Fietsvakantie Denemarken: Kopenhagen & Seeland

vanaf € 1259,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

VAN 2 TOT 8 SEPTEMBER 2024: XL-VERSIE MET EEN FIETSDAG IN MALMÖ

Kopenhagen is herhaaldelijk uitgeroepen tot dé fietshoofdstad van de wereld. De voorbije decennia veranderde de Deense hoofdstad van een autostad naar een fietsstad. Daarvoor werden fietsbruggen en meer dan 350 km fietspaden aangelegd. Helemaal naar ons hart! 

Zag je in 2022 de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk op tv? Nu is het aan jou om hier te gaan fietsen. Tegelijk laten we je een deel van het omliggende Seeland ontdekken.

De fiets is het nummer 1-vervoermiddel van de locals. De meeste fietspaden in Kopenhagen liggen wat hoger dan de normale weg en zijn daarom veiliger. Tegelijk legde de overheid fietssnelwegen aan en liet ze fietsbruggen bouwen. Tijdens een heerlijke fietstocht tonen we je graag dé hotspots van de stad: de Kleine Zeemeermin, de gekleurde huisjes van Nyhavn, paleizen en kastelen, het Tivoli-park, enz.

Kopenhagen is de belangrijkste stad op het eiland Seeland, dat nog veel meer fraais te bieden heeft. Aan de oostkant zijn de prachtige witte kliffen, terwijl de streek rond Roskilde dan weer veel natuur biedt. In Roskilde zelf eisen de Dom en het Vikingeskibmuseum alle aandacht.

Fietsen doen we ook veel langs het water, bijvoorbeeld lang de Baai van Køge en langs de Deense Rivièra ten noorden van Kopenhagen. 

We logeren in een degelijk 3-sterrenhotel in Taastrup, een voorstad van Kopenhagen. Het ligt centraal voor de mooie fietsroutes die we er in de omgeving doen. 

Van 2 tot 8 september 2024 organiseren we van deze fietsvakantie een XL-versie. Bovenop de gewone vakantie gaan we dan voor een dag in het Zweedse Malmö fietsen. 

Tussen Kopenhagen en Malmö ligt een 16 km lange en spectaculaire brug-tunnelverbinding. Hierover rijden we met de autocar heen en terug op de laatste fietsdag. In Malmö wacht je dan een heerlijke dag door deze op-en-top fietsstad.

Meer lezen
Goed om te weten

Het verloop 
+ Periodes: 7 tot 12 juli (volgeboekt), 24 tot 29 juli (volgeboekt) en 2 tot 8 september (XL-versie) 2024
+ We rijden met de autocar en de fietsen gaan mee in onze fietsaanhangwagen.
+ Je hebt de keuze. Ofwel fiets je mee met onze begeleidster in groep. Ofwel fiets je de routes individueel. Je ontvangt dan van ons een plannetje, bijkomende uitleg en het GPX-bestand van de routes. Op die manier bepaal je je eigen tempo en beslis je zelf waar en wanneer je stopt. Dagelijks doe je dezelfde routes als de groep.
+ Fiets je mee met onze begeleidster, dan is dat aan een tempo van gemiddeld 18 km/uur. Omwille van de veiligheid draagt iedereen een fluovestje, dat we je lenen. Een fietshelm is in Denemarken niet verplicht voor volwassenen, maar wel ten zeerste aanbevolen.
+ Je ontbijt en dineert met de andere deelnemers. Heel gezellig.
+ Bij de XL-versie (2 - 8 september) rijden we op 7 september 's morgens met de autocar naar Malmö via de Öresundbrug om dan nog een dag op Zweeds grondgebied te fietsen. 's Avonds keren we via dezelfde weg terug naar ons hotel in Taastrup.

Je reis heen en terug
+ Je komt naar de vertrekplaats in Arendonk en brengt de fietsen mee. Die worden geladen en een half uur later vertrekken we.
+ We rijden door Duitsland en nemen de ferry tussen Puttgarden (Duitsland) en Rødby (Denemarken). Stops onderweg op een snelwegparking.
+ We rijden in 1 dag naar het hotel.

