Elfsteden Fietsvakantie Friesland

vanaf € 529,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Van vrijdag 23 t.e.m. dinsdag 27 juli 2021 fiets je ze allemaal: de elf steden van de wereldberoemde Friese Elfstedentocht. Van Stavoren tot Hindeloopen en van Franeker tot Dokkum. Doe je er nog een dag bij, dan nemen we je op 28 juli mee voor een fietsdag op het Waddeneiland Ameland. De routes lopen veel langs het water, over oude jaagpaden en stille landweggetjes. De ultieme manier om kennis te maken met Friesland en de Friezen

De eerste 2 nachten logeren we in Zuid-West Friesland en doen we de steden in die regio aan. De volgende 2 nachten verblijven we in de Friese hoofdstad Leeuwarden en tikken we de resterende steden af.

In 2018 was Leeuwarden, en bij uitbreiding heel Friesland, Culturele Hoofdstad van Europa. Bij die gelegenheid werden in elke Elfstedenstad kunstwerken van internationale kunstenaars geplaatst. Die staan er ook in 2021 nog en we doen ze allemaal aan tijdens dit Elfsteden Fietsweekend Friesland. Fototoestel meenemen!

We dompelen je helemaal onder in de Friese sfeer. Vrijdagavond gaan we aan boord van een toerschip en houden we een rondvaart op het binnenmeer. Ondertussen schuiven we aan voor een barbecue op het water. Zondag houden we halt bij het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen.

Deze fietsvakantie Friesland organiseren we al voor het vijfde jaar op rij en is jaarlijks uitverkocht. Reserveer tijdig!

Nieuw dit jaar is dat je niet met de groep hoeft mee te fietsen. Fiets je liever op eigen tempo, dan bezorgen we je telkens de route van de dag en reserveren dan voor jou ook al je lunchplek, waar we met de groep 's middags eten.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Corona-verplichting: momenteel geen. Als Vlaming ben je ook zonder PCR-test of corona-certificaat welkom in Nederland. Ook bij de terugkeer in België geldt er geen enkele verplichting.
 • Deze fietsvakantie is bedoeld voor gewone en elektrische fietsen en omvat in zijn basisversie 5 dagen fietsen en 4 overnachtingen. Omdat we tijdens de tweede helft in Leeuwarden zijn en dus helemaal in het noorden van Nederland, bieden we je de mogelijkheid om optioneel een nacht bij te boeken en dan ga je woensdag 28 juli mee fietsen op het Waddeneiland Ameland. 
 • Je fietst in groep en onder begeleiding. Of fiets je liever als koppel of met vrienden? Dan geven we je de routebeschrijvingen en doe je de tochten op eigen tempo. We reserveren dan voor jou dagelijks de lunchplekken.
 • Er wordt gefietst aan een snelheid van max. 18 km/uur.
 • Het parcours is volledig vlak. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Je komt met eigen vervoer (fietsen op de bagagedrager) naar Friesland.
 • Of je boekt het minibusje met 8 plaatsen en dan gaan de fietsen mee op de fietsaanhanger. Max. 8p. kunnen hiervan gebruikmaken. Kies je voor deze optie, dan neem je er ook de supplementaire overnachting in Leeuwarden bij en ga je mee naar Ameland. Het busje vertrekt vrijdagmorgen 23 juli in Oostmalle en is daar woensdagavond 28 juli terug (plaats van afspraak wordt later meegedeeld)
 • We kunnen voor jou ook een huurfiets ter plaatse regelen.
 • In de voormiddag pauzeren we na 15-20 km in een horecazaak voor koffie en toilet. ’s Middags staat onderweg de lunch klaar en meestal doen we in de loop van de namiddag ook nog een drankstop
 • Je overnacht 2x in een 3-sterrenhotel in Rijs en 2x in een 3-sterrenhotel in Leeuwarden
 • Je fiets overnacht in een afgesloten stalling. Mogelijkheid tot het opladen van e-bikes.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan korten we de routes in voor zover mogelijk.
 • WIL JE DEZE FIETSVAKANTIE OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 15 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Vrijdag 23 juli 2021

Ieder komt met de eigen wagen naar het hotel in Rijs (tenzij je het minibusje hebt geboekt)

12 uur: we starten deze fietsvakantie met een gezamenlijke lunch in het hotel. Tegen 13.30 uur vertrek voor een eerste verkenningsrit naar Sloten (1). Afstand: 35 km.

16 uur: terug in het hotel + inchecken in de kamers.
17.30 uur: vertrek met de fiets naar het passagiersschip (5 km) en rondvaart op de Fluessen, een groot meer, met een BBQ aan boord. Vertrek: 18 uur, terug 21 uur. En dan fietsen we terug naar het hotel.
 

Zaterdag 24 juli 2021

Na een stevig ontbijt springen we op de fiets voor een flinke route (75 km) die ons naar Ijlst (2), Sneek (3), Bolsward (4) en Workum (5) brengt. In Bolsward lunchen we in een horecazaak. 's Avonds komen we weer op krachten tijdens een 3-gangenmenu in het hotel.
 

