Fietsen en wandelen door de bloesems van Haspengouw

vanaf € 287,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Wie het woord 'bloesem' uitspreekt, zegt 'Haspengouw'. De Limburgse regio presenteert zich al jaren als dé bloesemstreek van België. Dit jaar hebben we een zot bloesemarrangement. Van maandag 22 tot woensdag 24 april en van woensdag 24 tot vrijdag 26 april2024 huren we een volledige vierkantshoeve in een gehucht van Gingelom af. 14 prima kamers met eigen sanitair telt die, samen met een monumentale, gerestaureerde schuur waar het ontbijt en het avondeten worden geserveerd. En van hieruit ga je wandelen of fietsen door het prachtige landschap dat zich in deze periode in allerlei kleuren tooit. Dinsdag/donderdagmiddag staat er tijdens je fietstocht of wandelingen bij een fruitteler een streekproductenlunch in de boomgaard voor je klaar. 

Je gaat op pad aan de hand van routebeschrijvingen die je van onze happy host ontvangt. Alle hoogtepunten van Haspengouw passeren de revu: het doorkijkkerkje van Borgloon, het zwevende kapelletje van Helshoven, het kasteel van Ordingen,... Maar we leiden je ook naar de verborgen plekken van de streek. En natuurlijk zijn er de bloesems. Heel veel bloesems.

Voor mensen uit de Kempen hebben we nog iets speciaal. Zij kunnen zondagmorgen vanuit Balen naar Haspengouw fietsen en dan brengen we hun bagage naar de B&B. En woensdag weer terug natuurlijk. Intussen kan je auto blijven staan bij de horecazaak waar we vertrekken. Afstand: 65 km.

Meer lezen
Goed om te weten

Periode

+ Van maandag 22 tot woensdag 24 april + van woensdag 24 tot vrijdag 26 april 2024
+ Mogelijkheid om zondag 21 april al toe te komen voor een voorafgaande nacht. Kom je zondag met de fiets vanuit Balen, dan vervoeren we je bagage gratis naar de B&B.
-> We kiezen met opzet voor een midweekperiode omdat het in het weekend tijdens de bloesemperiode erg druk kan zijn op de Haspengouwse fiets- en wandelwegen.

Zo gaat het in zijn werk

+ Je komt met je eigen wagen naar de Bed & Breakfast en brengt de fietsen mee wanneer je wilt fietsen.
+ Onze happy host verwelkomt je bij aankomst. Je ontvangt dan de fietsroutes of de wandelingen, afhankelijk van wat je wil doen. Onze host blijft de hele periode aanwezig en geeft ’s avonds een briefing over de route en mogelijkheden van de dag nadien.
+ Dit is dus geen fiets- of wandelvakantie waarbij je in groep fietst of wandelt. Je gaat op pad aan de hand van de routebeschrijvingen met plannetjes die je van ons krijgt. Uiteraard kan je samen fietsen of wandelen met andere deelnemers. Dat organiseren we voor singles.
+ ’s Morgens en ’s avonds ontbijt en dineer je samen met de andere deelnemers. Dat is doorgaans heel gezellig. 