Het hotel
+ We logeren in een zeer degelijk 3-sterrenhotel in Taastrup, op zo’n 15 km van Kopenhagen. Het hotel biedt enkel overnachting met ontbijt zodat we telkens buitenshuis dineren. Dat gebeurt ofwel in een restaurant in de buurt (max. 1 km wandelen) en in Roskilde op het einde van onze fietsdag daar. Ook een kwestie van variatie.
+ De kamers zijn ingericht met alle modern comfort. Je hebt er de mogelijkheid om gratis koffie/thee te zetten. Overal gratis Wifi in het hotel.
+ De batterij van je fiets kan je opladen op je kamer. Stopcontacten zijn dezelfde als in België en Nederland, dus je hoeft geen reisstekker mee te nemen.

De fietsroutes 
+ We fietsen zoveel mogelijk over autovrije en -arme fietswegen. Kopenhagen en Seeland zijn een paradijs voor fietsers, zo zal je merken.
+ Hou rekening met een behoorlijk glooiend parcours. Geen probleem met een e-bike. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
+ We verwachten dat je fiets bij vertrek technisch tiptop in orde is met banden die geschikt zijn voor de gravel in Denemarken.
+ We fietsen 1 dag in Kopenhagen en doen de belangrijkste bezienswaardigheden aan. We bezoeken die evenwel niet. Het gaat ons meer om de ervaring om te fietsen in de wereldhoofdstad van de fiets. Verkies je een heuse citytrip naar de Deense hoofdstad, reserveer dan de Citytrip: Met Mia naar Kopenhagen van 7 tot 12 juli 2024 (volgeboekt)
+ Een fietshelm is niet verplicht voor volwassenen in Denemarken, maar we bevelen deze ten zeerste aan.
+ In Malmö (XL-versie) doen we een stadsfietstour langs verschillende bezienswaardigheden: Turning Torso, het strand van Ribersborg, verschillende parken waaronder het supergezellige Folkets Park en de Malmö Arena, waar in 2024 het veelbesproken Eurosongfestival plaatsvond. De fietsroute is volledig vlak.

Documenten / munt
+ Een geldige identiteitskaart
+ Munt: Deense kroon (op de meeste plaatsen kan je met je betaalkaart betalen). Tip: haal de eerste dag wat cash geld af bij de bankautomaat in de buurt van het hotel. We wijzen je de weg. In Zweden (XL-versie): Zweedse kroon (betaal met je betaalkaart).

Annulatievoorwaarden
Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
+ je annuleert meer dan 60 dagen voor vertrek: gratis annulatie mits het inhouden van het voorschot.
+ je annuleert tussen 30 en 60 dagen voor vertrek: we houden je voorschotbedrag in.
+ je annuleert tussen 29 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 25 % van je saldofactuur
+ je annuleert minder dan 20 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen

Bij een annulatie door Happy Weekends:
+ we betalen je alle betaalde reissommen terug

Je reservatie
+ Meteen na je reservatie ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van € 200 euro + eventuele verzekeringen wanneer je die neemt, betaalbaar binnen de 7 dagen.
+ 60 dagen voor vertrek ontvang je via mail een factuur voor de betaling van het saldo. Ook die betaling verwachten we binnen de 7 dagen.
+ 10 dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie bij deze vakantie.

Voorafgaande overnachting
Zoek je een slaapplaats voor een voorafgaande overnachting in de buurt van onze vertrekplaats in Arendonk, dan reserveren we voor je graag in een B&B in Arendonk waar ze een extra vroeg ontbijt serveren. Prijs: € 90 voor een 2-persoonskamer incl. ontbijt.

