Feestdeal 50 jaar Waldeifel: 3de nacht gratis (*)

(*) je betaalt enkel € 20 p.p. voor het ontbijt en de verblijfstaksen, vanaf 4p.

De Verkehrsverein Waldeifel, zeg maar de toeristische dienst van de regio Waldeifel (Duitsland), viert in 2023 zijn 50ste verjaardag en ze kozen Happy Weekends uit als hun Vlaamse partner. 

Dat betekent dat we de komende zomer en herfst (1 juni - 5 november 2023) mooie promoties kunnen aanbieden, maar ook prachtige wandelingen en – ja hoor – heerlijke 'vlakke' fietstochten, die we samen met de specialisten van de Verkehrsverein maakten.

Bij aankomst in het hotel ontvang je namelijk een Happy Weekends-map met 3 uitgestippelde fietsroutes en 3 wandelingen. En dan: hop met de benen.

Geklemd tussen de Vulkaneifel in het noorden en de Zuid-Eifel in – nu ja – het zuiden, ligt de Waldeifel, een prachtig wandelgebied met uitgestrekte bossen, bergen en schilderachtige dalen. Gasten op zoek naar rust in een nog nagenoeg ongerepte natuur komen in de streek volop aan hun trekken.

Logeren doe je in een gezellig familiehotel in Gransdorf, makkelijk bereikbaar via de snelweg A60 (Belgische grens – Wittlich). ’s Avonds staat hier een heerlijk diner voor je klaar. Op de eerste avond word je welkom geheten met een glas Sekt (Duitse schuimwijn). Om te klinken op de verjaardag!

Meer lezen
Goed om te weten

Profiteer van deze begeerlijke promoties

Samen met de Verkehrsverein Waldeifel werkten we deze begeerlijke promoties uit om hun 50ste verjaardag te vieren.

+ Singles en alleenreizenden krijgen allemaal een 1p-kamer tijdens het Fiets & Wandelweekend Waldeifel voor singles van 5 tot 7 mei 2023. Je doet dan de fietstochten en wandelingen samen met andere singles/alleenreizenden. Heel gezellig! Dit weekend is er ook een happy host ter plaatse die mee de wandelingen begeleidt.

+ Boek je als 1 koppel of single voor 3 dagen/2 nachten, dan krijg je op de 2de avond geen 3- maar een 5-gangenmenu.

+ Boek je vanaf 4 personen (minimum 2x 2p-kamer) voor 3 dagen/2 nachten, dan krijg je er de 3de nacht gratis bij op voorwaarde dat je € 20 p.p. betaalt voor het ontbijt en de verblijfstaksen. Eventuele maaltijden reken je die derde avond ter plaatse af.

+ Boek je vanaf 10 personen (minimum 5x 2p-kamer) voor 3 dagen/2 nachten, dan geldt niet alleen de 3de nacht gratis (mits € 20 p.p. voor het ontbijt en de verblijfstaksen), maar worden jullie ook nog eens uitgenodigd voor een gratis schapsproeverij in een distillerie op 8 km van het hotel.  

Voorwaarden voor deze promoties
+ Alle samenreizenden komen op 1 reservatie en dus op 1 factuur. In dit geval maken we geen aparte reservaties/rekeningen.
+ Wil je de extra overnachting aan € 20 pp (vanaf 4p.), dan selecteer je het juiste aantal personen tijdens je online reservatie. Of we noteren dit bij je telefonische reservatie. Nadien bijboeken kan niet meer.
+ De € 20 p.p. is voor je kamer en het ontbijt. Eventuele maaltijden reken je op de extra dag af in het hotel.

Feestdriedaagse (6 – 8 augustus 2023)

Zondag 6 augustus 2023 van 14 tot 18 uur wordt 50 jaar jaar Verkehrsverein Waldeifel gevierd in de Gemeindehalle (gemeentehal) van Gransdorf met veel muziek, koffie en gebak, Bitburger Bier en andere dranken,… Boek je dit arrangement van 6 tot 8 augustus 2023, dan ben je mee uitgenodigd om het verjaardagsfeest van op de eerste rij en gratis mee te maken. Ook je dranken zijn dan gratis. Zaakvoerder Paul van Happy Weekends is er dan ook en mag 20 mensen meebrengen. Reserveer dus snel met aankomstdag 6 augustus 2023. Een dag langer blijven, dus tot 9 augustus 2023? Dat kan ook met de promotie vanaf 4p., dus aan € 20 p.p. voor het ontbijt en de verblijfstaksen.
-> VOLGEBOEKT

Fietstochten

Fietsen in de Eifel? Ja hoor! We selecteerden namelijk 3 trajecten in evenveel rivierdalen in de buurt van het hotel: het Kylltal, het Nimstal en het Prümtal. De stukken die we uitzochten, zijn prima te fietsen met een e-bike en zelfs een gewone fiets.

