Fietsen van hotel naar hotel: Heerlijk door De Peel

We nodigen je uit in De Peel, een regio op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg die alles heeft om je te laten genieten: open landschappen, schitterende heidegebieden, verdoken dorpjes en schaduwbrengende bossen. Kijk uit voor Schotse hooglanders en schaapskuddens.

Je vertrekpunt ligt in Asten (NL) en hier overnacht je 2x. Vervolgens zet je koers naar Helmond voor je derde nacht en wordt je bagage naar daar gevoerd. De routes lopen zoveel mogelijk door heide- en andere natuurgebieden. Weg van de drukte. Onderweg krijg je suggesties voor stops: om een koffie te drinken, een hapje te eten of een bezoek te brengen.

Logeren doe je in een 4-sterrenhotel met eigen restaurant zodat je je ’s avonds niet meer moet verplaatsen. Wanneer je toekomt in Helmond, staat je bagage al op je kamer. Zo makkelijk.

Dit is een individuele fietsvakantie. Om te doen als koppel, als vriendengroep, familie-uitstap. Aan de hand van een routebeschrijving fiets je 4 dagen van hotel naar hotel en je bagage wordt achterna gebracht. Hoe zalig is dat. Zeker als je weet dat je onderweg door een schitterende natuur fietst.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele vakantie die je fietst aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag.
 • Je kunt dagelijks vertrekken van 1 april t.e.m. 31 oktober 2022. Check hiervoor de beschikbaarheid helemaal onderaan deze pagina. 
 • Covid-19: op dit moment zijn er geen beperkingen om naar Nederland te reizen en nadien terug te keren naar België.
 • Het arrangement omvat 4 fietsdagen en 3 overnachtingen. De eerste dag hebben we vanuit het starthotel een mooie lus van 40 km die je richting het Nationaal Park De Hooge Peel brengt. De overige dagafstanden schommelen tussen de 52 en 65 km. De routes lopen zoveel mogelijk over de fietsknooppunten. Dat is lekker makkelijk.
 • Je start vanuit Asten. Je auto kan gratis op de parking van het hotel blijven staan tot je weer terug bent.
 • De tweede hotel ligt in Helmond. Dat situeert zich vlakbij het centrum, wat het fijn maakt om ’s avonds nog een wandelingetje te doen en een terrasje mee te pikken.
 • Bij elke overnachting kan je fiets in een afgesloten fietsenstalling, waar ook oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn.
 • De deelnemende hotels zijn beide 4-sterrenhotels die veel aandacht geven aan coronaveiligheid, zowel op het vlak van de hygiëne op de kamer als de service in de ontbijtruimte en het restaurant.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van vertrek. In het vertrekhotel liggen de informatie en de routes klaar voor je volgende fietsdagen.
 • Er zijn geen beperkingen op het vlak van aantal stuks bagage, maar je hoeft ook niet te overdrijven :-). Tenslotte ben je maar vier dagen aan het fietsen. Zorg dat elk stuk bagage is gelabeld. Bij aankomst ontvang je Happy Weekends-bagagelabels die je aan je koffers bevestigt. Ten laatste om 16 uur is je bagage in Helmond en op de laatste dag weer terug in Asten.
 • De bedoeling is dat je je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur op aanvraag.
 • Annulatieverzekering € 15 (tot maximum 30 dagen voor vertrek af te sluiten). Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 24 p.p. Verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie, nadien niet meer.

Dag 1

Je komt in de loop van de dag toe in het hotel in Asten en je wordt welkom geheten met een welkomstdrank. Aan de receptie ontvang je een infomap met de routes voor de komende dagen. De lusvormige route van de eerste dag is 40 km lang en brengt je naar het Nationaal Park De Hooge Peel. Tip: kom ten laatste kort na de middag toe zodat je voldoende tijd hebt om de eerste route te fietsen.

Je kamer is beschikbaar vanaf 15 uur.

’s Avonds: 3 gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

Na een luxe ontbijt ga je op pad voor je volgende fietsroute

Je vertrekt voor een tocht van ruim 60 km. Onderweg fiets je door de Deurnse en Mariapeel. Je doorkruist dorpen als Helenaveen en Griendtsveen. Wat verder bevinden zich de Schadijkse Bossen en Breehei. Ter hoogte van het natuurgebied Paardekop bevindt zich een Duits militair kerhof waar 31.000 gesneuvelde soldaten liggen begraven.

Late namiddag ben je terug in het hotel in Asten.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3

Opnieuw staat er ’s morgens een luxe ontbijt voor je klaar

Laat na het uitchecken je bagage achter aan de receptie zodat we die naar Helmond kunnen brengen.