Dag 1 

6.30 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk, laden van de fietsen. Je auto kan op de afgesloten parking.
7 uur: vertrek
Enkele stops onderweg
In de vooravond aankomst in ons hotel in Taastrup
Aansluitend diner in een restaurant in de buurt van het hotel

Dag 2

Vanaf 8 uur ontbijt
9 uur: de autocar brengt ons weg naar de prachtige krijtrotsen van Stevns Klint, aan de oostkant van Seeland. Via de prachtige Baai van Køge fietsen we terug naar ons hotel. Afstand: 60-tal km.
s Middags lunchmogelijkheid in Køge.
’s Avonds diner in een restaurant in de buurt van het hotel

Dag 3

Vanaf 8 uur ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute naar Kopenhagen. Vandaag verkennen we de wereldhoofdstad van de fiets, rijden we langs de belangrijkste bezienswaardigheden, stoppen we om foto’s te maken. Afstand: 70-tal km.
Lunchmogelijkheid in Kopenhagen
's Avonds diner in een restaurant in de buurt van het hotel

Dag 4

Vanaf 8 uur ontbijt
9 uur: de autocar brengt ons naar een locatie ten noorden van Roskilde (half uur rijden). Van hieruit fietsen we naar dit mooie stadje (30-tal km), waar je 's middags luncht in het Vikingmuseum (inbegrepen). 's Namiddags is er nog een prachtige lus door het Nationaal Park Skjoldungernes Land. Nog eens een 30-tal km.
Bij de terugkeer stadsbezoek + we dineren ’s avonds in Roskilde.

Dag 5

Vanaf 8 uur ontbijt
Voor deze laatste fietsdag hebben we nog een hele mooie route. De autocar brengt ons weg naar het noordelijke plaatsje Humlebæk. Via een prachtige route langs het water (bij mooi weer zie je aan de overkant Zweden liggen), fietsen we richting Kopenhagen en aansluitend terug naar ons hotel. Route: 60-tal km.
’s Avonds diner in een restaurant in de buurt van het hotel.

Dag 6 (7 september, enkel in de XL-versie)

's Morgens ontbijt
We rijden met de autocar naar Malmö (Zweden) over de spectaculaire Öresund-brug. In Malmö fietsen we langs een aantal bezienswaardigheden (Turning Torso, Öresund-brug, Malmö Arena, Folkets Park,...) en proeven we letterlijk van de Zweedse cultuur. 
's Avonds maaltijd in Malmö en terugkeer met de autocar naar het hotel in Taastrup.

Laatste dag

’s Morgens ontbijt + terugkeer naar België
Stops onderweg op een snelwegparking
In de vooravond aankomst in Arendonk

Dit happy weekend is inclusief
 • Autocarreis heen en terug + lokale verplaatsingen, incl. fietsvervoer
 • Ferry Puttgarden - Rødby heen en terug 
 • 5x overnachting
 • 5x ontbijt
 • Lunch in het Vinkingmuseum in Roskilde op Dag 4
 • Koffie- en theeservice op de kamer
 • 5x 3-gangenmenu of gelijkwaardig
 • Wifi in het hotel
 • Verblijfstaksen
 • Happy Weekends-begeleiding
 • BTW

Extra bij de XL-versie (2 - 8 september 2024):
+ met de autocar over de Öresund-tolbrug (Kopenhagen-Malmö) heen en terug
+ 6de overnachting met ontbijt
+ avondmaal in Malmö op 7 september

Niet inbegrepen
 • Lunches en dranken
 • Verzekering annulatie + reisbijstand
vanaf € 1259,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Ontdek dé fietshoofdstad van de wereld. Op de fiets!
  • Zeer afwisselend fietsprogramma: stad, platteland, langs het water
  • Alles is voor je georganiseerd: vervoer, begeleiding, hotel, eten, fietsroutes,…
  • Ervaar de Deense natuurpracht
  • XL-versie: prachtige fietstocht door Malmö

Prijzen

Versie 6 dagen (volgeboekt)
€ 1.259 p.p. op een 2p-kamer 
€ 1.489 p.p. op een singlekamer

XL-versie (2 - 8 september 2024)
€ 1.399 p.p. op een 2p-kamer
€ 1.675 p.p. op een singlekamer

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijke ongevallen: € 36 p.p.
-> verzekeringen zijn optioneeel en enkel af te sluiten bij reservatie. Later is dit niet meer mogelijk.

