Loopweekend: Naar de wijngaarden van de Elzas

vanaf € 315,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

VOORLOPIG NIET BESCHIKBAAR DOOR HET CORONAVIRUS

Zondag 21 juni 2020 vindt in de buurt van Straatsburg (FR) voor de 16de keer de Marathon du Vignoble D’Alsace plaats. Vrij vertaald: de marathon van de wijngaarden van de Elzas. Voor de halve marathon en de 10 km komt een Team Happy Weekends aan de start. Maak jij er deel van uit? Het wordt in ieder geval een onvergetelijke loopervaring.

Het concept is geniaal. Je loopt door wijngaarden, bebloemde dorpjes en over landweggetjes. Onderweg staan er kraampjes met lokale specialiteiten en wijn. Ah ja, we zitten in de Elzas. Wat dacht je van Sauerkraut met een glaasje Riesling, Flammkuchen met een rosé of Munster-kaas met een Gewurztraminer?

Van tot ver buiten Frankrijk nemen lopers deel en de sfeer is geweldig. Dat zo goed als iedereen verkleed loopt, versterkt de bijzondere ervaring. De glaasjes wijn onderweg maken het natuurlijk ook wat verradelijk. 

Een volledige marathon vinden we zelf wat veel van het goede en daarom bieden we binnen ons arrangement twee afstanden aan: de halve marathon en de 10 km. Tijdens de halve marathon wachten je 6 bevoorradingen, tijdens de 10 km 3. Let wel: het parcours is golvend. Hou voor de halve marathon rekening met een 300-tal hoogtemeters.

We bouwen rond de Marathon du Vignoble D’Alsace een compleet programma. Om de benen alvast wat los te lopen doen we zaterdagochtend een wandeling. ’s Middags gaan we op bezoek bij een wijnboer voor een rondleiding en natuurlijk een degustatie (mogelijkheid om wijn aan te kopen).

Overnachten doen we in een familiehotel in de buurt van het vertrekpunt voor zowel de 10 km (Dorlisheim) als voor de halve marathon (Scharrachbergheim). Onze autocar brengt je ’s morgens naar het vertrek. We zien mekaar terug aan de finish in Molsheim en daar klinken we natuurlijk verder op je bijzondere prestatie.

Meer lezen
Goed om te weten
 • We bieden 2 afstanden aan tijdens de Marathon du Vignoble D’Alsace: de 10 km en de halve marathon. Onze autocar brengt je ’s morgens naar de vertrekplaats voor beide afstanden, respectievelijk Dorlisheim en Scharrabachbergheim. Beide wedstrijden eindigen in Dorlisheim, waar zich ook het marathondorp bevindt en waar we mekaar terug zien.
 • We beschikken over een gelimiteerd aantal gegarandeerde startplaatsen. Breng dus zo snel mogelijk je reservatie in orde.
 • Als deelnemer aan de halve marathon ontvang je aan de finish een medaille, een fles wijn, een ‘cadeau finisher’ en een diploma dat je kunt downloaden. Deelnemers aan de 10 km ontvangen hetzelfde zonder de medaille.
 • Nadat je je reservatie in orde hebt gebracht, ontvang je van ons een document dat moet worden ondertekend door een geneesheer die verklaart dat je mag deelnemen aan een loopwedstrijd. Dit document moet ten laatste op 1 april 2020 terug in ons bezit zijn. Wij bezorgen dat aan de organisatie. Een ander document, zoals je lidmaatschap van een sportfederatie wanneer dat gekoppeld is aan een medisch attest, is ook geldig.
 • Bij je reservatie vragen we een voorschot van 100 euro p.p. Ontvangen we je medisch attest niet tijdig (ten laatste 1 april 2020), dan kunnen we je helaas niet inschrijven. Evenmin betalen we dan je voorschot terug. Zorg dus tijdig voor het medische attest.
 • Vrijwel iedereen komt verkleed aan de start. Doe je mee?
 • Niet alleen lopers maar ook supporters zijn welkom en kunnen mee van de bijzondere sfeer proeven.
 • De avond voor de wedstrijd nemen we deel aan de pasta party van de organisatie, samen met veel andere deelnemers. Maar we kruipen wel tijdig in ons bed (vertrek om 22 uur terug naar het hotel). We bestellen voor iedereen pasta op het feest.

Vrijdag 19 juni 2020 

15 uur: vertrek van de autocar bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk. Je auto kan op de afgesloten parking blijven staan.
Opstapmogelijkheden: carpoolparking Geel-West + carpoolparking Hasselt-Zuid (Ikea)
Eetstop onderweg (snelwegparking)
21.30 uur: aankomst in het hotel + inchecken

Zaterdag 20 juni 2020

Vanaf 8 uur: ontbijt
10 uur: wandeling door de wijngaarden met terrasje onderweg (6-tal km)
12 uur: lunch
14 uur: bezoek aan een wijndomein + degustatie
18 uur: vertrek naar de pasta party voorafgaand aan de wedstrijd, samen met de andere deelnemers + diner
22 uur: terugkeer naar het hotel

Zondag 21 juni 2020

7 uur: ontbijt
7.45 uur: vertrek naar de start van de 10 km in Dorlisheim (wedstrijd start om 9 uur) 
Aansluitend brengt de autocar de lopers van de halve marathon naar het vertrekpunt in Scharrabachbergheim (wedstrijd start om 10 uur).
Na je aankomst: lunch in het marathondorp
15 uur: vertrek naar huis
21 uur: verwachte aankomst in Arendonk

Dit happy weekend is inclusief
 • Autocarvervoer H/T inclusief alle lokale verplaatsingen
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijtbuffet
 • Pastamenu zaterdagavond 
 • 2x lunch (zaterdag en zondag na de wedstrijd)
 • Bezoek aan een wijndomein met degustatie
 • Verblijfsbelasting
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Optie: je inschrijvingsgeld voor de 10 km (€ 15) en de halve marathon (€ 30), incl. medaille, fles wijn, cadeau finisher,…
 • Je dranken 
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 315,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Deelnemen aan de Marathon du Vignoble D’Alsace is een unieke loopervaring
  • Alles is voor je georganiseerd
  • Compleet programma, incl. bezoek aan wijndomein met degustatie
  • Familiehotel in de buurt van de vertrekplaatsen

Prijzen

€ 315 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 355 p.p. single

Deelname 10 km: € 15
Deelname halve marathon: € 30

Annulatieverzekering: 4,5% van de totale reissom
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 18

Minimum 20 deelnemers

Vermeld in het vak Opmerking de naam van de loper(s)

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Wanneer je meer dan 3 maanden voor vertrek reserveert, ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van 100 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 3 maanden voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo. Hier leggen we uit hoe je makkelijk online reserveert. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 19 juni 2020
2 nachten
Beschikbaar Paul Huysmans € 315,00 Boek direct
Vrijdag 19 juni 2020
2 nachten Beschikbaar
Happy Host: Paul Huysmans
€ 315,00

Fotoboek

Locatie