Fietsen van hotel naar hotel: Heerlijk door De Peel

We nodigen je uit in De Peel, een regio op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg die alles heeft om je te laten genieten: open landschappen, schitterende heidegebieden, verdoken dorpjes en schaduwbrengende bossen. Kijk uit voor Schotse hooglanders en schaapskuddens.

Je vertrekpunt ligt in Asten (NL), ongeveer halfweg tussen Eindhoven en Venlo, en hier overnacht je de eerste nacht. Vervolgens zet je koers naar Nederweert voor je tweede nacht en wordt je bagage naar daar gevoerd. Je derde hotel ligt in Helmond, meer bepaald vlakbij de autovrije winkelzone. Plezant om 's avonds nog een terrasje te doen.

Het hotel in Nederweert is gloednieuw en opent 1 april 2023 de deuren. Hiervoor hebben we de routes volledig vernieuwd. Fietste je dit arrangement al eens de voorbije jaren? Dan is ben je meer dan welkom om ook deze nieuwe formule uit te proberen. 

De fietsroutes lopen zoveel mogelijk door heide- en andere natuurgebieden. Weg van de drukte. Onderweg krijg je suggesties voor stops: om een koffie te drinken, een hapje te eten of een bezoek te brengen.

Logeren doe je in een 4-sterrenhotel met eigen restaurant zodat je je ’s avonds niet meer moet verplaatsen. Wanneer je toekomt in het volgende hotel, staat je bagage al op je kamer. Zo makkelijk.

Dit is een individuele fietsvakantie. Om te doen als koppel, als vriendengroep, familie-uitstap. Aan de hand van een routebeschrijving fiets je 4 dagen van hotel naar hotel en je bagage wordt achterna gebracht. Hoe zalig is dat. Zeker als je weet dat je onderweg door een schitterende natuur fietst.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele vakantie die je fietst aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag.
 • Je kunt dagelijks vertrekken van 1 april t.e.m. 31 oktober 2024. Check hiervoor de beschikbaarheid helemaal onderaan deze pagina. 
 • Het arrangement omvat 4 fietsdagen en 3 overnachtingen. De eerste dag hebben we vanuit het starthotel een mooie lus van 48 km . De overige dagafstanden schommelen tussen de 45 en 65 km. De routes lopen zoveel mogelijk over de fietsknooppunten. Makkelijk om volgen.
 • Je start vanuit Asten. Je auto kan gratis op de parking van het hotel blijven staan tot je weer terug bent.
 • Het starthotel beschikt over een binnenzwembad, wellness en fitnesszaal, waar je gratis van mag gebruikmaken. Vergeet je zwem- en sportkleding niet.
 • Bij elke overnachting kan je fiets in een afgesloten fietsenstalling, waar ook oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn.
 • De deelnemende hotels zijn alledrie uitstekende 4-sterrenhotels met een eigen restaurant, waar je 's avonds geniet van een 3-gangenmenu
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van vertrek. In het vertrekhotel liggen de informatie en de routes klaar voor je volgende fietsdagen.
 • Je mag per persoon 1 koffer of reistas meegeven. Zorg dat elk stuk bagage is gelabeld. Bij aankomst ontvang je Happy Weekends-bagagelabels die je aan je koffers bevestigt. Ten laatste om 16 uur is je bagage in het volgende hotel en op de laatste dag weer terug in Asten.
 • De bedoeling is dat je je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur mogelijk in het vertrekhotel, zowel gewone fietsen als e-bikes.
 • Wil je dit arrangement fietsen met meer dan 10 personen, neem dan op voorhand contact op zodat er zeker beschikbaarheid is in de hotels.
 • Ben je echt gebonden aan een bepaalde vertrekdatum en staat die in het rood, neem dan contact op. Mogelijk kunnen we je een alternatief bieden door 2 nachten in hetzelfde hotel te organiseren.

Dag 1

Je komt in de loop van de voormiddag toe in het hotel in Asten en je wordt welkom geheten met een welkomstdrank. Aan de receptie ontvang je een infomap met de routes voor de komende dagen. De lusvormige route van de eerste dag is 48 km lang en brengt je onder meer langs een militaire begraafplaats, uitkijktoren en door het centrum van het gezellige stadje Deurne.