Deze fietsroutes hebben we en het vertrekpunt ligt telkens op max. 20 minuten autorijden van het hotel:
Kyll-Radweg: van Kyllburg naar Gerolstein en terug (52 km, niveau gemiddeld)
Nims-Radweg: van Rittersdorf naar Echternach in Luxemburg en terug (65 km, niveau gemiddeld)
Prüm-Radweg: van Waxweiler naar Prüm en terug (40 km, niveau makkelijk)

Je fietst over goedlopende asfaltwegen door een adembenemend landschap telkens heen en terug over dezelfde weg. Ga je uit de valleien, dan wordt het flink klimmen en dat willen we je besparen.
Helaas kunnen we geen fietshuur aanbieden vanuit het hotel. Je brengt dus je eigen fiets(en) mee.
De routebeschrijvingen en startlocaties ontvang je bij aankomst in het hotel, samen met de wandelingen.

Wandelingen

We nodigen je uit voor 3 wandelingen door deze prachtige streek met zijn vele historische bezienswaardigheden en verhalen. Ervaar van dichtbij wat de keurvorst van Trier met de roversbaron Kuno von Malberg en de cisterciënzernonnen te maken had. En hoe jaren geleden in de Eifel houtskool werd gemaakt.

De wandelingen (14 km en 2x 16 km) starten in de buurt van het hotel (max. kwartier verplaatsing). Het wandelniveau is gemiddeld (heuvelachtig parcours). 
Je ontvangt de wandelingen, samen met de fietstochten, bij aankomst in het hotel.

Je kiest zelf wat je dagelijks doet: fietsen of wandelen.

Het hotel

+ Je logeert in een familiaal Gasthaus in Gransdorf, een typisch Eifeldorp dat makkelijk bereikbaar is vanaf de snelweg. 
+ Je kamer beschikt over eigen sanitair, bad- en bedlinnen, doucheproducten, tv-toestel, kast,... Geen airco. 
+ Het hotel heeft een eigen restaurant en bar op de benedenverdieping. Je ontbijt en dineert in het hotelrestaurant. 
+ Er is overal Wifi, maar die werkt wellicht langzamer dan wat je thuis gewend bent.
+ Je fiets kan ’s nachts in een afgesloten stalling van het hotel. Opladen van de batterij van je e-bike doe je bij voorkeur op je kamer.
Gratis parkeren bij het hotel.
Honden zijn toegelaten in het hotel. Je betaalt € 8/hond/nacht.
+ Maandag is het restaurant gesloten. Daarom bieden we dit arrangement niet aan met aankomstdagen op zondag en maandag, behalve op zondag 6 augustus (zie Feestdriedaagse).
+ Afstand Geel - hotel: 200 km

Dag 1

+ Aankomst in de loop van de voormiddag in het hotel
+ Je ontvangt een Happy Weekends-map met de fietstochten en wandelingen, kunt naar het toilet en je rijdt door naar het vertrekpunt van de wandeling of fietstocht in Kyllburg (10 min. rijden)
+ Terugkeer in de loop van de namiddag en inchecken in je kamer (vanaf 15 uur)
+ Welkomstdrank en 3-gangenmenu

Dag 2

+ ’s Morgens ontbijt
+ Verplaatsing naar het vertrekpunt van de fietstocht (kwartier rijden) of wandeling (10 minuten rijden)
+ Terugkeer in de loop van de namiddag
+ ’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3

+ ’s Morgens ontbijt en kamer vrijmaken
+ Verplaatsing naar het vertrekpunt van de fietstocht (20 minuten rijden) of wandeling (10 minuten rijden)
+ Terugkeer in de loop van de namiddag en einde programma
+ Of je boekt de extra overnachting aan de promotieprijs (vanaf 4p.). Je dineert dan voor eigen rekening in het restaurant of je eet buitenshuis.