Minimum 20p., maximum 25p.

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een factuur voor de betaling van een voorschot van € 200 p.p. + eventuele verzekeringen. De saldofactuur volgt 60 dagen voor vertrek. Je betaalt de facturen ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 10 dagen voor vertrek ontvang je de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zondag 07 juli 2024
5 nachten
Vol Marleen Drijbooms € 1259,00 Boek direct
Woensdag 24 juli 2024
5 nachten
Vol Marleen Drijbooms € 1259,00 Boek direct
Maandag 02 september 2024
6 nachten
Beschikbaar Marleen Drijbooms € 1399,00 Boek direct
Zondag 07 juli 2024
5 nachten Vol
Happy Host: Marleen Drijbooms
€ 1259,00
Woensdag 24 juli 2024
5 nachten Vol
Happy Host: Marleen Drijbooms
€ 1259,00
Maandag 02 september 2024
6 nachten Beschikbaar
Happy Host: Marleen Drijbooms
€ 1399,00

Fotoboek

Locatie

Locatie niet bekend gemaakt.

Reviews

Chris Laureyssen (12/09/2023)

Goed hotel, het eten fantastich , zowel de lunch als avond eten. Fijne fietsgroep. Als mede een zeer goede chauffeur en een fantastische gids , Marleen. We hebben ervan genoten.
Groetjes Ludo en Chris.

hilda houtmeyers (12/09/2023)

Zeer goed gevuld en pittig programma met weinig ademruimte en rustmomenten maar we hebben daardoor wel veel gezien en bewonderd, slapen doen we thuis wel! Vele bezienswaardigheden zijn gepasseerd, veel natuur en water hebben we bewonderd, och ik zou de kerken nog vergeten!
Op twee wielen door de wereldhoofdstad van de fiets is geen sinecure, een bijzondere ervaring voor de ene positief voor de andere een mindere . Marleen heeft de groep veilig en wel erdoor geloodst, want het vraagt wel de nodige ervaring en aandacht.
Rest me nog de deelnemers te bedanken voor hun aangenaam gezelschap, Marleen voor de uitmuntende begeleiding en Chris van de firma Coach2Travel voor zijn deskundige stuurtalenten van zijn luxe autocar. Ik kijk alvast uit naar 2024 om " Door de dalen van Tirol" te fietsen

Stella Joren (10/09/2023)

Een topreis met supergoede, leuke, enthousiaste medereizigers, gids en chauffeur.

Laura Lathouwers (10/09/2023)

We hebben genoten van het landschap, de tochten, de professionele uitleg van Marleen. Zij is zeer onderhoudend maar vooral een lieve dame. Proficiat voor de organisatie. We vertellen het voort. Groeten, Laura

miel de doncker (09/09/2023)

Het was een hele mooie reis. Het programma was goed gevuld, maar dat vonden wij niet erg. Mooie fietstochten gemaakt. Kopenhagen is een fantastische stad om eens gezien te hebben. Voor een meerdaagse city-trip een ideale bestemming..Marleen , jij bent een uitstekende gids. Goed voorbereid, aangename stem om naar te luisteren (en zij luistert ook naar ons). We hadden een heel prettige groep, vele nieuwe vrienden gemaakt. Een volgende reis met Happy Weekend zal er zeker komen. Bedankt Paul en het ganse team.

Betty Van Bouwel (09/09/2023)

Te weinig ontspanning op terras . Liever iets langere vakantie en eventueel een vrije dag ertussen. Kopenhagen beter helemaal te voet en een dagje meer daar dan. Of dat dan op je vrije dag doen.