Je kamer is beschikbaar vanaf 15 uur.

’s Avonds: 3 gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

Na een luxe ontbijt maak je je koffer, laat die achter bij de receptie en ga je op pad voor je volgende fietsroute.

Je vertrekt voor een tocht van ruim 60 km. Onderweg fiets je door de Deurnse en Mariapeel. Je doorkruist dorpen als Helenaveen en Griendtsveen. Verderop ligt het Nationaal Park De Hooge Peel.

Late namiddag ben je in je volgende hotel in Nederweert.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3

Opnieuw staat er ’s morgens een luxe ontbijt voor je klaar

Laat na het uitchecken je bagage achter aan de receptie zodat we die naar Helmond kunnen brengen.

De route vandaag is opnieuw een 60-tal km en voert je opnieuw door heel wat natuurpracht: het Heesterbos, het Leenderbos, de Groote Heide en de Strabrechtse Heide. De laatste kilometers voeren je veilig door stedelijk gebied tot aan ons hotel aan de rand van de winkelzone van Helmond.

Late namiddag aankomst in het hotel in Helmond.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant.

Het hotel ligt vlakbij de winkel/wandel/terrasjeszone zodat je nog makkelijk een avondwandeling kunt maken.

Dag 4

Voor deze laatste ochtend maken we het ontbijt opnieuw extra feestelijk

Zet je koffer weer bij de receptie zodat we die opnieuw naar het vertrekpunt kunnen brengen.

Hebben we het mooiste tot het laatste gehouden? Dat is misschien wat overdreven, maar ook deze laatste is weer een hele mooie. Tijdens de 45 km lange tocht fiets je door het natuurgebied Stippelberg en nog veel meer landelijk schoon.

In de loop van de namiddag kom je in Asten weer toe in het vertrekpunt.

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in 4-sterrenhotels
 • 3x uitgebreid ontbijt
 • 3x 3-gangendiner
 • 4 uitgewerkte fietsroutes
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Welkomstdrank
 • Gebruik van het binnenzwembad, wellness en fitnessruimte in het starthotel
 • Gratis parking bij het starthotel
 • Toeristenbelasting

Prijzen: € 397 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 517 p.p. single

Niet inbegrepen
 • Lunch (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Verzekering annulatie en reisbijstand 
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je reserveert dit arrangement op de dagen die jou passen
  • Je fietst op jouw tempo en stopt waar jij wil
  • We leiden je langs prachtige natuur in Noord-Brabant en Limburg (NL)
  • Je overnacht in uitstekende 4-sterrenhotels met afgesloten fietsenstalling
  • Je bagage wordt vervoerd: lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

De Peel, fietsen

De Peel, fietsen

Ben je helemaal klaar voor een fantastische fietsvakantie in De Peel? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 p.p. + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je betaling binnen is, ontvang je een mail met nog extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 397 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 517 p.p. single

Verzekering annulatie: 4,5% van de totale reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 48 p.p.
-> Verzekeringen zijn optioneel en enkel af te sluiten bij de reservatie

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. 
Ben je echt gebonden aan een bepaalde aankomstdatum en staat die in het rood, neem dan contact op. Mogelijk kunnen we je een alternatief bieden door 2 nachten in hetzelfde hotel te organiseren.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Juni 2024 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Reviews

Marcel Serneels (29/09/2023)

De hotels, de bediening, het ontbijt en avondmaal was heel goed

Jef Smets (29/09/2023)

Mooie fietstochten, super hotels, geweldig van genoten

Leen Braem (21/09/2023)

Wouw tof geweldig prachtig niets op te zeggen.11 op 10 voor ons

frans en mariette (27/08/2023)

onze fietstocht door de Peel van hotel naar hotel was prachtig . Goede hotels vriendelijk personeel verzorgde maaltijden Alles was perfect
Groetjes

Raf Dams (21/06/2023)

Schitterende 4-daagse fietstocht in de Peel. Buiten enkele minder duidelijke fietsknooppunten, wat een pluspunt was voor het avontuurgehalte.

Sandra Meeus (05/06/2023)

Hallo , Het was een heel leuke week . Goei en mooi hotels . Lekker eten en lekker ontbijt . Veel keus . Mooi route ook .
Een klein minpuntje was , de uitleg van het hotel naar de routepunten was niet altijd even duidelijk beschreven. Maar met een paar extra km zijn we toch altijd met veel voldoening aangekomen !

