Fietsen van hotel naar hotel: de Elf van Friesland

DIT ARRANGEMENT IS TE RESERVEREN OP AANVRAAG. LAAT WETEN IN WELKE PERIODE JE WIL GAAN FIETSEN EN MET HOEVEEL PERSONEN, EN WE DOEN JE EEN VOORSTEL. Stuur een mail.

Een Elfstedentocht met de fiets is het avontuur dat je tijdens deze 6-daagse fietsvakantie beleeft. We bedachten een uitstekende formule waarbij je in hotels in Bolsward en Leeuwarden overnacht en maakten vervolgens routes die je langs alle elf steden brengen. Je bagage vervoeren we van Bolsward naar Leeuwarden en op de laatste dag weer terug. Lekker makkelijk, niet?

Ken je de Friese elfsteden? We zetten ze in de volgorde zoals jij ze afvinkt tijdens deze fietsvakantie: Sneek, Sloten, Ijlst, Bolsward, Hindeloopen, Stavoren, Workum, Leeuwarden, Franeker, Harlingen en Dokkum. 

Een voor een ademen ze gezelligheid en altijd is er wel water in de buurt met plezierboten die voorbij varen. Naar een terrasje bij het water is het nooit lang zoeken. Friesland is het ultieme fietsparadijs, zo laten we je ontdekken tijdens deze fietsvakantie.

Ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 werden in alle elf steden kunstwerken van internationale kunstenaars geïnstalleerd. 11Fountains heette het project. Het goede nieuws is dat die er nog altijd staan. Het spreekt voor zich dat we je de weg wijzen naar al deze kunstwerken, maar ook naar andere interessante plekken onderweg. Denk aan het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen, het prachtige stadhuis van Franeker, het schaatsbruggetje van Giekerk en de vele street-art muurschilderingen in Leeuwarden. Je vindt het allemaal op onze routebeschrijvingen die je bij je aankomst in het vertrekhotel ontvangt. 

De hotels die we voor je selecteerden, zijn van een prima kwaliteit. Zowel in Bolsward (boetiekhotel) als in Leeuwarden (degelijk 3 sterrenhotel) slaap je op fiets/wandelafstand van het eigenlijke centrum. Lekker dineren doe je elke avond in het hotelrestaurant, dus hiervoor hoef je niet meer buiten de deur.

In afwachting van een nieuwe Elfstedentocht over het ijs – de jongste dateert alweer van 1997 – is deze fietselfstedentocht het beste alternatief

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele fietsvakantie die je fietst aan de hand van onze routes en hotelkamers die wij voor jou reserveren.
 • Covid-19: op dit moment zijn er geen beperkingen om naar Nederland te reizen.
 • Het arrangement loopt van 1 april tot en met 31 oktober 2022. Je kunt dagelijks vertrekken op de beschikbare dagen die je onderaan in het rooster vindt.
 • Het arrangement omvat 6 fietsdagen en 5 overnachtingen. De afstanden variëren tussen de 45 en 75 km per dag. De eerste 2 nachten overnacht je in Bolsward, de volgende 3 nachten in Leeuwarden. Vanuit de hotels kan je ’s avonds nog makkelijk naar het centrum.
 • We hebben je fietsroutes ook beschikbaar voor je GPS (.gpx). Op eenvoudig verzoek sturen we die op voorhand door.
 • Bij elk hotel kan je fiets in een afgesloten fietsenstalling, waar ook oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn.
 • Je dineert in beide hotels in het hotelrestaurant. In Bolsward bestaat de mogelijkheid dat het hotel voor jou voor 1 avond reserveert in een restaurant op wandelafstand. De meeste dagen wel, maar af en toe koken de eigenaars niet en dan dineer je in de buurt.
 • Op je kamer: een comfortabel boxspringbed, een aparte badkamer met handdoeken en doucheproducten, haardroger, wifi, flatscreen tv, een koffiemachine,...
 • Wanneer je in juli of augustus wilt gaan, reserveer dan tijdig. Op die manier voorkom je dat een hotel is volgeboekt.
 • Je mag 1 koffer per persoon meegeven voor het bagagetransport met een maximumgewicht van 18 kg.. In je Happy Weekends-mapje dat je ontvangt bij het starthotel, zitten bagagelabels, die je aan je koffer bevestigt. Je bagage is ten laatste om 16 uur in het volgende hotel.
 • Je auto parkeer je in de rustige straatjes achter het hotel in Bolsward. 
 • De fietsroutes lopen overwegend over de fietsknooppunten, zodat ze makkelijk te volgen zijn. Na je laatste betaling sturen we je op verzoek ook de GPS-tracks. De fietsroutes kunnen worden ingekort, maar dan passeer je niet langs alle elf steden.
 • Na je reservatie en betaling van het saldo ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van het vertrekhotel. Daar ligt dan de informatie en de routes klaar voor je volgende fietsdagen.
 • Het is de bedoeling dat je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur op aanvraag. Dit zijn de prijzen voor de fietshuur: e-bike, dames of herenmodel, merk Batavus/Sparta/Union, 7 versn./handremmen, bedraagt €23,50 per dag, voor 6 dagen € 141 per e-bike. Voor het transport om de fiets te brengen naar het hotel en er weer op te halen, rekent de verhuurder € 40 per boeking. Per gehuurde e-bike is er € 100,- waarborg, die je onmiddellijk na het inleveren terugkrijgt. We werken hiervoor samen met een prima fietsverhuurder uit Leeuwarden. Het afrekenen gebeurt rechtstreeks met hen. Wij brengen je in contact.
 • Annulatieverzekering € 4,5% van de reissom (tot maximum 30 dagen voor vertrek af te sluiten). Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 54 p.p. Verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie, nadien niet meer.