Anita Verstricht (29/08/2023)

Mischien twee keer stoppen onderweg in plaats van een keer maar voor de rest was alles tot in de puntjes tiptop in orde grtjs Roger

Gerda Van Giel (19/08/2023)

Echt de moeite om te doen. De fietstochten waren soms wel pittig, maar goed te doen met e-bike. Begeleiding was zeer goed. Fietsen in groep in Kopenhagen vraagt wel de nodige aandacht. Het eten was zeer goed, de laatste avond was wel minder, misschien mede omdat we al zo verwend waren daarvoor.

Karin Coolen (17/08/2023)

Fijne fietsreis gehad met een fijne, vrolijke groep. Een zeer enthousiaste gids die goed was voorbereid. We hebben veel bijgeleerd over Denemarken. Ook de kleine tips voor het oplossen van simpele fietsproblemen zullen zeker blijven hangen. Het eten was altijd goed en verrassend behalve voor de laatste avond misschien toch iets anders zoeken. Deze was het minst van allen.
 

Lodewijk Sterckx (17/08/2023)

De reis, de fietstochten, de groep, de gids Marleen en de chauffeur Chris waren top ! Alles was prima voorbereid. We konden zorgeloos genieten van onze fietsvakantie. We kwamen doodmoe thuis maar waren zeer tevreden !!!

Fons Van den Bergh (16/08/2023)

Zeer goede gids, had zich goed voorbereid Kan beter : diner laatste avond in het steak house (We hebben kip gegeten) wel prachtige tafel maar inhoudelijk het minst van alle dagen en waarschijnlijk duur

Anne Meuser (06/08/2023)

Zeer goed georganiseerde reis! Hartelijk welkom bij vertrek, is echt aangenaam! Comfortabele bus. Hotel is prima, lekker en zeer uitgebreid ontbijt. Mooie fietsroutes, misschien laatste fietsdag minder interessant. Persoonlijk zou ik verkiezen om meer langs het water te fietsen ipv door een bos naast een spoorweg. Jammer dat we niet meer tijd hadden in Kopenhagen, doordat we zowel heen als terug moesten fietsen. De rit om de stad te verlaten ‘s avonds duurde lang en is vrij stresserend. Globaal zeer tevreden (8/10).

Frans Goor (03/08/2023)

Chauffeur : zeer goed, behulpzaam, vriendelijk. Gids : zeer goed, veel bijgeleerd over Denemarken, Kopenhagen ....., aangenaam in de omgang, proficiat leidster. Het weer : uitstekend. Groep : fantastisch. Zeer goede herinneringen aan deze vakantie

Walter Peeraer (02/08/2023)

Leuke reis. Proper hotel. Lekkker eten. Volgende keer Ebike nemen.

Louis Van den Vonder (01/08/2023)

Goed weer goed gezelschap goede begeleiding lekker eten mooie fietstochten wat kan je nog meer wensen. Tot de volgende.

Lieve Oelbrandt (01/08/2023)

Eerst en vooral, wil ik jou feliciteren met de organisatie van Happy Weekends. Jouw persoonlijke verwelkoming , met een tasje koffie, was top. De fietsen in de kar, super. Het eten was top en dik in orde, ook de middaglunchen waren een grote luxe. Marleen is een heel goede gids. Het is alleen heel moeilijk de communicatie, tussen haar en de persoon die is gevraagd om als laatste te rijden, het gele hesje is heel goed, maar..... het zou veel beter zijn als ze zou beschikken over een Walkietalkie, dan zou het contact veel beter en rustiger kunnen verlopen. Wat voor mij persoonlijk een groot minpuntje is, dat we telkens moesten gaan stappen voor het avondeten. oa. naar Chase restaurant& Cocktailbar. Ik ben een rugpatiënt en heb moeilijkheden om ver te stappen. Ik heb dan ook gevraagd of er eventueel de mogelijkheid was om dit met de fiets te doen, maar dat was onmogelijk. Ik heb de laatste avond gepast en ben niet meegegaan, omdat ik vernam dat het nog verder was dan "Café Mango" ( mijn eigen keuze, maar kon niet anders) Mijn vriendin, was zo vriendelijk om even tot aan de supermarkt te gaan om een sandwich. 

