Hop Hop Hop: Authentiek in Poperinge

vanaf € 179,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

25 en 26 september wordt een weekend vol authentieke ervaringen in en rond Poperinge. Je maakt live de hopoogst mee, dineert op een exclusieve locatie, nl. in de nieuwe Bar Bernard van de Sint-Bernardusbrouwerij in Watou, drinkt de wereldberoemde trappist van Westvleteren en je gaat heerlijk wandelen en fietsen in de regio. Maximum 25 gasten kunnen mee.

Ooit was de streek rond Poperinge een belangrijk productiegebied van hop. Hoppeland werd de regio ook wel genoemd. Door de concurrentie uit het buitenland is de hopteelt grotendeels verdwenen, maar onder impuls van jonge hopboeren als Bart en Annebel is die in ons land aan een revival bezig. Zaterdag 25 september gaan we bij hen op bezoek voor een kennismaking met hun bijzondere landbouwbedrijf, tonen ze hoe hop wordt geoogst en nadien verwerkt en sluiten we af met bier van eigen makelij.

We hebben nog meer bijzonderheden. Zaterdagavond reserveerden we tafeltjes in Bar Bernard, de nieuwe rooftopbar met prachtig uitzicht over de omgeving van brouwerij Sint-Bernardus in Watou. We bestelden een mooi menu waarin uiteraard hun eigen bieren (Sint-Bernardus Prior 8, Tripel, Abt 12) een hoofdrol spelen. 

Zaterdag en zondag overdag hebben we mooie wandelingen en fietstochten, die je ofwel op eigen tempo, ofwel mee in groep doet. De fietsroutes zijn een 50-tal km, de wandelingen zo'n 15 km. Jij kiest of je wandelt of fietst. En dat je met de groep meegaat, of dat je op basis van de beschrijving de routes op eigen tempo fietst.

Logeren doen we in een prima 3-sterrenhotel aan de rand van Ieper, waar zondagmorgen een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd. Op je kamer: gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten, aparte badkamer met doucheproducten, goede bedden,... Je auto staat gratis op de parking. 

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit arrangement wordt enkel georganiseerd op 25 en 26 september 2021. 25 september maken we de hopoogst mee en die kan namelijk maar 1 keer per jaar worden geoogst.
 • Omwille van het bezoek aan de hopboer en de beschikbare kamers in het hotel kunnen maximum 25 gasten mee.
 • Je komt met eigen vervoer naar het hotel. Lukt dat niet, dan proberen we carpoolen voor je te reserveren. Bel in dat geval even op.
 • Fietshuur mogelijk: € 51 voor 2 dagen een e-bike en die staat dan klaar bij het hotel en wordt daar nadien ook weer opgehaald.
 • De fietsroutes (50-tal km) vertrekken vanuit het hotel in Ieper. De fietsroute op zaterdag brengt je naar de hopboer, waar je om 14 uur wordt verwacht voor de rondleiding. Zondag gaat de route naar de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar 's middags een lunch voor je klaarstaat. Ofwel fiets je als koppel of groepje alleen aan de hand van de routebeschrijving. Ofwel fiets je mee met de begeleide groep. Tempo van de groep: max. 18 km/uur.
 • Voor de wandelingen rij je eerst met de auto naar het vertrekpunt (kwartiertje rijden). Ook de wandelaars worden zaterdag om 14 uur bij de hopboer verwacht en zondagmiddag voor de lunch in Westvleteren. Voor de wandelingen is er geen begeleiding.
 • Vanuit het hotel is het zo'n 20 minuten rijden tot bij Bar Bernard. Hier rij je zaterdagavond zelf naartoe. Zijn er geïnteresseerden voor een taxibusje? Dan regelen we dat en deel je de kosten.
 • Graag al een dag vroeger vertrekken? Boek dan de voorafgaande overnachting op basis van halfpension. En ga vrijdag naar The Last Post onder de Menenpoort in Ieper. We vertellen je hoe dat momenteel in zijn werk gaat.
 • Een week voor je vertrek ontvang je een mail met alle bijkomende informatie.

