Fietsvakantie Oostenrijk: Door de dalen van Tirol

vanaf € 798,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Zo goed als vlak fietsen in Tirol? Ja hoor, tenminste wanneer je begin september 2021 met ons meegaat naar Oostenrijk. Check hier het filmpje van een vorige afreis.

We fietsen door het  het Lechtal, het Vilstal en een rondje Forggensee. Verwacht je enkel bij deze laatste wat klimmetjes. Voor het overige zijn het DALEN, vlak dus.

In juni 2019 trokken we met voormalig reisondernemer Jef De Busser naar Tirol, zijn nieuwe thuisregio. Het programma omvatte onder meer een fietsdag door het Lechtal. “Ik heb in mijn leven al heel veel gefietst, maar dit is de mooiste route die ik ooit heb gereden”, hoorden we na afloop. Omdat het slechts 1 fietsdag was, bleven de fietsers wat op hun honger.

Dat inspireerde ons  een 6-daagse fietsvakantie Oostenrijk. Met als leidraad: we fietsen zoveel mogelijk vlak. En we gaan niet alleen fietsen maar doen ook bezoeken, een terrasje, lekker eten. En genieten van het adembenemende landschap, het helblauwe rivierwater.

Uitvalsbasis is Holzgau in het Lechtal. We vonden er een prachtig 3-sterrenhotel dat helemaal de Tiroler sfeer ademt. Moest je er  ’s morgens of ‘s avonds tijd voor willen maken, dan maak je gebruik van de wellnessvoorzieningen. Het hotel staat verder bekend voor zijn hoogwaardige keuken.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Corona-reisdocument nodig: Europees coronacertificaat (EU Digital Covid Certificate), dat in voege treedt op 1 juli 2021.
 • Nieuwe periode 2021: van woensdag 1 tot maandag 6 september 2021
 • Het gaat om een begeleide fietsreis. Onze begeleidster neemt je mee naar de mooiste plekken in de streek. 
 • Deze fietsreis is enkel te boeken inclusief busvervoer. De fietsen gaan schadevrij mee in onze fietsaanhangwagen Super Save
 • De autocar brengt ons de meeste dagen ’s morgens naar het vertrekpunt en haalt ons late namiddag bij het einde weer op.
 • We fietsen grotendeels vlak. Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld.
 • Check hier het filmpje hoe we je deze zomer coronaveilig met de autocar naar je vakantiebestemming brengen.
 • In de voormiddag pauzeren we in een horecazaak voor koffie en toilet. ’s Middags staat onderweg de lunch klaar (inbegrepen) en meestal doen we in de loop van de namiddag ook nog een drankstop.
 • We fietsen aan een snelheid van max. 18 km/uur. Onze begeleidster bepaalt het tempo en zorgt ervoor dat je ten volle kunt genieten van de prachtige omgeving.
 • Reisdocumenten: een geldige identiteitskaart.
 • Je fiets overnacht in een afgesloten ruimte van het hotel of in de gesloten fietsaanhangwagen.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan passen we het programma aan.
 • WIL JE DEZE FIETSVAKANTIE OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 15 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Dag 1

6.30 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk, laden van de fietsen. Je auto kan op de afgesloten parking.
7 uur: vertrek
Enkele stops onderweg
16 – 17 uur: verwachte aankomst in Holzgau + inchecken 
19 uur: 4-gangenmenu in het hotel

Dag 2

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: start van de fietstocht Oberes Lechtal (50-tal km)
In de voormiddag fietsen we naar Steeg, het laatste plaatsje van de bovenvallei van de Lech. Hier hebben we de gelegenheid om een biokaasmaker te bezoeken. We volgen van hieruit afwisselend beide Lech-oevers tot Elmen, voor het middagmaal. Na de middag keren we langs de andere oever terug naar ons hotel in Holzgau. 
16.30-17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 4-gangenmenu in het hotel

Dag 3

Vanaf 8 uur ontbijt
Om 9.30 uur: start van de fietsroute Holzgau - Klimm - Stanzach - Weissenbach (45-tal km).
We fietsen vanaf ons hotel naar Klimm. Middagmaal. In de namiddag zetten we onze tocht verder langs Vorderhornbach, Stanzach en Forchach tot eindpunt Weissenbach am Lech. Hier stallen we onze fietsen en rijden met de autocar terug naar ons hotel.
Ten laatste 18 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 4-gangenmenu in het hotel

Dag 4

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
Om 8.30 uur: vertrek met de autocar terug naar Weissenbach. Van hieruit fietsen we richting Reutte, Lechaschau, Musau tot Vils. Van hieruit volgen we de Vils, zijrivier van de Lech, richting Duitsland. Middagmaal. Na de middag fietsen we verder via Duitse paden langs de Weissensee tot eindpunt Füssen, een zeer bezienswaardig stadje! Afstand: 45 km.
Ten laatste 18 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 4-gangenmenu in het hotel