De route vandaag is opnieuw een 60-tal km en voert je opnieuw door heel wat natuurpracht: landgoed Stippelberg bij het dorpje De Rips en vervolgens bosgebied Beestenveld. Heide wordt ons vandaag gebracht door de Geeneindse Heide en schaduw in het Grotelse Bos en de Stipthoutse Bossen. De laatste kilometers voeren ons veilig door stedelijk gebied tot aan ons hotel aan de rand van de winkelzone van Helmond.

Late namiddag aankomst in het hotel in Helmond.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant.

Dag 4

Voor deze laatste ochtend maken we het ontbijt opnieuw extra feestelijk

Zet je koffer weer bij de receptie zodat we die opnieuw naar het vertrekpunt kunnen brengen.

Hebben we het mooiste tot het laatste gehouden? Dat zou je kunnen denken. Tijdens de 52 km lang tocht fiets je achtereenvolgense over de Luchense Heide, Molenheide, Strabrechtse Heide en de Lieropse Heide. Dit is werkelijk een feest voor de zintuigen. Zo mooi is het landschap hier.

In de loop van de namiddag kom je in Asten weer toe in het vertrekpunt.

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in 4-sterrenhotels
 • 3x uitgebreid ontbijt
 • 3x 3-gangendiner
 • 4 uitgewerkte fietsroutes
 • Bagagetransport naar Helmond en terug
 • Welkomstdrank
 • Toeristenbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

Prijzen: € 299 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 409 p.p. single
Extra nacht in halfpension: € 78 p.p. op een 2p-kamer; € 99 single

Niet inbegrepen
 • Lunch (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Verzekering annulatie en reisbijstand 
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je reserveert dit arrangement op de dagen die jou passen
  • Je fietst op jouw tempo en stopt waar jij wil
  • We leiden je langs prachtige natuur in Noord-Brabant en Limburg (NL)
  • Je overnacht in uitstekende 4-sterrenhotels met afgesloten fietsenstalling
  • Je bagage wordt vervoerd: lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

De Peel, fietsen

De Peel, fietsen

Ben je helemaal klaar voor een fantastische fietsvakantie in De Peel? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je betaling binnen is, ontvang je een mail met nog extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 299 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 409 p.p. single
Extra nacht op basis van halfpension: € 78 p.p. op een 2p-kamer; € 99 single

KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

November 2022

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Reviews

Jan Roose (26/08/2022)

Dit is een topper! Goede hotels, lekker eten en vriendelijk personeel. De fietsroutes zijn zeer de moeite, veilig fietsen en veel rustige plaatsjes waar je de stilte kan horen! Zalig. En de heide in volle bloei was leuk meegenomen. Voor herhaling vatbaar

Frans Van Opstal (17/06/2022)

Prachtige 4-daagse naar De Peel. 4 zeer mooie fietstochten, elke dag weer mooier dan de vorige. Voor ons de perfecte afstanden. Heel goede beschrijving van de fietstochten in het infomapje. Wondermooie natuurgebieden (grootste deel van de tijd), gigantische landbouwbedrijven, schattige dorpjes, ... zeker met het goede weer waarvan we konden genieten.
Goede hotels, zeker West-Ende in Helmond. Als je beschikt over een gps is het gebruik van de -gpx bestanden wel een handig voordeel. Momenteel, en ik vermoed nog een hele tijd, is de weg van knooppunt 71 naar knooppunt 30 afgesloten (dag 2). Er is een goede omleiding voorzien van 43 naar 30 maar je moet even opletten aan knooppunt 43.

Ilse & Co (13/06/2022)

Wij hebben gefietst door de Peel. Deze vakantie is echt een aanrader. De fietsroutes waren dik in orde : veel fietsen tussen weilanden en bossen, rustige wegen , mooie natuur en voldoende eetgelegenheden onderweg. Hotel Nobis in Asten was echt super de luxe : proper, heel vriendelijk personeel, rustig gelegen, heel ruime kamers en superlekker eten. Hotel Golden Tulip in Helmond viel een beetje tegen : het was wat verouderd, het personeel aan de receptie was niet altijd even vriendelijk en het lag aan een drukke baan. Maar het restaurant was wel dik in orde : heel lekker eten. Minpuntje in beide hotels ; om 09u moest de bagage al klaarstaan. In het eerste hotel hebben we uiteindelijk half 10 als deadline gekregen , in het 2e hotel bleef het 09u. We hebben mooie herinneringen aan deze vakantie.

