Fiets Citytrip Berlijn: Berlin by bike

vanaf € 799,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Fietsen is de ideale manier om Berlijn te verkennen. De stad telt ongeveer 650 km fietspaden en toont daarmee dat tweewielers meer dan welkom zijn. 

Tijdens onze Fiets Citytrip Berlijn: Berlin by bike leiden we je langs bekende plekken en monumenten maar nemen we je ook mee naar onbekende plekken. Al zeggen we het zelf: dit is een zeer sjiek fietsprogramma. Ganz toll

Met een oppervlakte van bijna 900 vierkante kilometer en maar liefst 9 km tussen de Kurfürstendamm en de Kastanienallee, de 2 beroemdste winkelboulevards, biedt de stad wel enkele stevige uitdagingen voor bezoekers. En dan is de fiets het perfecte vervoermiddel

Op de fiets ervaar je letterlijk aan den lijve hoeveel groen er is. Meer dan een kwart van de oppervlakte wordt ingenomen door natuur, parken en water. De grote parken zijn een rustige en autovrije omgeving, ideaal om in te fietsen.

Nog een prachtig fietstraject is de rivier de Spree, die het centrum van Berlijn doorkruist. Ze stroomt onder meer langs de Berliner Dom, het Museuminsel en het 17deeeuwse kasteel Charlottenburg. Ook een fietstocht richting een van de meren buiten het stadscentrum is een gouden tip om water en de tweewieler te combineren.

Het bekendste hoofdstuk in de geschiedenis van Berlijn is de meer dan 40 jaar na de Tweede Wereldoorlog waarin de stad letterlijk in twee was gedeeld. Het oosten behoorde tot de DDR, het westen was een exclave van de Bundesrepublik Deutschland (BRD). De grens werd gevormd door de Berlijnse Muur. De Muur viel in november 1989, Duitsland werd herenigd in 1990.

Op enkele plaatsen zijn nog restanten te zien van de Muur, waaronder de meer dan 1 km lange en met graffiti bedekte East Side Gallery aan de oevers van de Spree in Friedrichshain. In het centrum van de stad wordt een 8 km lang traject van de Muur aangeduid met een dubbele rij kasseien. Fietsen en wandelen kan langs de Berliner Mauerweg, een traject van 40 km dat een 10-tal jaar geleden werd uitgestippeld.

Berlijn is ook een stad van bekende monumenten, denk aan de Brandenburger Tor, de Fernsehturm en de Reichstag. Die ontbreken uiteraard niet tijdens onze Citytrip Berlijn: Berlin by bike.

Overnachten doen we in een mooi en modern 4-sterrenhotel in de wijk Lichtenberg, in het oostelijk deel van het centrum. Het ontbijtbuffet is rijkelijk, het diner 's avonds goed. Je kamer is niet overdreven groot maar voorzien van alle comfort, incl. gratis wifi.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Periode: 25 tot 29 augustus 2023
 • Het gaat om een begeleide fietsreis. Onze begeleider neemt je mee langs bekende monumenten, door autovrije parken, langs het water en naar verrassende adresjes, al dan niet met een terras.
 • We fietsen in groep met gewone fietsen en e-bikes en niet sneller dan 18 km/uur. In de binnenstad ligt dat zelfs een heel stuk lager. Tijdens de fietstochten draagt iedereen een Happy Weekends-fluovestje, dat je van ons ontvangt.
 • Grootte van de groep: max. 25 fietsers
 • Fietsen in Berlijn is zo goed als vlak. Moeilijkheidsgraag: eenvoudig.
 • Reisdocumenten: een geldige identiteitskaart
 • Voor het bezoek aan de Reichstag moeten we je officiële naam doorgeven. Vermeld daarom bij je reservatie je naam zoals die op je identiteitskaart staat.
 • We gaan met de autocar (Comfort Klasse) inclusief onze fietsaanhanger Super Save. Je auto kan bij het vertrekpunt op een afgesloten parking
 • Je fiets overnacht in Berlijn in een afgesloten ruimte
 • Zelf overnachten we in een 4-sterrenhotel in de wijk Lichtenberg, vlakbij het Tierpark Berlin en het Stazi-Museum. Metrohalte U5 (Tierpark) ligt vlakbij.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan korten we de routes in voor zover mogelijk
 • Moet je van verder komen, dan regelen we zo je wil een voorafgaande overnachting in een B&B op 4 km van de vertrekplaats. Prijs: € 90 voor een 2-persoonskamer incl. ontbijt en taksen. Laat dit weten bij je reservatie en we reserveren een kamer voor je. Afrekenen gebeurt rechtstreeks bij de B&B.
 • WIL JE DEZE FIETS CITYTRIP OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 15 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Vrijdag 25 augustus 2023