Maddy Rauws (20/05/2023)

Heel leuke en propere hotels. Het ontbijt en avondeten lekker en verzorgd. Vriendelijk personeel . En heel fijne fietsroutes, Voor herhaling vatbaar .

Glenn Simons (17/05/2023)

Bedankt voor de organisatie, het was een topweekend, gelukkig hebben we goed weer gehad. Hoogstwaarschijnlijk zullen we nog wel eens een weekendje boeken in de toekomst,
Mvg,
Glenn

Brigitta Verlent (14/04/2023)

Ik was erg sceptisch omdat de weinige dingen die ik niet zelf organiseerde meestal tegensloegen. Onze vakantie in de Peel was evenwel fantastisch.

We boeken nooit in grote hotels omdat die meestal onpersoonlijk zijn, maar nu werden we overal vriendelijk onthaald en alles was in orde. We hadden niet verwacht dat we ook nog keuze zouden hebben wat het diner betrof, maar dat was twee van de drie avonden wel het geval en de laatste avond was het eten dan ook nog eens buitengewoon goed verzorgd en lekker. Ook de routes zelf waren prachtig. Het had voor ons gewoon bijna niet beter gekund. We bevelen Happy Weekends met een gerust gevoel bij onze vrienden en familie aan en boeken er zonder twijfel ook nog zelf fiets- en wandelweekends. Dit was echt top en het feit dat het weer iets minder was werd ruim door andere zaken gecompenseerd.

Jan Roose (26/08/2022)

Dit is een topper! Goede hotels, lekker eten en vriendelijk personeel. De fietsroutes zijn zeer de moeite, veilig fietsen en veel rustige plaatsjes waar je de stilte kan horen! Zalig. En de heide in volle bloei was leuk meegenomen. Voor herhaling vatbaar

Frans Van Opstal (17/06/2022)

Prachtige 4-daagse naar De Peel. 4 zeer mooie fietstochten, elke dag weer mooier dan de vorige. Voor ons de perfecte afstanden. Heel goede beschrijving van de fietstochten in het infomapje. Wondermooie natuurgebieden (grootste deel van de tijd), gigantische landbouwbedrijven, schattige dorpjes, ... zeker met het goede weer waarvan we konden genieten.
Goede hotels, zeker West-Ende in Helmond. Als je beschikt over een gps is het gebruik van de -gpx bestanden wel een handig voordeel. Momenteel, en ik vermoed nog een hele tijd, is de weg van knooppunt 71 naar knooppunt 30 afgesloten (dag 2). Er is een goede omleiding voorzien van 43 naar 30 maar je moet even opletten aan knooppunt 43.

Ilse & Co (13/06/2022)

Wij hebben gefietst door de Peel. Deze vakantie is echt een aanrader. De fietsroutes waren dik in orde : veel fietsen tussen weilanden en bossen, rustige wegen , mooie natuur en voldoende eetgelegenheden onderweg. Hotel Nobis in Asten was echt super de luxe : proper, heel vriendelijk personeel, rustig gelegen, heel ruime kamers en superlekker eten. Hotel Golden Tulip in Helmond viel een beetje tegen : het was wat verouderd, het personeel aan de receptie was niet altijd even vriendelijk en het lag aan een drukke baan. Maar het restaurant was wel dik in orde : heel lekker eten. Minpuntje in beide hotels ; om 09u moest de bagage al klaarstaan. In het eerste hotel hebben we uiteindelijk half 10 als deadline gekregen , in het 2e hotel bleef het 09u. We hebben mooie herinneringen aan deze vakantie.

Agnes + Marcel (18/08/2021)

We zijn teruggekeerd van onze fietsvakantie in de PEEL! Alles is zeer goed verlopen bij zeer mooi weer! Zeer mooie grote stukken bloeiende heide! Mooie streek! Van de hotels waren we zeer tevreden ! kamers ok! en keukens OK!