Agnes + Marcel (18/08/2021)

We zijn teruggekeerd van onze fietsvakantie in de PEEL! Alles is zeer goed verlopen bij zeer mooi weer! Zeer mooie grote stukken bloeiende heide! Mooie streek! Van de hotels waren we zeer tevreden ! kamers ok! en keukens OK!

Fam. Van Der Smissen (30/07/2021)

Fietsen "Heerlijk door de Peel" We hebben er echt van genoten en het was allemaal heel goed geregeld met de hotels en de service. Zeker het lekkere eten niet te vergeten. We hebben 4 prachtige uitgestippelde fietsroutes gedaan, maar zoals ook wel vermeld: goed op de bordjes letten. Laat u zeker niet afschrikken door de weersvoorspellingen want GEEN regen tijdens de fietstochten !!!!!

Johan en marleen (28/07/2021)

Fantastische 4 daagse De Peel gehad: heel mooie fietstochten en 3 heel goede hotels en lekkere 3 gangenmenu's. In de drie verschillende hotels alles tot in de puntjes geregeld en ook met de koffers alles ok. Enige minpuntje: in hotel Westend moest de koffer al om 9u aan de receptie staan en in de andere hotels moest dat niet, maar ok het is gelukt en voor herhaling vatbaar. Chapeau voor de mooie fietstochten, bedankt voor de organisatie.

Ann Mennes (10/09/2020)

We beleefden enkele mooie dagen. Vooral de laatste dag fiets je in een mooi landschap. Hotels waren prima in orde!

Tony (11/08/2020)

Prachtig arrangement !!! Schitterende natuur op goed uitgestippelde routes. Zeer goed verzorgde hotels met lekker ontbijt en diners. Overal zeer vriendelijke mensen.
Een aanrader ? ZEER ZEKER !!!!

Patrick & Ilse (08/08/2020)

Top arrangement. 4 prachtige fietsroutes doorheen de natuur, uitgestrekte velden en heide. Goede hotels waar we goed hebben ontbeten en ‘s avonds genoten van een lekkere 3-gangenmenu. Absolute aanrader. Een dikke proficiat aan de organisator. Tot volgend jaar voor een gelijkaardige fiets 4-daagse.

Christa Damen (02/08/2020)

Schitterende fietsvakantie gehad in Nederland (Asten, Deurne, Helmond). Prima hotels, verzorgde maaltijden, heel mooie fietstochten, goede service.
Een sterke aanrader!

Mia (01/08/2020)

Ons groepje heeft erg genoten van het fietsarrangement in de Peel. Mooie fietsroutes en wisselende landschappen met kanalen, heide en bossen.
's Avonds heerlijk tafelen in goede hotels.
Zeker een aanrader!

Frank en Lucrèce (23/07/2020)

We hebben genoten van een mooie fietsvakantie in de Peel. De fietsrouten toonden ons een diversiteit van landschappen en lieten ons ook kennismaken met enkele bijzonderheden (uitkijktoren, natuurbegraafplaats, klok en peelmuseum …). Het was ook aangenaam om tips te krijgen i.v.m. horecagelegenheden op de route. Een aanrader!
Proficiat aan jullie organisatie en voor jullie bijdrage aan Transplantoux!

Hilde Michiels (20/07/2020)

Heerlijke fietsvakantie in een mooie streek met voldoende afwisseling tussen rust en gezellige stadjes. Heerlijk gegeten.

Ivo Van de Broek (19/07/2020)

We hebben drie hotels aangedaan. Twee ervan waren opperbest: het eerste en het laatste. Zeer fijn en vriendelijk onthaal. Knappe, afgesloten fietsberging die toegankelijk was met de kaart. Op de kamer zelf waren voldoende stopcontacten voorzien.
Bij hotel Plein Vijf was het in vergelijking met de twee andere wel iets minder: op de eerste plaats de fietsberging, een afdak met te weinig plaats doordat de plaatsen werden ingenomen door de fietsen van het hotel zelf. De ontbijt- en lunchruimte waren ook minder gezellig als bij de twee andere. De badkamer en het apart toilet vonden we aangenaam.
In zijn geheel gezien waren het prachtige dagen: fietsend door de natuur, goed bewegwijzerd! Zeker aan te raden aan andere fietsminnende mensen.

Luc en Josee (25/06/2020)

We hebben op onze trip heel veel moois gezien.Typisch Hollandse landschappen o.a. veengebieden, heel veel waterlopen, tussen de bossen, immense akkers en boerderijen en de onze zo bekende heide. De hotels waren prima als uitvalsbasis, hebben er ook zeer lekker gegeten.
Erg bedankt. Als je zo nog iets hebt, stuur maar door.
Groetjes en tot gauw!