6.30 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk: laden van de fietsen. 
7 uur: vertrek met onderweg (lunch)stops (ongeveer 700 km)
Tussen 16 en 17 uur: aankomst aan Tempelhof, een vroegere luchthaven in Berlijn. Uitladen van de fietsen. De laatste 15 km tot aan het hotel rijden we met de fiets. Meteen een eerste kennismaking met fietsen in Berlijn. De autocar rijdt met de bagage verder naar het hotel.
18-18.30 uur: inchecken
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Zaterdag 26 augustus 2023

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
8.30 uur: vertrek voor de fietsroute Langs de Berlijnse Muur (37 km). De autocar brengt ons eerst een stuk weg. Vandaag fietsen we een groot deel langs het traject waar eertijds de muur stond die Oost en West verdeelde. We passeren langs Checkpont Charlie, de Potsdamer Platz met het Sony Center, Brandenburger Tor, het Holocaustmonument en nog vele andere bekende plekken. ’s Middags lunch in een typisch Berlijnse horecazaak.
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner in het hotelrestaurant
Berlin by night: Voor wie interesse heeft nemen we in de buurt van het hotel de metro naar het centrum en maken we tijdens een korte wandelingen kennis met het bijzondere Berlin by night. 's Avonds zijn heel wat gebouwen op een hele fraaie manier verlicht.

Zondag 27 augustus 2023

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
8.30 uur: vertrek van de fietsroute Naar Potsdam (50 km), maar de autocar brengt ons al een stuk op weg. We vertrekken vanuit het hotel en zetten koers richting de stad Potsdam, tegenwoordig de hoofdstad van de nieuwe deelstaat Brandenburg. We fietsen door het groen en langs de rivier Havel. Bestemming is het kasteel en de parken van Sanssouci, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Lunch onderweg aan de Wannsee. De autocar komt ons in Potsdam weer ophalen.
19 uur: diner in een restaurant in de buurt van het hotel

Maandag 28 augustus 2023

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
8.30 uur: vertrek van de fietsroute Langs de Spree en het centrum van Berlijn (45 km). Vanuit het hotel zoeken we de Spree op, de rivier die Berlijn doorkruist van Oost naar West. Langs de oevers is het heerlijk fietsen en de stroom brengt ons naar een aantal bekende plekken zoals de Reichstag. Deze bezoeken we boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. ’s Middags lunch in een Berlijnse bar.
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner

Dinsdag 29 augustus 2023

Vanaf 7 uur: ontbijt + uitchecken
8 uur: vertrek met onderweg (lunch)stops
In de vooravond terugkeer in Arendonk 

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 4x overnachting in een 4-sterrenhotel in centrum Berlijn (wijk Lichtenberg)
 • 4x ontbijtbuffet
 • 4x 3-gangenmenu
 • 3x lunch in een lokale horecazaak tijdens de fietstochten
 • Verblijfstaksen
 • Autocarvervoer heen en terug, incl. fietsvervoer
 • Happy Weekends-begeleiding tijdens 4 dagen fietsen en de avondrit
Niet inbegrepen
 • De lunch op de heen- en terugreis
 • Dranken bij het eten en onderweg
 • Metroticket voor Berlin by night op zaterdagavond
 • Eventuele toegangsgelden (Kasteel Sanssouci, Holocaust Museum,…)
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 799,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Mooie en veilige fietstochten langs bekende monumenten en onbekende plekken
  • Ontdek Berlijn op een heel andere manier van op de fiets
  • Alles is voor je geregeld: bus- en fietsvervoer, overnachting, lunchplekken, bezoeken,…
  • Bezoek aan de Reichstag, het Duitse parlement
  • Je verblijft in een mooi 4-sterrenhotel

Prijzen

€ 799 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 919 p.p. single

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Reisverzekering: € 30 

Geen boekingskost!

Minimum 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers.

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Wanneer je meer dan 1 maand voordien reserveert, ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van 200 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 30 dagen voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 25 augustus 2023
4 nachten
Vol Nicky Kienen € 799,00 Boek direct
Vrijdag 25 augustus 2023
4 nachten Vol
Happy Host: Nicky Kienen
€ 799,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Etienne Valcke (07/09/2023)

Voor ons was het een geslaagde reis mooie stad daar houden wij van zo wel van het oude als het nieuwe gedeelte. Ook een goede heen en terugreis met goede bestuurder, en een goede reisleidster . Ook hebben we vernomen dat er een reis naar Denemarken volgend jaar zou komen wild u ons dat zo vlug mogelijk laten geworden. Dank bij voorbaat.

Dianne LEMMENS (31/08/2023)

Het was een leuke kennismaking met Berlijn! Fijne gids. Met een groep van 26 personen is het in Berlijn stad niet zo gemakkelijk om samen te blijven door de vele verkeerslichten.
Misschien opsplitsen in 2 groepjes (minder op elkaar wachten).

christine van der Meer (30/08/2023)

Was een prachtig verlof. Heel veel gezien. Aangenaam hotel. Heel goede chauffeur en super toffe gids. Groep voor te fietsen zeker groot genoeg. Is voor herhaling vatbaar.