Champagne shoppen voor de feestdagen

vanaf € 219,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Het ziet er nu echt wel naaruit dat we nog eens voluit Kerstmis, oudejaar en Nieuwjaar zullen kunnen vieren. En dan heb je maar beter een paar goede flessen in huis. En om cadeau te geven. Op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021 organiseren we een blitzbezoek aan de Champagnestreek (FR) met als belangrijkste doel: champagne shoppen voor de feestdagen. 

Zaterdagmorgen vroeg verwachten we je aan boord van onze champagne-autocar en zetten we koers richting Epernay, de hoofdstad van de Champagne. We bezoeken in eerste instantie het internationaal gerenomeerde Champagnehuis Mercier. Gewapend met een audiogids in het Nederlands neemt een treintje ons mee in de kilometerslange ondergrondse gangen, waar miljoenen flessen liggen gestapeld. Onderweg leer je de geschiedenis van dit bijzondere champagnehuis, maar ook hoe champagne wordt geproduceerd. De 1 uur durende rondleiding wordt afgesloten met een glaasje champagne. In de shop kan je je eerste flessen inslaan.

Aansluitend nemen we je mee naar een uitstekend champagnehuis in Vertus, waar we je een heuse workshop champagne proeven aanbieden. Hoe onderscheid je een goede champagne van een mindere? Waar let je op wanneer je champagne koopt? Wat is het verschil tussen brut en demi-sec? Hoe wordt een rosé gekleurd? Op al die vragen krijg je een antwoord in het Nederlands, want onze gastvrouw is een Belgische. Uiteraard wordt er ook volop geproefd. Zit er iets bij dat je bevalt, dan kan je kopen.

Zaterdagavond checken we in bij een familiaal 3-sterrenhotel in een wijndorpje vlakbij Epernay. De kamers zijn prima, de badkamer wat aan de kleine kant, maar we zijn toch amper op de kamer. In het hotelrestaurant laten we een lekker 3-gangenmenu op tafel zetten.

Na het ontbijt stappen we opnieuw de autocar op en door de wijngaarden rijden we richting Damery, nog zo’n wijndorpje met de ene champagneboer naast de andere. Bij een ervan, niet toevallig de beste, stappen we uit en doen we opnieuw een degustatie met mogelijkheid tot aankoop. Zondagmiddag droppen we je op de Avenue de Champagne in Epernay, waar je kunt binnenlopen bij Moët & Chandon, De Catellane, Pol Roger en andere grootheden. 

Moe, voldaan maar met een rijke champagnebuit keren we aansluitend huiswaarts.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Corona: om het hotel en horecazaken in Frankrijk binnen te komen, beschik je een Europees coronacertificaat dat aantoont dat je gevaccineerd, genezen of getest bent.
 • Dit is een begeleide reis inclusief autocarvervoer. Op die manier hoeft niemand BOB te spelen. De autocar vertrekt bij onze autocarpartner Coach2Travel in Arendonk. Opstapmogelijkheid in Antwerpen (Scandic Crowne Hotel, Legrellelaan).
 • De toelichting in de champagnehuizen op zaterdag gebeurt in Nederlands, op zondag is dat in het Frans maar we zorgen voor vertaling.
 • Ter plaatse en rechtstreeks bij de champagneboer betaal je een stuk minder voor een goede fles dan wanneer je die hier koopt. We bezoeken kwalitatieve champagnehuizen.
 • Van de douane mag je 90 liter wijn, waarvan 60 liter mousserende (champagne dus), vrij mee over de grens nemen op voorwaarde dat het is voor eigen gebruik en je niet doorverkoopt.
 • Bij de champagnehuizen kan je betalen met je bankkaart.
 • Het 3-sterrenhotel is degelijk maar niet luxueus. Verwacht je aan authentiek Frans. Naar Franse normen is het ontbijtbuffet erg uitgebreid.
 • Je lunches zijn niet inbegrepen. Zaterdag breng je een lunch van thuis mee, zondagmiddag zijn er mogelijkheden genoeg om in Epernay te lunchen.
 • Bij je reservatie ontvang je een factuur voor de gehele reissom. Een 10-tal dagen voor vertrek sturen we je een via mail de verdere informatie. 
 • BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

Zaterdag 27 november 2021

Om 7 uur: samenkomst bij autocarbedrijf Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk, en vertrek
7.30 uur: mogelijkheid tot opstappen aan het Scandic Crowne Hotel in Antwerpen (Legrellelaan)
Rond de middag aankomst in Epernay: bezoek aan het Champagnehuis Mercier 
Om 14.30 uur: workshop champagne proeven bij een champagnehuis in Vertus + mogelijkheid tot kopen
17.30 uur: aankomst in het hotel + inchecken
19 uur: 3-gangenmenu in het hotel, incl. dranken

Zondag 28 november 2021

7.30 uur: ochtenwandeling door de wijngaarden voor wie zin heeft
Vanaf 8 uur ontbijt + uitchecken
9.30 uur: vertrek naar Damery voor het bezoek aan een wijnhuis met degustatie + mogelijkheid tot kopen
12.30 uur: aankomst op de Avenue de Champagne in Epernay. Vrije lunch + vrij bezoek aan champagnehuizen of de winkels in het centrum
15.30 uur: vertrek naar huis
21 uur: verwachte aankomst in Arendonk

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • Autocarvervoer heen en terug, incl. lokale verplaatsingen
 • 1x overnachting
 • 1x ontbijtbuffet
 • 1x 3-gangenmenu incl. drankenarrangement
 • Bezoek aan Champagne Mercier
 • Workshop champagne proeven in Vertus
 • Degustatie bij het wijnhuis in Damery
 • Verblijfstaksen
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Lunches (breng zaterdag van thuis mee, zondag vrije lunch in Epernay)
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
vanaf € 219,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Koop voordelig rechtstreeks bij de champagehuizen
  • Sla je voorraad in tegen de feestdagen
  • Leer alles over champagne tijdens de proefworkshop
  • Ga met ons mee en ontdek de betere champagnemakers
  • We gaan met de autocar, dus niemand is BOB

Prijzen

€ 219 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 245 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer

Annulatieverzekering: € 15 (af te sluiten tot 30 dagen voor vertrek)
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 12
Verzekering enkel af te sluiten bij reservatie

Minimum 20 deelnemers

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON WEGENS EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR BEL 014 75 71 16 OF STUUR EEN MAIL.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je een factuur voor het volledige bedrag die je ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving betaalt. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zaterdag 27 november 2021
1 nachten
Laatste plaatsen Paul Huysmans € 219,00 Boek direct
Zaterdag 27 november 2021
1 nachten Laatste plaatsen
Happy Host: Paul Huysmans
€ 219,00

Fotoboek

Locatie