De Bed & Breakfast

+ We verblijven in een vroegere vierkantshoeve in een gehucht van Gingelom die is omgebouwd tot een Bed & Breakfast. De uitbaters zijn afkomstig van Tielen in de Kempen.
+ De B&B herbergt verschillende soorten kamers met allemaal een zithoek en tv-toestel: gewone 2-persoonskamers, familiekamers met 2 aparte slaapkamers en appartementen met aparte slaapkamers. 14 in totaal. Ze liggen deels op het gelijkvloers en op de eerste en tweede verdieping. Er is geen lift.
+ Singles die een familiekamer of appartement delen, krijgen een eigen slaapkamer en delen het sanitair met een andere single van hetzelfde geslacht. Op die manier hoeven geen supplement te betalen. Voor een single die een 2-persoonskamer voor singlegebruik wil, betaalt een toeslag van € 50 voor de 2 nachten.
+ De kamers zijn zeer degelijk en vooral ruim met eigen sanitair, bad- en bedlinnen, doucheproducten.
+ Het ontbijt en het avondeten wordt geserveerd in de vroegere schuur, die prachtig is gerestaureerd en de originele balken zijn nog te zien
+ In die schuur is ook een groot salon en een bar waar je 's avonds nog wat kan drinken. Bij mooi weer is er een groot buitenterras
+ Nog bij mooi weer kan je gebruikmaken van het verwarmde buitenzwembad. Bij minder mooi weer is er een sauna (tegen betaling: € 20/uur)
+ Overal is er gratis Wifi
+ De fietsen kunnen 's nachts op de afgesloten binnenkoer en bij minder goed weer in een speelruimte die we dan ombouwen tot fietsenstalling
+ Gratis parking voor auto's
+ Honden welkom aan € 5/nacht, ter plaatse af te rekenen

Fietsen en wandelen

+ Je fietst en wandelt aan de hand van de plannetjes die je van ons krijgt. 
+ De 3 fietsroutes lopen over de fietsknooppunten zodat ze makkelijk te volgen zijn. Ze vertrekken allemaal aan de B&B. De afstanden zijn 55, 65 en 43 km.
+ Voor de wandelingen maken we een selectie van de mooiste afgepijlde wandelingen in de streek. 1 wandeling vertrekt aan de B&B: 6,5 of 10 km. Voor de 2 andere neem je even de auto naar het vertrekpunt (max. kwartier rijden): 11 km en 9 km.
+ Dagelijks geeft onze happy host een briefing over en een update bij de route die voor 's anderendaags is voorzien.
+ In principe fiets of wandel je individueel. Singles die graag samen fietsen of wandelen, vertrekken om 9.30 uur.

Eten en drinken

+ In deze periode zijn er overal langs de fietswegen bloesemterrassen die uitnodigen voor een lekkere stop
+ Op dinsdag leidt de route langs een fruitteler waar je wordt uitgenodigd voor een uitgebreide lunch in de boomgaard (inbegrepen). Bij minder goed weer vindt die plaats in de fruitloods. Je krijgt allerlei Haspengouwse streekproducten voorgeschoteld. Koffie en thee zijn inbegrepen. Bieren en frisdanken tegen betaling.
+ In de B&B worden bij het ontbijt de broodjes en eigerechten aan tafel gebracht. De kazen, charcuterie, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, enz. staan op het buffet.
+ Dagelijks krijg je een 3-gangenmenu in de B&B. De soep en het dessert verschijnen aan tafel. Het hoofdgerecht neem je à volonté bij het buffet.
+ Vegetarisch op verzoek. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen en voedselallergieën.

Documenten

+ Een geldige identiteitskaart
+ Munt: euro

Annulatievoorwaarden

Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
+ je annuleert meer dan 30 dagen voor vertrek: gratis annulatie mits een administratieve kost van € 20 p.p.
+ je annuleert tussen 30 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 50% van je saldofactuur
+ je annuleert tussen 19 en 10 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 25 % van je saldofactuur
+ je annuleert minder dan 10 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen

 

Zondag 21 april 2024 (optionele voorafgaande nacht)

Voor wie vanuit de Kempen naar de B&B wil fietsen
+ 10 uur samenkomst bij Fiets- en wandelcafé Iverans, Gestelseweg 1 in Balen. We vervoeren je bagage en zelf fiets je naar de B&B in Haspengouw. Afstand: 65 km. Je fietst aan de hand van de routebeschrijving die je van ons ontvangt (via de fietsknooppunten). Onderweg mogelijkheid tot lunch. Je auto blijft staan op de parking van de horecazaak tot je woensdag terug bent.

