Lekkerstappen van hotel naar hotel rond Dranouter

Check hier het toffe filmpje van Leen en Annelies, die dit wandelavontuur beleefden voorjaar 2021.

Acht landelijke dorpjes vormen samen de gemeente Heuvelland: De Klijte, Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate en Wulvergem. Samen tellen ze amper 8.000 inwoners waarmee deze streek een van de minst bevolkte van Vlaanderen is. De regio vormt het ideale decor om te wandelen van hotel naar hotel. Ook al omdat het hier prettig heuvelt, wat prachtige uitzichten oplevert.

Zo gaat het in zijn werk. Op de eerste dag kom je in de loop van de voormiddag toe in het starthotel. Lees: een charmehotel in een gehucht van Dranouter. Daar ontvang je een infomap met drie wandelroutes, bagagelabels en nog wat praktische informatie. Vervolgens ga je op pad voor een eerste wandeling (11 km). Die brengt je over de Franse grens tot in het charmante stadje Belle. In de loop van de namiddag ben je terug in het starthotel en check je in. ’s Avonds schuif je aan tafel voor een heerlijk 3-gangenmenu en ’s morgens staat een uitgebreid ontbijt klaar.

Bij het uitchecken op dag 2 zet je je koffer aan de receptie en die wordt naar het volgende hotel gebracht. Zelf heb je je wandelschoenen aangetrokken voor een wandeling van 18,5 km (kan makkelijk worden ingekort) die via Kemmel (voor pauze en lunch) richting je tweede hotel gaat. Dat bevindt zich op de Rodeberg in Westouter. In de loop van de namiddag kom je er toe en dan staat je bagage al op je te wachten. Opnieuw wacht je een 3-gangenmenu, een ruime kamer, een overheerlijk ontbijt en een schitterend uitzicht op de omgeving.

Je koffer blijft de derde dag in dit hotel en die haal je straks op bij het naar huis rijden. Eerst staat je nog een prachtige wandeling van 16 km te wachten. Rond de middag ben je op de markt van Dranouter met een aantal horecazaken om je honger en dorst te stillen, voor je de laatste kilometers tot aan het starthotel aflegt. In de loop van de namiddag kom je daar toe en ben je weer bij je auto, die er op de parking is blijven staan. Wellicht een beetje moe maar zeer voldaan blik je terug op een schitterende wandeldriedaagse.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele wandelvakantie. Je wandelt aan de hand van een routebeschrijving die je ontvangt in het eerste hotel. Op je routebeschrijving vind je interessante wetenswaardigheden en info over plaatsen die je passeert.
 • Covid-19: je verblijft in Belgische hotels met een eigen restaurant, die onderworpen zijn aan de Belgische regelgeving (Covid Safe Ticket). Je stelt je in orde met de verplichtingen op het moment van jouw verblijf.
 • De wandelingen lopen via de wandelknooppunten waardoor je de route makkelijk kunt volgen en eventueel ook inkorten.
 • Starten kan op de beschikbare dagen. Die staan in het groen in het rooster onderaan deze pagina. Staat een dag in het groen, dan kan je die dag vertrekken voor 2 overnachtingen. Een goede raad: reserveer tijdig. Zeker in het weekend zijn de hotelletjes vlug volgeboekt.
 • Je overnacht in 2 bijzondere 3-sterrenhotels: bij je vertrek in een charmehotel met een uitstekend restaurant en onderweg in een schitterend gelegen wandelhotel.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met bijkomende informatie, zoals het adres van het starthotel.
 • Te boeken tot en met 30 november 2022.
 • Leen en Annelies deden het wandelarrangement in mei 2021. Check hier het grappige filmpje dat ze van hun minivakantie maakten.

Dag 1

Je komt bij voorkeur in de loop van de voormiddag toe in het starthotel en ontvangt daar een infomap
De 1ste wandeling (11 km) voert je over de Franse grens naar Belle en weer terug
Bij je terugkeer: inchecken
's Avonds: 3-gangenmenu 

Dag 2

's Morgens uitgebreid ontbijt
Start van de 2de wandeling (18,5 km) die je via Kemmel naar je 2de hotel op de Rodeberg in Kemmel brengt
Late namiddag: aankomst in het hotel + inchecken (je bagage is dan al daar)
's Avonds: 3-gangenmenu 

Dag 3

's Morgens uitgebreid ontbijt
Start van de 3de wandeling (16 km) die je over een schitterend parcours terug naar het starthotel brengt, met een passage over de markt van Dranouter
Namiddag: aankomst en einde programma

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting met uitgebreid ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu
 • Welkomstdrank in het eerste hotel
 • Infopakket bij aankomst met 3 routebeschrijvingen voor de wandelingen
 • Bagagevervoer
 • Verblijfsbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

PRIJZEN: € 229 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 289 single

Niet inbegrepen
 • Lunch (onderweg of lunchpakket bestellen in het hotel)
 • Dranken bij het diner
 • Reis heen en terug
 • Reis- en annulatieverzekering
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je wandelt door een schitterend, heuvelachtig en gevarieerd landschap
  • Op je routebeschrijving vind je interessante wetenswaardigheden en info over plaatsen die je passeert
  • Je ontdekt twee verschillende, toffe 3-sterrenhotels
  • Alles is voor je geregeld: overnachtingen, uitgestippelde wandelingen, diners, suggesties voor lunchplekken
  • Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden: check hier het filmpje van Leen en Annelies.

Fotoboek

Regio's

Heuvelland, wandelen

Heuvelland, wandelen

Ben je helemaal klaar voor een fantastische wandelvakantie in Heuvelland? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Zodra je betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 229 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 289 p.p. single

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

KAN JE WANDELVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

September 2022 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Reviews

Patrick Hooyberghs (18/05/2022)

Zeer mooie wandelingen en duidelijk aangegeven. Enkel knooppunt 14 op dag 3 kaart 2 en 3 zit owv de schaalgroottte verborgen achter knooppunt 12.
We zijn heel warm en vriendelijk ontvangen in het Sparhof. Kamer was netjes en proper. Het 3 gangenmenu 's avonds mocht sneller gaan. We waren moe van de reis en de wandeling en het werd vrij laat. Het varkenshaasje vond ik persoonlijk geen hoogvlieger maar ze krijgen van ons een welverdiende 4 op 5.
Vriendelijk en correct ontvangen in Belvedere. Een beetje het oude concept van het hotelgebeuren maar leuke nostalgie. Propere kamer met een geweldig uitzicht en lekker eten.
We willen jou en je team bedanken voor het superweekend! Knap in elkaar gestoken en goed georganiseerd!

vzw Kompas (25/04/2022)

Onze groep, personen met een verstandelijke beperking, heeft een super wandelweekend achter de rug. Met 57 wandelkilometers in de benen op 3 dagen zijn ze moe maar voldoen teruggekomen. Beide verblijven zijn aanraders, ook het bagagetransport is prima verlopen. Happy weekends, bedankt voor de prima organisatie, wij komen zeker terug

Christiane (18/10/2020)

We hebben genoten van een prachtige wandeldriedaagse in Heuvelland met gastvrije hoteluitbaters, lekker eten en mooie wandelingen. Alles was prima geregeld. Misschien doen we deze trip nog eens in het voorjaar.