Dag 1

+ Je vertrekt 's morgens richting Friesland. Omdat het stadje Sloten wat ver ligt van startplaats Bolsward, doen we het als volgt. Je rijdt met de wagen tot in Balk, waar je sowieso passeert richting Bolsward, en parkeert je auto op een gratis parking die wij je doorgeven. Van hieruit fiets je een route naar Sloten (1) en via een andere weg terug, samen 15 km. Je ontvangt die route met je parktische info. Na de terugkeer bij je auto rij je door naar Bolsward (2) om dan 's namiddags vanuit het hotel nog een route te fietsen van 30 km naar IJlst (3) en Sneek (4). Deze route vind je net zoals de andere routes in het Happy Weekends-mapje dat je bij aankomst in het hotel ontvangt. Op deze manier ven je op Dag 1 al door 4 Friese steden gepasseerd. Van een blitzstart gesproken.
+ Na je terugkeer: inchecken in je kamer
+ ’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Bolsward

Dag 2

+ ’s Morgens een lekker ontbijtbuffet
+ Voor vandaag staat al meteen de koninginnerit op het programma met nog eens 3 Friese steden: Workum (5), Hindeloopen (6) en Stavoren (7). Nadien fiets je opnieuw naar Bolsward. Reken op een afstand van zo’n 65 km.
+ ’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Bolsward

Dag 3

+ ’s Morgens ontbijt en nadien uitchecken. Je zet je koffer bij de receptie en die wordt naar het hotel in Leeuwarden gebracht.
+ Zelf maak je een prachtige fietstocht naar Leeuwarden (8). Afstand: 35 km. Vandaag doe je het dus wat rustiger aan.
+ Aankomst bij het hotel en inchecken.
+ ’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Leeuwarden

Dag 4

+ ’s Morgens ontbijtbuffet
+ Vandaag staat opnieuw een wat langere fietstocht op het programma die je naar Franeker (9) en Harlingen (10) brengt. Vanuit Harlingen keer je via een andere route terug naar Leeuwarden. Afstand: 75 km.
+ ’s Avonds 3-gangenmenu 

Dag 5

+ ’s Morgens ontbijtbuffet
+ Klaar voor je laatste Elfstedenstadje? Spring dan maar op je zadel voor een tocht van een 55-tal km naar Dokkum (11) en via een andere route terug.
+ ’s Avonds 3-gangenmenu

Dag 6

+ ’s Morgens ontbijtbuffet + uitchecken. Bezorg je bagage aan de receptie en die wordt opnieuw naar Bolsward gebracht.
+ Via een andere route dan op Dag 3 fiets je opnieuw naar Bolsward. Afstand: 34 km.
+ In de loop van de namiddag kom je toe en eindigt je vakantie, tenzij je nog een extra overnachting neemt.

Dit happy weekend is inclusief
 • 5 overnachtingen in prima hotels
 • 5x uitgebreid ontbijt
 • 5x 3-gangendiner
 • 6 uitgewerkte fietsroutes
 • Bagagetransport Bolsward – Leeuwarden en terug
 • Verblijfsbelasting

Prijzen: € 599 p.p. op 2-persoonskamer. Supplement single: € 188
Extra overnachting in Bolsward in halfpension: € 98 p.p. op een 2p-kamer; € 132 p.p. single

Niet inbegrepen
 • Lunch (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Veerpontjes
 • Verzekering annulatie (4,5% van de reissom) en reisbijstand (€ 7/dag)
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je reserveert deze vakantie in de periode die jou past
  • Op 6 dagen fiets je langs alle Friese Elfsteden
  • Prima hotels met een lekkere keuken
  • Je fiets kan in de afgesloten fietsenstalling bij de hotels, da’s veilig
  • Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht: lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

Friesland

Friesland

Ben je helemaal klaar voor een fantastische fietsvakantie in Friesland? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je betaling b(innen is, ontvang je een mail met nog extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 599 p.p. op een 2-persoonskamer, supplement single: € 188
Extra nacht in Sneek op basis van halfpension: € 98 p.p. op een 2p-kamer; € 132 single

KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

November 2022

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30