Voor wie met de auto naar de B&B komt
+ Je bent welkom vanaf 16 uur in de B&B

Na je aankomst: verwelkoming door onze happy host + inchecken in de kamer

19 uur: 3-gangenmenu

Maandag 22 april / woensdag 24 april 2024

Ontbijt vanaf 8.30 uur voor wie de voorafgaande nacht neemt (niet van toepassing voor 24 april)

Tussen 10 en 11 uur: verwelkoming voor wie reserveert van 22 tot 24 april of 24 tot 26 april. Uitleg bij de fietsroute of wandeling + vertrek van de fietstocht of wandeling

11 uur: vertrek van singles en anderen die samen willen fietsen of wandelen

De fietstocht van vandaag (55 km) brengt je al meteen naar enkele Haspengouwse highlights zoals het doorkijkkerkje van Borgloon en de zwevende kapel van Helshoven. 
De wandeling (6,5 of 10 km) vertrekt bij de B&B en gaat door de prachtige Cicindriavallei van Groot-Gingelom. 

Late namiddag terugkeer in de B&B en inchecken in de kamers

Vanaf 18.30 uur: 3-gangenmenu

Dinsdag 23 april 2024 / donderdag 25 april 2024

Ontbijt vanaf 8.30 uur

9.30 uur: vertrek van singles en anderen die samen willen fietsen of wandelen
Anderen: vrij vertrek

De fietstocht van vandaag (65 km) stuurt je door het centrum van Sint-Truiden, langs het kasteel van Ordingen en nog veel meer fraais.
De wandeling van 11 km vertrekt bij het station van Sint-Truiden (parking). De fruitvalleiwandeling voert je langs oude boomstamgaarden. Je komt voorbij Stayenmolen, de beekvallei van de Molenbeek, de brouwerij en stokerij van Wilderen en het wachtbekken van Maasrode.

's Middags word je bij een fruitteler in een gehucht van Sint-Truiden verwacht voor een streekproductenlunch bij de fruitteler. De fietsers komen hier automatisch langs. De wandelaars komen hier met de auto naartoe. Als zij willen, kunnen ze 's namiddags nog een extra wandeling maken die vertrekt bij de fruitteler.

Vanaf 18.30 uur: 3-gangenmenu

Surprise Act

Woensdag 24 april / vrijdag 26 april 2024

Ontbijt vanaf 8.30 uur + kamer vrijmaken

+ Ben je zondag met de fiets vanuit Balen gekomen, dan fiets je vandaag langs een andere mooie route terug. Afstand: 65 km. We vervoeren opnieuw je bagage.

+ Voor de andere fietsers hebben we nog een mooie lus richting het Hageland met passages door het zuiden van Haspengouw, Landen en het bijzondere uitkijkplatform van Velm. Afstand: 45 km.

+ De wandelaars stappen even in de wagen en rijden een kwartiertje tot in de buurt van het doorkijkkerkje van Borgloon. Van hieruit maken ze een prachtige wandeling van 12,5 km.

Einde programma

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu
 • 3 uitgestippelde fietsroutes en wandelingen
 • Streekproductenlunch op dinsdag incl. koffie/thee en fruitsap
 • Bagagevervoer wanneer je zondag vanuit Balen met de fiets naar de B&B rijdt
 • Happy host ter plaatse
 • Verblijfsbelasting
 • BTW
Niet inbegrepen
 • Lunch op de eerste en derde dag (je vindt suggestie op de routebeschrijving of neemt een lunchpakket mee vanuit de B&B = € 10)
 • Dranken
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 287,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Haspengouw is op zijn mooist in de bloesemperiode
  • Prachtige fietstochten en wandelingen
  • Ontdek de highlights: doorkijkkerkje, zwevend kapelletje,…
  • Familiale B&B in een imposante vierkantshoeve
  • Streekproductenlunch in de boomgaard

Prijzen

Van 22 tot 24 april 2024 (volzet)
€ 287 p.p. op een 2p-kamer
€ 287 p.p. voor een single die een familiekamer of appartement deelt met een andere single (aparte slaapkamer en gedeeld sanitair). Max. 8 singles. Dit kun je niet online reserveren. Stuur hiervoor een mail naar info@happyweekends.be of bel +32 14 757116
€ 337 voor het singlegebuik van een 2p-kamer