Fam. Van Der Smissen (30/07/2021)

Fietsen "Heerlijk door de Peel" We hebben er echt van genoten en het was allemaal heel goed geregeld met de hotels en de service. Zeker het lekkere eten niet te vergeten. We hebben 4 prachtige uitgestippelde fietsroutes gedaan, maar zoals ook wel vermeld: goed op de bordjes letten. Laat u zeker niet afschrikken door de weersvoorspellingen want GEEN regen tijdens de fietstochten !!!!!

Johan en marleen (28/07/2021)

Fantastische 4 daagse De Peel gehad: heel mooie fietstochten en 3 heel goede hotels en lekkere 3 gangenmenu's. In de drie verschillende hotels alles tot in de puntjes geregeld en ook met de koffers alles ok. Enige minpuntje: in hotel Westend moest de koffer al om 9u aan de receptie staan en in de andere hotels moest dat niet, maar ok het is gelukt en voor herhaling vatbaar. Chapeau voor de mooie fietstochten, bedankt voor de organisatie.

Ann Mennes (10/09/2020)

We beleefden enkele mooie dagen. Vooral de laatste dag fiets je in een mooi landschap. Hotels waren prima in orde!

Tony (11/08/2020)

Prachtig arrangement !!! Schitterende natuur op goed uitgestippelde routes. Zeer goed verzorgde hotels met lekker ontbijt en diners. Overal zeer vriendelijke mensen.
Een aanrader ? ZEER ZEKER !!!!

Patrick & Ilse (08/08/2020)

Top arrangement. 4 prachtige fietsroutes doorheen de natuur, uitgestrekte velden en heide. Goede hotels waar we goed hebben ontbeten en ‘s avonds genoten van een lekkere 3-gangenmenu. Absolute aanrader. Een dikke proficiat aan de organisator. Tot volgend jaar voor een gelijkaardige fiets 4-daagse.

Christa Damen (02/08/2020)

Schitterende fietsvakantie gehad in Nederland (Asten, Deurne, Helmond). Prima hotels, verzorgde maaltijden, heel mooie fietstochten, goede service.
Een sterke aanrader!

Mia (01/08/2020)

Ons groepje heeft erg genoten van het fietsarrangement in de Peel. Mooie fietsroutes en wisselende landschappen met kanalen, heide en bossen.
's Avonds heerlijk tafelen in goede hotels.
Zeker een aanrader!

Frank en Lucrèce (23/07/2020)

We hebben genoten van een mooie fietsvakantie in de Peel. De fietsrouten toonden ons een diversiteit van landschappen en lieten ons ook kennismaken met enkele bijzonderheden (uitkijktoren, natuurbegraafplaats, klok en peelmuseum …). Het was ook aangenaam om tips te krijgen i.v.m. horecagelegenheden op de route. Een aanrader!
Proficiat aan jullie organisatie en voor jullie bijdrage aan Transplantoux!

Hilde Michiels (20/07/2020)

Heerlijke fietsvakantie in een mooie streek met voldoende afwisseling tussen rust en gezellige stadjes. Heerlijk gegeten.

Ivo Van de Broek (19/07/2020)

We hebben drie hotels aangedaan. Twee ervan waren opperbest: het eerste en het laatste. Zeer fijn en vriendelijk onthaal. Knappe, afgesloten fietsberging die toegankelijk was met de kaart. Op de kamer zelf waren voldoende stopcontacten voorzien.
Bij hotel Plein Vijf was het in vergelijking met de twee andere wel iets minder: op de eerste plaats de fietsberging, een afdak met te weinig plaats doordat de plaatsen werden ingenomen door de fietsen van het hotel zelf. De ontbijt- en lunchruimte waren ook minder gezellig als bij de twee andere. De badkamer en het apart toilet vonden we aangenaam.
In zijn geheel gezien waren het prachtige dagen: fietsend door de natuur, goed bewegwijzerd! Zeker aan te raden aan andere fietsminnende mensen.

Luc en Josee (25/06/2020)

We hebben op onze trip heel veel moois gezien.Typisch Hollandse landschappen o.a. veengebieden, heel veel waterlopen, tussen de bossen, immense akkers en boerderijen en de onze zo bekende heide. De hotels waren prima als uitvalsbasis, hebben er ook zeer lekker gegeten.
Erg bedankt. Als je zo nog iets hebt, stuur maar door.
Groetjes en tot gauw!