Dag 4

+ Boekte je de extra overnachting, dan staat ’s morgens nog een lekker ontbijt klaar. Aansluitend maak je je kamer vrij en kan je nog een wandeling of fietstocht doen.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2 overnachtingen
 • 2x uitgebreid ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu
 • 2x lunchpakket (Dag 2 en 3)
 • Welkomstdrank (glas Sekt of niet-alcoholisch alternatief)
 • Happy Weekends-map met 3 uitgestippelde wandelingen en 3 fietsroutes
 • Verblijfsbelasting
 • BTW

Prijzen
€ 239 pp op een 2p-kamer
€ 259 pp op een singlekamer
Supplement hond: € 16 (voor 2 nachten)
Extra overnachting vanaf 4p. € 20 p.p. op een 2p-kamer voor kamer met ontbijt (eventuele maaltijden reken je ter plaatse af)

Niet inbegrepen
 • Lunch op Dag 1
 • Dranken
 • Maaltijden bij je derde overnachting
 • Verzekering annulatie + reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • De Waldeifel is een prachtige fiets- en wandelregio
  • Profiteer van de mooie promoties
  • Uitstekend familiehotel (4,6/5 op Google)
  • Zalig fietsen naar mooie stadjes: Gerolstein, Prüm, Echternach,...
    

Fotoboek

Regio's

Feestdeal 50 jaar Waldeifel

Feestdeal 50 jaar Waldeifel

Ben je helemaal klaar voor een fiets- en wandelavontuur in de Waldeifel? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken (wil je met 6p. of meer reserveren, bel of mail dan eerst zodat we de beschikbaarheid kunnen checken).

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek. Verzekeringen afsluiten kan enkel bij reservatie.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt.(
* Dieetwensen, voedselallergieën, vegetarisch of andere zaken die je ons wilt laten weten? Vermeld die in het vak Opmerkingen.
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, iDeal, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling. Reserveer je meer dan 30 dagen op voorhand, dan ontvang je eerst een voorschotfactuur van € 50 p.p. (+ eventuele verzekeringen) en 30 dagen voor vertrek een factuur met het saldo.
* Nadat je volledige betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotelletje waar je logeert.

€ 239 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 259 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer
Extra overnachting vanaf 4p.: € 20 p.p.

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken voor 2 of 3 nachten, ook al staat de volgende dag in het rood. Er zijn dan nog minstens 2 kamers beschikbaar. Heb je meer kamers nodig of wil je de extra overnachting, stuur dan een mail of bel op zodat we de beschikbaarheden kunnen checken. Maak dan nog geen reservatie aan vooraleer we hebben bevestigd dat er plaats is voor jullie.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Februari 2024

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Reviews

Willi Müller VVV Waldeifel (30/08/2023)

Ich bedanke mich bei Happy Weekends.be (Paul Huysmans und seinem Team) für die hervorragende Zusammenarbeit in diesem Jahr mit der Waldeifel und bedanke mich bei allen Gästen, die an dem Programm in der Waldeifel teilgenommen haben.
Allen wünsche ich eine gute Zeit. Bis bald!
Ihr Willi Müller, Verkehrsverein Waldeifel

Maria Heymans (27/07/2023)

Hotel zeer aangenaam de uitbater zeer vriendelijk, het eten was lekker en meer dan genoeg en verzorgd niets op aan te merken , de fietsroutes goed aangegeven, die naar Echternacht was moeilijk die hebben we niet helemaal uitgefietst ,wegens het hoogteverschil op de gravel in het bos. Wat we niet zo aangenaam vonden was dat je elke dag de fietsen op de auto moest zetten om er te geraken!

Van de Weyer Jos (22/06/2023)

Geweldig fietsweekend beleefd in den Eifel. Drie prachtige fietstochten goed te doen met een e-bike, heel goed Gasthof met vriendelijk personeel. Zeker een aanrader.

Ann Van Ballaer (15/05/2023)

Dit wandelarrangement was alweer een topper ! Als rasechte Kempenaars lieten we ons af en toe gaan als echte Duitsers : bier bestellen met de halve liters, een Sekt nemen als aperitief, goed en vooral veel eten van ontbijt, lunchpakket en 3-gangendiner. In het kleine hotel weten ze hoe de gasten te verwennen. En wij genoten van de Duitse gastvrijheid en verwennerij. Maar zeker ook van de mooi uitgestippelde wandelingen. Op dag 1 en 2 geraakten we wel eens van de pad, maar op dag 3 legden we een foutloos parcours af