Cunina

Happy Weekends wil de wereld mee voor iedereen een beetje beter maken en sloot daarvoor een samenwerking met de hulporganisatie Cunina. Per 10 euro die jij betaalt voor je reis, storten wij 10 cent naar Cunina. Heel concreet willen we de bouw sponsoren van een nieuw klaslokaal in Haïti, een van de armste landen ter wereld.

Cunina is al meer dan 25 jaar actief in Haïti, zo ook in 5 andere partnerlanden. De organisatie richt de focus op onderwijskansen voor kinderen. Door een gebrek aan middelen zijn de scholen in Haïti vaak in een erbarmelijke staat. In het plaatsje Mombin Crochu, op 6 uur rijden van de hoofdstand Port-au-Prince, bouwde Cunina al 3 scholen met telkens 8 klassen. Die vervingen de bestaande krotten zonder ramen of deuren en met gaten in het dak.

Cunina plant in Mombin Crochu nog een extra schoolgebouw en hiervoor leveren we onze bijdrage. Meer bepaald sponsoren we de bouw van een nieuw klaslokaal, zo ook de inrichting ervan met 20 schoolbanken, een lessenaar en stoel, een kast, bord en didactisch materiaal. De bouwwerkzaamheden starten op 1 juli 2017 en de kinderen krijgen er les vanaf 1 september 2017. Met jouw bijdrage via Happy Weekends bied je deze kinderen meer kansen op een mooie toekomst.