Wandel3daagse: Wilde narcissen kleuren Pasen

vanaf € 229,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Elk voorjaar kleuren twee valleien in de Eifel geel van de wilde narcissen. Half april staan die op zijn mooist. Het ideale moment om er een wandel3daagse te organiseren: van vrijdag 8 tot zondag 10 april 2022. In de paasvakantie en het weekend voor Pasen dus.

In de buurt van Monschau en wat verderop, in het Oleftal bij Hellenthal, vormen rond de 6 miljoen in het wild groeiende, kleine narcissen dan een groot geel tapijt dat de lente aankondigt. De bloemen zijn te vinden op een oppervlakte van zo’n 280 ha. De narcissentapijten maken deel uit van beschermd natuurgebied.

Vrijdagmiddag gaan we van start met een mooie wandeling (10 km) vanuit ons hotel. Zaterdag (17 km) en zondag (10 km) leiden de wandelingen langs de gele narcissen. Neem je fototoestel mee, want dit levert schitterende plaatjes op.

Dit wandelweekend vertrekt vanuit een een heel tof familiehotelletje dat nog met in België staat. Dat voorkomt coronagedoe wanneer je in Duitsland zou verblijven. Dineren doen we ’s avonds in het hotel restaurant.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. In de Eifel klimt en daalt het natuurlijk wel wat.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een begeleid wandelweekend in groep. Ga je liever apart van de groep, dan bezorgen we je de routebeschrijvingen.
 • Corona: je bent in het bezit van een Covid Safe Ticket en stelt je in regel met de coronaregels die op dat moment gelden. We verblijven op Belgisch grondgebied, dus gelden in ons hotel de Belgische regels. Het hotel ligt op het grondgebied van Bullingen in de Oostkantons. De kans bestaat dat we je vragen om bij aankomst een zelftest te doen. Kan dit wandelweekend niet doorgaan door een overheidsverbod, dan annuleren we gratis en krijg je meteen je reissom terug.
 • Singles opgelet! Bij het hotel is een vakantiewoning met 3 slaapkamers. Wanneer je hier overnacht en de badkamer deelt met 2 andere singles, hoef je geen singlesupplement te betalen. Dit geldt dus voor 3 personen. Wil je een kamer met eigen sanitair in het hotel zelf, dan geldt een singlesupplement van € 15.
 • We wandelen aan een rustig tempo, zo’n 4 km/uur.
 • Hou er rekening mee dat het in de streek heuvelt. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld.
 • Kan je er vrijdagmiddag nog niet zijn? Dan sluit je 's avonds aan.
 • Of je komt met je eigen auto, of je we regelen carpooling. Vermeld dat mee in het vak Opmerking en we brengen je in contact met iemand die met de auto rijdt. We adviseren een vergoeding van € 0,05/km per passagier.
 • De dagafstanden: vrijdag 10 km, zaterdag 16 km en zondag 10 km
 • Onderweg tijdens de wandelingen pauzeren we enkele keren. Zaterdag en zondag lunchen we in een horecazaak na onze terugkeer van de wandeling, in de buurt waar de auto staat.
 • Bij je boeking ontvang je een voorschotfactuur van 100 euro. 30 dagen voor vertrek krijg je een factuur voor de betaling van het saldo, beide telkens te betalen binnen de 7 dagen na ontvangst. Een 10-tal dagen voor het vertrek ontvang je een mail met alle praktische informatie.
 • In 2019 organiseerden we deze wandel3daagse al eens en toen was die uitverkocht. Reserveer tijdig. We hebben 15 kamers in het hotel en de vakantiewoning.
 • WIL JE DIT ARRANGEMENT OP EEN ANDER MOMENT VOOR EEN GROEP VAN MINSTENS 10 PERSONEN, NEEM DAN CONTACT OP: 014 757116 OF INFO@HAPPYWEEKENDS.BE.

Vrijdag 8 april 2022

12.30 - 13 uur: verwelkoming in het hotel. Wie wil, kan er nog iets eten voor het vertrek. Of breng een lunch van thuis mee.
13.30 uur: vertrek van de eerste wandeling (10 km)
16.30 - 17 uur: terugkeer in het hotel en inchecken in de kamers
19 uur: 3-gangendiner

Zaterdag 9 april 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek naar Höfen, de startplaats van de wandeling van vandaag (half uurtje rijden vanuit het hotel) met ’s middags lunch. Wandeling = 16 km.
16.30 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 3-gangendiner

Zondag 10 april 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt + uitchecken
9.30 uur: vertrek naar Hollerath, de startplaats van de wandeling van vandaag (10-tal minuten rijden vanuit het hotel) met ’s middags lunch. Wandeling = 10 km.
15 uur: einde programma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen omwille van het weer en het aantal deelnemers.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x 3-gangendiner
 • 2x lunch (zaterdag- en zondagmiddag)
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Lunch vrijdagmiddag
 • De dranken bij het eten en onderweg
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 229,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • De wilde narcissen hullen de valleien in een geel tapijt
  • Heel toffe lunchplekken op zaterdag (Höfen) en zondag (Hollerath)
  • Drie singles kunnen mee zonder singlesupplement
  • We verblijven in een supersympathiek familiehotelletje

Prijzen

€ 229 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
Single: + € 15 
3 singles kunnen mee zonder singlesupplement wanneer je verblijft in de vakantiewoning bij het hotel. Daar heb je een eigen slaapkamer en deel je het sanitair met 2 andere singles. Wil je deze optie, stuur dan een mail of bel 014 75 71 16.

Annulatieverzekering: € 15
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijke ongevallen: € 18

Geen boekingskost!

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Zoek je carpooling, vermeld dat dan mee in het vak Opmerkingen. In eerste instantie ontvang je een voorschotfactuur van 100 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 30 dagen voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 08 april 2022
2 nachten
Vol Paul Huysmans € 229,00 Boek direct
Vrijdag 08 april 2022
2 nachten Vol
Happy Host: Paul Huysmans
€ 229,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Christine Meire (18/04/2022)

Eerste kennismaking met Happy Weekends. Tof en leuke mensen leren kennen.

Mesotten Stany (12/04/2022)

Zeer leuk weekend gehad.