Zondag 25 juli 2021

Vandaag doen we het iets rustiger aan van kilometers (40-tal), maar de route is ongelooflijk mooi. Ze brengt ons langs het Ijsselmeer en Stavoren (6) en Hindeloopen (7), waar we ook het Friese Schaatsmuseum bezoeken. Daar lunchen we ook. Na onze terugkeer aan het hotel (rond 15 uur) rijden we met de auto naar Leeuwarden, waar we de komende twee nachten verblijven.
's Avonds 3-gangenmenu in het hotel in Leeuwarden.

Maandag 26 juli 2021

We ontwaken en ontbijten in de Friese hoofdstad en gaan vandaag op verkenning door Leeuwarden (8), Harlingen (9) en Franeker (10). De route is zo’n 65 km lang. Lunchen doen we in Harlingen.
's Avonds 3-gangenmenu in het hotel in Leeuwarden.

Dinsdag 27 juli 2021

Voor het bezoek aan de meest noordelijke Friese stad Dokkum (11) trekken we een volledige dag uit. Reken op een route van een 60-tal km vanuit Leeuwarden. Lunch in Dokkum, of wat dacht je. Tegen 16 uur zijn we terug aan het hotel en eindigt het programma. Tenzij je de extra overnachting neemt.
 

Woensdag 28 juli 2021 (optioneel)

We zijn wat vroeger uit de veren zodat we nog rustig kunnen ontbijten en vervolgens met de auto's naar de terminal in Holwerd kunnen (half uur rijden vanuit Leeuwarden). Hier nemen we de ferry naar Nes op Ameland (overtocht ongeveer driekwartier). Op Ameland fietsen we het eiland grotendeels rond (route van een 40-tal km) met 's middags lunch in de buurt van de vuurtoren. In de late namiddag nemen we de ferry terug en zijn we weer op het vasteland. Einde programma.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen omwille van de weersomstandigheden en het aantal deelnemers.

Dit happy weekend is inclusief
 • 4x overnachting 
 • 4x ontbijtbuffet
 • 4x diner (vrijdagavond barbecue op de boot)
 • Lunch vrijdag bij aankomst in het hotel
 • 4x lunch tijdens de fietsdagen
 • Rondvaart met passagiersboot vrijdagavond
 • Bezoek aan het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen
 • Oversteek met de veerpont tijdens de fietsroutes
 • Verblijfsbelasting
 • Happy Weekends-begeleiding
 • Neem je de aansluitende fietsdag op Ameland, dan zijn inbegrepen: 3-gangenmenu 's avonds, overnachting, ontbijt, ferry Holwerd-Ameland heen en terug incl. je fiets, lunch op Ameland
Niet inbegrepen
 • De dranken bij het eten en de consumpties onderweg
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Verplaatsing heen en terug tenzij je mee rijdt met het minibusje
vanaf € 529,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Een unieke kans om alle steden van de Elfstedentocht in vijf dagen te fietsen
  • Wondermooie streek en veel fietsen langs het water
  • Een bijzondere manier om kennis te maken met Friesland en de Friezen
  • Maak kennis met de 11 Fonteinen die in elk van de 11 steden werden geplaatst ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Prijzen

€ 529 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 599 p.p. single

Extra overnachting in Leeuwarden met fietsdag op Ameland
€ 159 p.p. op basis van een 2-persoonskamer (incl. overnachting halfpension, verblijfstaks, ferry naar Ameland incl. fiets H/T, lunch op Ameland)
€ 196 p.p. single

VOLGEBOEKT € 95 p.p. vervoer met het minibusjes (8 + chauffeur), incl. fietstransport, heen en terug + lokale verplaatsingen

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijke ongevallen: € 30 p.p. (of € 36 bij de extra dag Ameland)
-> verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie. Later kan dit niet meer.

Geen boekingskost!

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

KAN DEZE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 23 juli 2021
4 nachten
Beschikbaar Paul Huysmans € 529,00 Boek direct
Vrijdag 23 juli 2021
4 nachten Beschikbaar
Happy Host: Paul Huysmans
€ 529,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Van Hees Jan (10/08/2020)

De reis door Friesland was echt prima voor ons, Alles was goed, zelfs die keer dat we uitgeregend zijn.
Het gezelschap was tof, geen klagers of zagers, en behulpzaam, niet te geloven.
We gaan nog mee!

Monique & Willy (02/08/2020)

We hebben enorm genoten van de coronaproof Elfsteden Fietsvakantie met Amelandse uitbreiding. De fietstochten, de stops onderweg, de maaltijden in de hotels en onderweg, de stadswandeling in Leeuwarden, de sfeer in de groep,... alles was gewoon prima!
1 minpuntje: Onze hotelkamer (112) in Leeuwarden is dringend aan een grondige renovatie toe.
We gaan dit zeker nog terugdoen zonder corona, zodat we toch meer contact kunnen hebben met de andere deelnemers.
Happy Weekends: een toporganisatie!
En denk erom: Bûter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries.