Lanceerweekend Fietsboek Zuid-Nederland

vanaf € 327,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

De succesvolle Knooppunter-fietsboeken van Uitgeverij Lannoo krijgen er dit voorjaar met het Fietsboek Zuid-Nederland een broertje bij. Deze heuglijke gebeurtenis vieren we van 12 tot 14 mei 2023 met een fietsweekend in… Zuid-Nederland. Auteur Kristien Hansebout is er ook en signeert met plezier jouw exemplaar. Inderdaad: jij gaat naar huis met het nieuwe fietsboek dat je nog vele uren fietsplezier zal bezorgen.

Het nieuwe Knooppunter Fietsboek Zuid-Nederland past mooi in het rijtje van het Bierfietsboek België, het Groot Fietsboek Vlaanderen, Fietsen langs het water in Vlaanderen en nog enkele andere. De boeken bundelen unieke fietsroutes langs de fietsknooppunten en tippen bijzondere locaties onderweg. Tot dusver beperkten de boeken zich tot België, maar in 2023 steekt Knooppunter de Nederlandse grens over.

In het 320 pagina’s tellende boek vind je 30 kant-en-klare fietsroutes in de Nederlandse provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In Zeeland brengen die je langs de Ooster- en Westerschelde en naar de typische strandpaviljoenen. De routes in Noord-Brabant typeren zich door het gastvrije en bourgondische leven in de streek. Tegelijk fiets je meermaals in het spoor van Vincent Van Gogh. In Limburg doorkruis je bossen en heidegebieden en fiets je langs de Maas of de Geul. Klinkt goed, niet?

We verwelkomen je vrijdagvoormiddag 12 mei in een uitstekend 4-sterren fietshotel in Wintelre, in de buurt van Eindhoven (NL), en van hieruit ga je drie dagen fietsen door de prachtige Nederlandse Kempen. Je fietst niet alleen door de zalige dorpen en de schitterende natuur, maar je zal ook letterlijke van de streek proeven. Op een kaasboerderij wacht je een boerenlunch en elders staat een Brabants Worstenbroodje klaar, dé streekspecialiteit.

Vrijdagavond komt auteur Kristien Hansebout naar het hotel en zij vertelt over hoe het boek tot stand kwam, geeft bijkomende tips en wie wil, laat zijn exemplaar signeren. Een selfie met de auteur? Ja hoor!

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit Lanceerweekend Fietsboek Zuid-Nederland wordt georganiseerd van 12 tot 14 mei 2023.
 • Je komt met eigen vervoer naar het hotel en brengt je fietsen mee. Lukt dit niet, dan regelen we een huurfiets (gewone of e-bike). Vraag ernaar bij je reservatie.
 • We logeren in een landelijk gelegen hotel in de buurt van Eindhoven. Welk dat precies is, vertellen we je na je reservatie. Zo voorkomen we dat er gasten toekomen die niet hebben gereserveerd.
 • Je auto kan gratis op de hotelparking. Je fiets staat ’s nachts in een afgesloten stalling. Opladen van de batterij van je e-bike kan op de kamer.
 • De fietsroutes (48, 51 en 53 km) vertrekken vanuit het hotel. Je fietst ze op eigen tempo aan de hand van de routebeschrijvingen die je vrijdag bij aankomst ontvangt.
 • Vrijdagavond is auteur Kristien Hansebout in het hotel aanwezig en vindt de officiële voorstelling van het boek plaats. Daarop ben je van harte uitgenodigd.
 • Kan je er de eerste dag nog niet zijn in de loop van de ochtend, dan sluit je later op de dag aan.
 • Betaling: meteen na je reservatie ontvang je een voorschotfactuur van € 100 p.p. en eventuele verzekeringen. 30 dagen vooraf volgt de saldofactuur. Beide zijn te betalen binnen de 7 dagen.
 • Begin mei ontvang je een mail met alle bijkomende informatie.
 • Boek je de extra overnachting op zondag, dan bezorgen we je nog een fietsroute uit het Fietsboek Zuid-Nederland in de buurt.
 • Maximum 50 gasten kunnen deelnemen aan dit bijzondere fietsweekend.
 • Annulatievoorwaarden
  Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
  + je annuleert meer dan 30 dagen voor vertrek: gratis annulatie mits een administratieve kost van € 25
  + je annuleert tussen 29 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 50 % van je saldofactuur
  + je annuleert minder dan 20 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen.
 • Op Knooppunter.com vind je 850 uitgestippelde fietsroutes of maak je zelf je fietsroute. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang tweewekelijks een heleboel fietsinspiratie. Bestel er je fietsboek of -box. 

