaurant en daar krijg je ’s avonds een soort van tapasdiner voorgeschoteld.

Je bagage hoef je niet mee te zeulen, want wij zorgen ervoor dat die van Herne naar Enghien en terug wordt gebracht. Een dagrugzakje met proviand voor tijdens de wandeling volstaat.

Het is perfect mogelijk om van dit wandelavontuur een trein-wandelarrangement te maken. De B&B in Herne ligt op 500m van het treinstation. Heen en terug kunnen dus makkelijk met de trein.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele wandelvakantie. Je gaat op weg aan de hand van routebeschrijvingen en plannetjes die we voor je klaarleggen in de B&B waar je vertrekt. 
 • Nog in je Happy Weekends-mapje vind je bagagelabels, die je aan je koffer of tas bevestigt. Ten laatste om 15 uur is je bagage op de volgende locatie.
 • Je kunt dagelijks vertrekken op de beschikbare dagen die je onderaan vindt.
 • Het arrangement omvat 3 wandeldagen en 2 overnachtingen in zeer kwalitatieve logementen: een mooie B&B en een 4-sterrenhotel.
 • Je start vanuit Herne. Hier kan je auto gratis op de parking blijven staan tot je weer terug bent. Kom je toe in de loop van de voormiddag, dan zal je kamer nog niet klaar zijn. Je kunt al wel even naar het toilet.
 • Het hotel in Enghien ligt in het centrum van het stadje, makkelijk om ’s avonds nog wat op verkenning te gaan. Het restaurant is niet open op dinsdag- en zondagavond, vandaar kun je niet vertrekken op maandag en zaterdag.
 • In je arrangement is geen lunch begrepen. Je kunt een lunchpakket bestellen in de B&B en het hotel.
 • Je volgt de wandelingen via de wandelknooppunten. Je kunt ze makkelijk inkorten.
 • De voertaal in het hotel in Enghien is Frans.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de verdere informatie, waaronder de adresgegevens van de startlocatie.
 • Liever fietsen? Neem dan Fietsen van hotel naar hotel: De taalgrensroute

Dag 1

Je komt best in de loop van de voormiddag toe in de B&B in Herne zodat er voldoende tijd is voor je eerste wandeling. Afstand: 15,5 km (of in te korten)
Na je terugkeer van de wandeling kan je over je kamer beschikken
’s Avonds: welkomstdrank + 3-gangenmenu in de B&B

Dag 2

’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage wordt naar Enghien gebracht
Aansluitend start van de wandeling. Afstand: 17 km (of makkelijk in te korten)
In de loop van de namiddag kom je toe in het hotel in Enghien: inchecken
’s Avonds Libanees diner in het hotelrestaurant

Dag 3

’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage wordt opnieuw naar Herne gebracht
Aansluitend start van de wandeling. Afstand: 18,5 km (of makkelijk in te korten)
In de loop van de namiddag aankomst in Herne + einde programma

Mogelijkheid tot het reserveren van een extra overnachting in halfpension in Herne (3-gangenmenu)

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x diner (3-gangendiner en tapasformule in Enghien)
 • Welkomstdrank in Herne
 • 3 uitgestippelde wandelingen
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Toeristenbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

Prijzen: € 235 p.p. op basis van een 2-persoonskamer. € 297 voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer
Aansluitende overnachting in Herne: € 97 p.p. op een 2p-kamer, € 125 single

Niet inbegrepen
 • Lunches
 • Dranken bij het eten
 • Verzekering annulering en reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je wandelt van Vlaanderen naar Wallonië en terug
  • Je bagage wordt vervoerd, dat is makkelijk
  • Je wandelt door een prachtig landschap
  • 2 uitstekende logies: kwalitatieve B&B en 4-sterrenhotel

Fotoboek

Regio's

Taalgrensroute wandelen

Taalgrensroute wandelen

Ben je helemaal klaar voor het wandelavontuur De taalgrensroute? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek. Verzekeringen afsluiten kan enkel bij reservatie.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Dieetwensen, voedselallergieën, vegetarisch of andere zaken die je ons wilt laten weten? Vermeld die in het vak Opmerkingen.
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling. Reserveer je meer dan 30 dagen op voorhand, dan ontvang je eerst een voorschotfactuur van € 100 p.p. en 30 dagen voor vertrek een factuur met het saldo.
* Nadat je volledige betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van de B&B waar je vertrekt.

€ 235 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 297 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer

Aansluitende overnachting in Herne op basis van halfpension: € 95 p.p. (2p-kamer), € 122 (single)

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

KAN JE WANDELVAKANTIE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. Staat bijvoorbeeld zaterdag in het rood en vrijdag in het groen, dan kan je vrijdag vertrekken voor de 3 dagen/2 nachten.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Januari 2022 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Reviews

Ludo Hapers (10/12/2021)

Zeer goede ontvangst gastvrij. De plannetjes waren goed voorzien met de nodige informatie.

Lieve en Sonja (05/11/2021)

Wij hebben genoten van het warm onthaal en het verblijf bij de B&B. Ook het tweede hotel in Erdingen viel reuze mee. Voor ons was het een aangename kennismaking met de Libanese keuken.
De wandelingen bleken een geslaagde mix tussen verharde en onverharde wegen. Ondanks het mindere weer, vooral op de laatste dag, hebben wij volop genoten van het afwisselende landschap en de rustgevende stilte van de natuur. Alleen jammer dat er op de tweede (maandag) en derde dag (dinsdag) onderweg geen horeca open was om op te warmen of even uit te rusten.