Dag 5

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
Om 8.30 uur: vertrek met de autocar naar Füssen. Van hieruit fietsen we rondom de Forggensee (40-tal km), een glooiend parcours met een prachtig uitzicht op het meer en o.a. enkele kastelen van Ludwig II. Na het middagmaal fietsen we door tot Füssen-Bootshaven of tot het centrum voor een vrij bezoek. 
Ten laatste 18 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 4-gangenmenu in het hotel

Dag 6

Vanaf 8 uur: ontbijt + uitchecken
9.30 uur: vertrek met (lunch)stops onderweg
20.30 uur: verwachte aankomst in Arendonk

Dit happy weekend is inclusief
 • 5x overnachting in een prachtig 3-sterrenhotel
 • 5x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5x 4-gangendiner
 • 4x lunch onderweg tijdens de fietstochten
 • welkomst- en afscheidsdrank
 • Verblijfstaksen
 • Autocarvervoer incl. fietstransport + lokale verplaatsingen
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • De lunch op de eerste en laatste dag
 • Dranken bij het eten en onderweg
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 798,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je fietst min of meer vlak in een schitterend berglandschap
  • Het Lechtal is 1 van de mooiste dalen van Oostenrijk
  • Holzgau ademt het echte Tiroolse leven
  • Ons hotel krijgt uitstekende reviews op beoordelingssites

Prijzen

€ 798 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
Singles betalen dezelfde prijs en overnachten in een suite met 2 aparte slaapkamers en een gedeelde badkamer. Max. 4 singles kunnen op deze manier mee.

Supplement single: € 160

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom, af te sluiten tot max. 30 dagen voor vertrek
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijke ongevallen: € 36 p.p.
-> verzekeringen enkel af te sluiten bij reservatie. Later is dit niet meer mogelijk.

Geen boekingskost!

Minimum 20 en maximum 28 fietsers

HEB JE EEN VOUCHER VAN EEN GEANNULEERDE REIS EN WIL JE RESERVEREN? MAAK GEEN NIEUWE RESERVATIE AAN MAAR BEL 014 75 71 16 OF STUUR EEN MAIL.

KAN DEZE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je een factuur voor de volledige som. Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Maandag 12 juli 2021
5 nachten
Vol Nina Wouters € 798,00 Boek direct
Woensdag 01 september 2021
5 nachten
Beschikbaar Nina Wouters € 798,00 Boek direct
Maandag 12 juli 2021
5 nachten Vol
Happy Host: Nina Wouters
€ 798,00
Woensdag 01 september 2021
5 nachten Beschikbaar
Happy Host: Nina Wouters
€ 798,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Merietje (07/09/2021)

Gisteren thuis gekomen van een mooie fietsvakantie in het Lechtal - Tirol. Een lange busreis, maar het uitzicht op de bergen in Holzgau maakt veel goed. Een excellent hotel met een lekkere keuken. 4 fietsdagen die over 't algemeen vlak zijn. De laatste dag is écht wel ferm klimmen (en ook dalen natuurlijk). Omdat het zondag was, is de omgeving van de Forggensee wel drukker dan in de week. Een FIJNE fietsvakantie. Voor mij een '''ivoren''' HW vakantie :-)

Paul Boumans (22/07/2021)

De fietsvakantie "Door de dalen van Tirol" was werkelijk subliem! De professionele begeleiding van Nina, de fietsritten en de stops onderweg waren werkelijk een "schot in de roos". De prachtige rit rond de Forggensee en het bezoek aan Füssen zullen we nooit vergeten. Ook het vervoer van de fietsen en de vakkennis van Kris de chauffeur waren perfect. Evenals de keuze van het hotel, waardoor deze fietsreis werkelijk een aanrader is. Chapeau Happy Weekends!

Rudi & Renild (21/07/2021)

Ondanks overwegend regenweer (3 van de 4 fietsdagen) toch een plezante vakantie gehad: een goed hotel, lekker eten en door de begeleiding (Nina) en de chauffeur (Kris) hebben we ons programma toch grotendeels kunnen afwerken.
Een aanrader in alle omstandigheden, een topvakantie bij overwegend zonnig weer!

Jef & May (19/07/2021)

In het algemeen gezegd: het was één van onze beste reizen ooit. Het hotel was prima proper, vriendelijk, goede bediening en heel lekker eten. De lunches onderweg waren ook dik in orde. De begeleiding kon niet beter en de chauffeur heeft zweet, bloed en tranen gelaten (fietsen in en uit de aanhangwagen) om het ons naar wens te maken. Ik zou deze reis zeker aanbevelen aan anderen.