Je bent welkom bij de graaf

29 april 2022

Onlangs nodigde ik mezelf uit bij graaf Renaud de Kerchove de Denterghem, eigenaar van het Kasteel van Beervelde (Oost-Vlaanderen). 

En ik mocht nog langskomen ook.Het domein is jaarlijks het toneel van de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde, binnenkort opnieuw van 6 tot 8 mei.

In het kader van een nieuw fietsarrangement in het Waasland wou ik hem vragen of onze gasten welkom waren om op het privé-domein te komen wandelen tijdens 1 van de fietstochten.

Op het afgesproken uur belde ik aan en de kasteelheer deed persoonlijk de deur open

Hij nam me mee naar een bureauruimte. Bleek dat die dag al het personeel ofwel ziek was, ofwel van thuis werkte. En dus moest hij voortdurend zelf de telefoon opnemen.

Ik vertelde hem waarvoor ik kwam en na wat over en weer praten, was het geregeld.

Onze deelnemers aan Weekend in het Waasland zijn welkom in het prachtige kasteelpark, mits ze zich bij aankomst even melden. Je moet hiervoor een grote bel luiden die over de binnenplaats schelt en zeggen dat je van Happy Weekends bent.

Het bezoek aan het kasteeldomein is maar 1 bijzonderheid in dit mooie arrangement, dat vanaf begin mei te reserveren is. 

Hier lees je alle details.

Je verblijft dus in het 4-sterren Biznis Hotel in Lokeren en dineert 2 avonden in het uitstekende hotelrestaurant Brouwershof (2x 3-gangenmenu inbegrepen). Als welkomstdrank mag je je trouwens een Cesar-streekbier laten inschenken.

Van hieruit ga je 3 dagen fietsen. Wanneer het eens een dag slecht weer is, hebben we ook een wandeling.

Weekend in het Waasland is enkel te boeken met aankomst op vrijdag of zaterdag in het hotel, en ook in de vakantiemaanden juli en augustus. Op basis van beschikbaarheid.

Paul Huysmans
 

Deel dit bericht