Vrijdag 24 september 2021

Mogelijkheid tot inchecken vanaf 15 uur wanneer je de voorafgaande nacht boekte
's Avonds 3-gangenmenu in het hotel + bijwonen van The Last Post (Menenpoort - Ieper) indien interesse

Zaterdag 25 september 2021

Tussen 10.30 en 11 uur: aankomst aan het hotel in Ieper. Je ontvangt de fietsroute/wandeling van die dag. De wandeling vertrekt in Poperinge (kwartier rijden).
11.15 uur: vertrek van de fietstocht voor wie meegaat met de begeleide fietstocht. De hopteler ligt op de fietsroute en we spreken daar met iedereen af tegen 14 uur.
14 uur: bezoek bij de hopteler voor rondleiding en hopoogst, afgesloten met een biertje
16 uur: verderzetting van de fietstocht
17 uur: terugkeer in het hotel + inchecken in de kamers
18.30 uur: vertrek naar Bar Bernard in Watou (Poperinge) voor het diner
19 uur: diner bij Bar Bernard

Zondag 26 september 2021

Vanaf 8 uur ontbijt + uitchecken
9.30 uur: vertrek van de begeleide fietstocht. Wie op eigen houtje gaat fietsen, vertrekt wanneer ie wil. Ook vrij vertrek voor de wandelaars.
's Middags lunchgerecht in de horecazaak bij de Abdij van Westvleteren.
15 uur: terugkeer bij het hotel en einde programma

 

Dit happy weekend is inclusief
 • 1 overnachting in een prima 3-sterrenhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rondleiding + demonstratie oogst bij de hopteler incl. biertje (duur: 1,5 - 2 uur)
 • Diner in Bar Bernard (Sint-Bernadusbrouwerij Watou): aperitief, 3-gangenmenu (keuze vlees - vis) incl. drankenarrangement t.e.m. de koffie/thee (bieren + waters).
 • Lunchgerecht bij de abdij in Westvleteren
 • Verblijfstaksen
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Lunch zaterdagmiddag (breng van thuis mee of doe onderweg een terrasje)
 • De dranken bij de lunch in Westvleteren
 • Verzekering annulatie + reisbijstand
vanaf € 179,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Een unieke gelegenheid om van nabij de hopoogst mee te maken
  • Ontdek de verschillende hopsoorten en hoe die bieren andere smaken geven
  • Heerlijk diner zaterdagavond op een exclusieve locatie
  • De regio van Poperinge is een prachtige fiets- en wandelstreek

Prijzen

€ 179 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 219 single

Voorafgaande overnachting op basis van halfpension (3-gangenmenu) en incl. verblijfstaks
€ 87 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 127 single

Annulatieverzekering: niet meer mogelijk wegens vertrek minder dan 30 dagen voor de boeking. 
Reisverzekering: € 6/dag.

Geen boekingskost!

Minimum 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON WEGENS EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR BEL 014 75 71 16 OF STUUR EEN MAIL.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je een factuur voor het volledige bedrag die je ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving betaalt. Een week voor vertrek ontvang je de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zaterdag 25 september 2021
1 nachten
Vol Paul Huysmans € 179,00 Boek direct
Zaterdag 25 september 2021
1 nachten Vol
Happy Host: Paul Huysmans
€ 179,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Liliane en Paul (29/09/2021)

Een prima Happy Weekends weekend trip in Ieper/Poperinge. Perfecte organisatie, uitstekend hotel, mooie fietstochten en goed gezelschap. Uitstekend idee om busrit naar restaurant te organiseren. Alles voor herhaling vatbaar.

Stymans Johan en Marleen (28/09/2021)

Wij hebben een fantastisch weekend gehad in Ieper, andere mensen leren kennen en een heel goed hotel en heel lekker eten en drinken. Ook nog heel mooie fietstochten in groep gedaan. Chapeau voor Happy Weekends onder naam van Paul, bedankt en groetjes