NASCHRIFT
Heel jammer dat het niet lukte om mee te gaan eten de laatste avond, want dat is een heel goed restaurant. In het vervolg moeten we in een dergelijk geval een taxi proberen te organiseren. Ik ga dat met Marleen bespreken.

Griet Mertens (31/07/2023)

Fietsvakantie Kopenhagen was DIK in orde! Complimenten voor de zeer goede organisatie en voorbereiding. Prachtige omgeving om te fietsen. Het reizen 'in groep' is mij ook goed meegevallen. Gewoon 'doen'! Hotel was netjes en ontbijt zeer verzorgd en uitgebreid. De lunch- en eetgelegenheden waren de max. Zeer lekker en gevarieerd gegeten! Absolute aanrader!

Vera Verheyden (10/07/2023)

Mijn eerste fietsvakantie met jullie, ik ging altijd met Lauwers…..voor jullie een dikke proficiat, naamkaartjes aan de fiets.

May Van Gils (09/07/2023)

Zeer leuke fietsvakantie, op heel veel mooie plaatsen geweest met de nodige info. Enkel de dag Kopenhagen was lang en druk, hier misschien iets van aanpassing doen, als dat zou kunnen. Voor sommige mensen zou dat beter zijn. Voor de rest alles prima.

Joseph Van Oerle (09/07/2023)

Het was weer een leuke vakantie met Happyweekens in Denemarken. Alles was goed geregeld. We hebben het zelfs gepresteerd om met drie fietsers (waaronder wij) lek te rijden op dezelfde dag, waarbij we zeer goed geholpen werden door Marleen en de collega’s met een bandenspray van Happyweekends. Hilde kon na enkele kilometers terecht bij een lokale fietsmaker. Het was een gezellige groep met dank aan iedereen. Groetjes, Hilde en Jos

Greet Hereygers (08/07/2023)

Zeer mooie reis, heel goed georganiseerd. Onze reisleidster, Marleen, deed dat zéér goed. Goede, duidelijke uitleg. Marleen heeft ook wel een duidelijke, aangename stem. De ritten waren voor mij heel goed, hele mooie natuur in Denemarken. En de lunches en avondeten waren prima, we werden echt wel verwend. Het was een hele aangename plezante ervaring, ga vast nog wel met Happy Werkends op groepsreis.

Davy Leysen (08/07/2023)

Ik vond het een zeer aangename reis. Vier fietsdagen van telkens 65 km ongeveer. Even dag per dag bespreken. Dag één begon met een fantastische stop in Hojerup , direct een hoogtepunt al met die krijtrotsen. Dan naar Koge, wat ik een gezellige stop vond en hier hebben we zeer lekker gegeten ook. Het namiddagprogramma vond ik iets minder, omdat we toen nog maar één korte stop hebben gemaakt aan een mooi kerkhofje. Dag twee was voor mij de beste dag. In de voormiddag een leuke tocht door de mooie natuur, dan arriveren in de buitenwijken van Kopenhagen met fantastische gebouwen. En dan het bezoek aan Kopenhagen, waar we ook een stuk te voet gedaan hebben. De dag was iets langer dan de andere dagen, maar persoonlijk zou ik niets in het programma schrappen! Dag drie startte weer in de mooie natuur met een stop voor een leuke moderne kerk. Dan naar het Vikingmuseum in Roskilde wat wel leuk was om even door te lopen. In de namiddag dan weer de mooie natuur in om te stoppen in Roskilde voor het diner. Maar toch nog even tijd gehad om de mooie kathedraal te kunnen bekijken. Tot slot dag vier waarbij we vooral in de natuur reden. Weer zeer mooi en ook hier hebben we ergens een prachtige kerk aangedaan. Kortom schitterende ervaring met afwisselend natuur, mooie architectuur en een kort, maar interessant bezoek aan Kopenhagen.