Vrijdag 12 mei 2023

+ Tussen 10 en 11.30 uur: aankomst in het hotel in Wintelre en verwelkoming door Happy Weekends
+ Uitleg bij de fietsroute en vertrek. Op deze eerste dag brengt een fietstocht van 48 km je langs de luchthaven van Eindhoven en het Wilhelminakanaal naar Son en Breugel. Verder gaat het door de centra van Best en Oirschot om door de prachtige Oirschotse Heide terug te keren.
+ Kamers beschikbaar vanaf 15 uur
+ 18 uur: iedereen wordt in de zaal van het hotel verwacht voor de officiële boekpresentatie met auteur Kristien Hansebout en daar klinken we uiteraard op
+ Vanaf 19 uur: 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Zaterdag 13 mei 2023

+ Vanaf 8 uur ontbijt
+ Aansluitend vertrek van de fietsroute (52 km) die je opnieuw een mooi deel van Brabantse Kempen brengt met onder meer een passage door Eersel en Hapert. 
+ ’s Middags word je op een kaasboerderij verwacht en hier staat een heerlijke lunch te wachten
+ Vooraleer je terugkeert bij het hotel, fiets je nog door het bosgebied Buikheide
+ Vanaf 18.30 uur: 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Zondag 14 mei 2023

+ Vanaf 8 uur ontbijt + uitchecken
+ Aansluitend vertrek van de fietsroute (53 km) met bestemming de prachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen, een fantastisch fietsgebied
+ We laten je niet naar huis gaan zonder dat je een Brabants Worstenbroodje hebt gegeten. Dat ontvang je in een horecazaak onderweg.
+ Terugkeer in de late namiddag en einde programma
Tenzij je de extra overnachting boekt. Dan krijg je zondagavond een 3-gangenmenu en maandagmorgen een ontbijt + nog een fietsroute uit het nieuwe fietsboek in de omgeving van het hotel. Je rijdt dan met de wagen naar het vertrekpunt.

Programma kan worden gewijzigd

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2x 3-gangenmenu
 • Knooppunter Fietsboek Zuid-Nederland (1 boek per kamer)
 • Knooppunterhouder (1 ex. per kamer)
 • Boerenlunch op de kaasboerderij incl. koffie/thee/melk
 • Brabants Worstenbroodje onderweg
 • Aanwezigheid op de officiële boekvoorstelling
 • Parkeerplaats op de hotelparking
 • Happy Weekends-host ter plaatse
 • Verblijfstaksen
 • BTW
Niet inbegrepen
 • Lunch op de eerste en laatste dag (je krijgt suggesties op de routebeschrijving)
 • Verzekeringen
 • Fietshuur (e-bike € 25/dag)
vanaf € 327,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Ontvang het gesigneerde Knooppunter Fietsboek Zuid-Nederland
  • Prachtige fietstochten door de Nederlandse Kempen
  • Uitstekend 4-sterrenhotel met lekkere keuken
  • Proef het buitenleven tijdens de boerenlunch bij de kaasmakerij

Prijzen

Prijzen
€ 327 p.p. op een 2p-kamer
€ 397 p.p. single

Aansluitende overnachting zondag in halfpension en incl. taksen
€ 89 p.p. op een 2p-kamer
€ 124 single

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 6/dag

Maximum 50 deelnemers

Geen boekingskost!

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

Online reserveren: druk op 'Boek direct' bij de formule die je verkiest, vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail met een voorschotfactuur van € 100 per persoon + eventuele verzekeringen. 30 dagen voor aanvang volgt de saldofactuur. Je betaalt de facturen ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 12 mei 2023
2 nachten
Vol Paul Huysmans € 327,00 Boek direct
Vrijdag 12 mei 2023
2 nachten Vol
Happy Host: Paul Huysmans
€ 327,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Raphaël Waeyaert (16/05/2023)

Hotelaccommodatie, 3 routes, en weer waren top ! Hotel moet wel bergruimte voor e-bikes dringend uitbreiden (we konden er niet staan wegens te vol) en de wachttijd voor het avondmaal op zaterdag was omgekeerd evenredig met de kwaliteit ervan. Lanceersessie fietsboek en Kristien Hansebout : dik ok en hartelijk dank voor het boek !

Hilde Raets (16/05/2023)

Super goed: tweede deel fietstocht dag 1, fietstocht dag 2 en 3. Super goed: comfort van de kamers. Super goed: gezelschap. Super goed: samen en toch je eigen ding kunnen doen. Gewoon ok: het eten maar geen klachten :)

Marc Van Rysseghem (15/05/2023)

Mooie fietsroutes .mooi Hotel ,, leuke mensen leren kennen .. We hebben genoten . Bedankt .

 

Patrick Callebaut (15/05/2023)

Een echt "happy weekend". Goed hotel, mooie fietstochten,super weer! Zeer geslaagd en we kijken uit naar volgende aanbiedingen.

Leo Van den Brandt (15/05/2023)

Het was weer een zeer geslaagd fietsweekend. Alles verliep op wiel(en)tjes en we hadden het weer ook mee. Dankjewel HappyWeekends.