Fietsen van hotel naar hotel: Van Hageland naar Haspengouw

Tijdens dit meerdaags fietsfestijn proef je letterlijk en figuurlijk van de twee belangrijkste fruitregio’s van Vlaanderen: het Hageland en Haspengouw. Wanneer je denkt dat het hier enkel tijdens de bloesemperiode fijn fietsen is, moet je dringend je mening bijstellen. Of beter nog: dit fietsarrangement reserveren en zelf het tegenovergestelde ervaren. 

Starten doe je in de hoofdstad van het Hageland: Tienen. In een tof 3-sterrenhotelletje ontvang je een mapje met de fietsroutes en ga je op weg voor een heerlijke kennismaking met het Hageland. Je fietst tot de Vlooybergtoren, bekend van de tv-serie Callboys, voorbij het standbeeld van Eddy Merckx in Meensel-Kiezegem en langs het wijndomein waar de opnames van de tv-serie Thuis gebeuren. Een terrasje onderweg? Mogelijkheden genoeg.

’s Avonds nog een frisse pint op het Grote Markt van Tienen? Ga je gang, want de markt ligt op wandelafstand van je hotel.

Op je tweede dag maak je ’s morgens na het ontbijt je kamer vrij, zet je je koffer aan de receptie en die wordt in de loop van de dag naar je volgende hotel in Sint-Truiden gebracht. Zelf fiets je een flinke lus door het Hageland en Haspengouw met onderweg mogelijk stops in het gehucht Hakendover, bekend van de jaarlijkse paardenprocessie, het centrum van Landen, een prachtig uitkijkplatform in Velm en de brouwerij van Kerkom.

In Sint-Truiden wacht je een voortreffelijk 3-sterrenhotel met een geklimatiseerde kamer, een zalig bed, lekker avondeten en een overvloedig ontbijt. 

Klaar voor je terugtocht naar het Hageland? Zet eerst je valies opnieuw aan de receptie zodat we die opnieuw naar Tienen kunnen laten brengen.

Zelf maak je nog een flinke toer door Haspengouw. Na een passage door Geetbets en een flink stuk over een geasfalteerde spoorweg (‘bietenroute’), ben je in de late namiddag weer in de Suikerstad en blik je terug op een aantal fruitige fietsdagen. 

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individueel fietsarrangement. Bij aankomst in het eerste hotel ontvang je een Happy Weekends-mapje met drie routes die je fietst aan de hand van de routebeschrijvingen. De routes lopen via de fietsknooppunten, dus makkelijk om te volgen en eventueel in te korten. Ze gaan over een licht heuvelend parcours.
 • Tip: boek een voorafgaande overnachting in Tienen en dan ontvang je nog een extra fietsroute (richting Leuven, door het Meerdaalwoud en bierdorp Hoegaarden). Op die manier maak je er een fietsvierdaagse van.
 • Zowel in Tienen als Sint-Truiden overnacht je in een 3-sterrenhotel met de allure van 4 sterren, waar de coronaregels strikt worden nageleefd. Je kamer heeft alle modern comfort, zo ook koffie- en theefaciliteiten. Overal is er wifi.
 • Je auto blijft in Tienen staan op de gratis parking van het hotel.
 • Je fiets staat ’s nachts in een afgesloten stalling met oplaadmogelijkheden voor e-bikes. Of neem je batterij mee naar de kamer om daar op te laden.
 • De bedoeling is dat je je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur op aanvraag.
 • Er zijn geen beperkingen op het vlak van aantal stuks bagage, maar je hoeft ook niet te overdrijven :-). Tenslotte ben je maar enkele dagen aan het fietsen. Zorg dat elk stuk bagage is gelabeld. Bij aankomst ontvang je Happy Weekends-bagagelabels die je aan je koffers bevestigt. Ten laatste om 16 uur is je bagage in het volgende hotel.
 • Op de routebeschrijving vind je horecatips, bijvoorbeeld in het centrum van Landen. Op de derde dag kom je door het centrum van Geetbets met een aantal horecazaken.
 • Pech onderweg? Sluit vooraf een verzekering Fietsbijstand af en laat je depaneren.
 • Na je reservatie en betaling van het saldo ontvang je een mail met bijkomende informatie, zoals de adressen van je hotels.

Voorafgaande nacht

+ Boek een voorafgaande overnachting en ga vandaag al een mooie route fietsen (55 km)
+ 's Avonds 3-gangenmenu

Dag 1

+ 's Morgens ontbijt wanneer je de voorafgaande nacht reserveerde
+ In het andere geval kom je best in de loop van de voormiddag toe in het hotelletje in Tienen. Je kamer is dan wellicht nog niet klaar, dus mag de bagage nog even in de auto blijven. In het hotel ontvang je een Happy Weekends-mapje met de fietsroutes. Je vertrekt voor de eerste fietsroute (58 km). 
+ Late namiddag: terugkeer in het hotel en inchecken. Welkomstdrank
+ ’s Avonds: lekker 3-gangenmenu 

Dag 2

+ 's Morgens ontbijt + uitchecken uit de kamers. Je zet je bagage aan de receptie en die wordt naar het hotel in Sint-Truiden gebracht
+ Fietsroute van 56 km naar Sint-Truiden: een mooi traject dat de verbinding legt tussen het Hageland en Haspengouw
+ Late namiddag: aankomst in je hotel in Sint-Truiden. 
+ ’s Avonds: 3-gangenmenu

Dag 3

+ ’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je zet je bagage aan de receptie en die wordt weer naar het hotel in Tienen gebracht. 
+ De fietsroute van 40 km laat je volop genieten van de fruitstreek en voert je terug naar je starthotel.
+ Late namiddag: terugkeer in Tienen en einde programma

 

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting met uitgebreid ontbijt
 • 2x diner
 • Welkomstdrank in Tienen
 • Bagageservice van Tienen naar Sint-Truiden en terug
 • 3 uitgestippelde fietstochten (4 wanneer je een voorafgaande nacht boekt)
 • Verblijfsbelasting
Niet inbegrepen
 • Dranken bij het diner (die reken je ter plaatse af)
 • Lunch
 • Reis- en annulatieverzekering
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Maak kennis met twee prachtige fruitstreken en fietsregio’s
  • Fiets heuveltje op en heuveltje af, heerlijk met de e-bike
  • 2 prima hotels in Tienen en Sint-Truiden
  • Je fietst overwegend over autoluwe en autovrije wegen

Fotoboek

Regio's

Hageland naar Haspengouw

Hageland naar Haspengouw

Klaar voor een nieuw fietsavontuur? Klik dan hieronder op een groen vakje, want dat betekent dat je op deze dag je fietsvakantie kunt starten.

* Kies dus je vertrekdatum
* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s): naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres.
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Een voorafgaande overnachting met extra fietsroute in Tienen? Vink meteen aan bij je reservatie
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je (saldo)betaling binnen is, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

€ 254 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 337 p.p. single 

Voorafgaande overnachting in Tienen op basis van halfpension en een extra fietsroute
€ 95 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 120 p.p. single

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 18 (3 dagen), € 6 per extra dag 

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

December 2023

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reviews

Bie A (29/10/2021)

We hadden een leuke fietsvakantie, 2 leuke hotelletjes, lekker eten en vriendelijk ontvangst! Alles was prima geregeld, een aanrader!