Als het kriebelt, moet je vertrekken

11 maart 2022

Al gehoord van het woord Workation? Dat is een mix van werken en een beetje vakantie.

Onlangs vertoefde ik een aantal dagen in Breskens (Zeeuws-Vlaanderen) om eens vanop een andere plek te werken maar tegelijk ook om wat te ontspannen. Een workation dus, zoals het met een modern woord heet.


Op een winderige namiddag - ik had die dag al goed gewerkt - nam ik de fiets om nog een toertje te gaan rijden.

Even de kaart erbij en ik had een route klaar richting Terneuzen en dan het binnenland in.

Na zo'n 20 km kom ik in het centrum van IJzendijke, waar een aantal horecazaken zijn. Maar die middag was er maar eentje open.

'We zijn eigenlijk een restaurant', antwoordde de waard toen ik vroeg of ik iets kon drinken. 'Maar zet je en zeg het maar.'

Even later komt een koppel binnen en ze zetten zich aan de tafel naast me.

Ze blijken de baas te kennen en er ontspint zich een gesprek over personeelstekorten in de horeca, stijgende inkoopprijzen, enzovoort.

Of ze ook een horecazaak hebben, vraag ik het koppel. 'Ja, een 4-sterrenhotel-restaurant in Oostburg', antwoorden ze.

Ik vertel dat ik een reisorganisatie run en we praten nog een tijd verder. En we wisselen kaartjes uit.

's Avonds ga ik kijken op hun website en het ziet er zeer goed uit, met ook hele goede reviews op Google en andere beoordelingssites.

De volgende ochtend bel ik hen op en vraag of ik mag langskomen wanneer ik zodra weer naar huis rij. Anderhalf uur later zit ik bij Patricia en Peter aan tafel.

In de vorige lockdown hadden ze het merendeel van de elf kamers gerenoveerd en met veel fierheid neemt Patricia me mee om het resultaat te tonen. Werkelijk prachtig! Ook het restaurant oogt zeer netjes. 

Ik voel meteen dat ze hun zaak met veel enthousiasme runnen en we praten over een samenwerking.

Die hebben we intussen. Meer zelfs: we kunnen je hier een bijzonder aanbod doen die we tot Voorjaarspromo 2022: Zonnige groeten uit Zeeland doopten.

Wanneer je toekomt op zondag, betaal je slechts € 199 p.p. voor een verblijf van 2 nachten met ontbijt, 2x een 3-gangenmenu, een Happy Weekends-map met 3 fietstochten en 3 wandelingen, verblijfsbelasting. En dat allemaal op 4-sterrenniveau.

Aankomen op een andere dag kan zeker ook, en dan betaal je een toeslag van € 30 p.p.

Aanvankelijk was het de bedoeling om deze voorjaarspromo te laten starten vanaf 1 april. Maar omdat de komende periode mooi fiets- en wandelweer wordt voorspeld, kan je Zonnige groeten uit Zeeland al boeken vanaf zondag 13 maart.

Intussen reppen we ons om de 3 hele mooie fietstochten en wandelingen tegen volgend weekend klaar te hebben. Waar die je naartoe brengen, lees je hier.

Voel je het met de eerste zonnestralen van het jaar ook kriebelen? Dan kan je gewoon vertrekken.

Paul Huysmans
 

Deel dit bericht