Van 21 tot 24 april 2024 (volzet)
+ € 93 p.p. op een 2p-kamer
+ € 93 p.p. voor een single die een familiekamer of appartement deelt met een andere single (aparte slaapkamer en gedeeld sanitair)
+ € 118 voor het singelgebruik van een 2p-kamer. Max. 2 kamers

Van 24 tot 26 april 2024 EXTRA PERIODE (volzet)
€ 287 p.p. op een 2p-kamer
€ 287 p.p. voor een single die een familiekamer of appartement deelt met een andere single (aparte slaapkamer en gedeeld sanitair). Max. 8 singles. Dit kun je niet online reserveren. Stuur hiervoor een mail naar info@happyweekends.be of bel +32 14 757116
€ 337 voor het singlegebuik van een 2p-kamer. Max. 2 kamers

Maximum 25 deelnemers

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15 p.p.
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 18 p.p.
-> Verzekeringen kunnen enkel worden afgesloten bij reservatie, later niet meer. De annulatieverzekering kan enkel worden afgesloten tot max. 30 dagen voor vertrek.

Happy Weekends donneert 1% van zijn inkomsten aan de ontwikkelingsorganisatie Cunina

Online reserveren: druk op 'Boek direct' bij de periode die je verkiest, vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een factuur voor het volledige bedrag + eventuele verzekeringen. Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie. 
-> Selecteer je als single het bedrag dat gelijk is aan dat van een 2p-kamer, dan overnacht je in een familiekamer of appartement met aparte slaapkamers en gedeeld sanitair. Selecteer je het hogere bedrag, dan krijg je een 2p-kamer voor singlegebruik.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zondag 21 april 2024
3 nachten
Vol Nicky Kienen € 380,00 Boek direct
Maandag 22 april 2024
2 nachten
Vol Nicky Kienen € 287,00 Boek direct
Woensdag 24 april 2024
2 nachten
Vol Nicky Kienen € 287,00 Boek direct
Zondag 21 april 2024
3 nachten Vol
Happy Host: Nicky Kienen
€ 380,00
Maandag 22 april 2024
2 nachten Vol
Happy Host: Nicky Kienen
€ 287,00
Woensdag 24 april 2024
2 nachten Vol
Happy Host: Nicky Kienen
€ 287,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

rené (01/05/2021)

Geweldige wandel- en fietsweekend in de bloesemstreek. Zaterdag wandelen en zondag fietsen. Hotel was ok, we lagen in het stadion van Sint-Truiden, een belevenis. Eten ok, geweldig ontbijt en zondag het lunchpakket was perfect en zeer lekker. Wat wil een mens nog meer. Dit is al de tweede keer dat ik met jullie ga en 2x perfect. Doe zo voort!

Christel J. (26/04/2021)

Wat hebben wij genoten van ons verblijf in de fruitvallei. In het "Hof" werden we "warm" onthaald. We werden verwend met een heerlijk diner, een rijkelijk ontbijt en een smaakvol lunchpakket. De fietstocht was afwisselend met mooie, rustige wegen. De wandeling tussen de bloesems was fraai. Een veel te kort verblijf dat tot in de puntjes was uitgewerkt!
Ps: ik was vergeten hoe lekker een Leffe smaakt op een "echt" terras. (in het hotel)

Jos en Danielle (24/04/2021)

We hebben een 3-daagse wandeling in St.Truiden gedaan. Alles tot in de puntjes verzorgd. Ontbijt en avondeten zijn tip top. De wandelingen zijn uitstekend en het lunchpakket dat je meekrijgt is zeker de moeite (je zult geen honger moeten lijden). Vriendelijk en zeer behulpzaam personeel.
Een aanrader voor iedere wandelliefhebber.