Champagneweekend 2020: Naar de zotste stratenloop van Frankrijk

vanaf € 325,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

De zotste stratenloop van Frankrijk. Die titel verdient La Champenoise. 18 km loop je door de champagnevelden in de buurt van Epernay. En tijdens de bevoorradingen (4 onderweg) staat er telkens een glaasje champagne te wachten (er is ook water!). Bovendien maken de meeste deelnemers er een bonte verkleedpartij van.

Zaterdag 30 mei 2020 (Pinksterweekend) is La Champenoise toe aan zijn 27 ste editie. Voor wie dit niet kent: je hebt 3,5 uur de tijd om de 18 km al lopend te overbruggen. Het parcours is geen meter vlak, maar weet dat na een beklimming altijd een afdaling volgt. Twijfel je aan je loopcapaciteiten? Dan zijn er verkortingen.

Aan de streep volgt de beloning: een speciaal gegraveerde champagnefluit (gevuld!) en een t-shirt, beide om als herinnering mee naar huis te nemen. Onderweg loop je nooit alleen. Jaarlijks zijn er zo'n 30 nationaliteiten ingeschreven: van Australië en Nieuw-Zeeland tot Noorwegen en Zweden. De meesten lopen verkleed. Wij in principe ook.

We maken er een compleet champagneweekend van. We rijden met de bus, zo hoef je naar niks te kijken. Zaterdagmorgenvroeg vertrekken we. Na de lunch en het omkleden in het hotel gaan we door naar Reuil, het vertrekpunt van La Champenoise. Na afloop rijden we meteen verder naar een champagneboer voor een barbecue à la champagne: gerechten van de barbecue gecombineerd met verschillende champagnes.

Zondagvoormiddag worden we verwacht in alweer een ander champagnehuis voor een workshop champagne proeven (in het Nederlands!). We lunchen er ook. 's Namiddags wandelen we over de wereldberoemde Avenue de Champagne in Epernay, glippen we binnen bij Moët & Chandon en drinken we onderweg een glaasje. Wie zin heeft, bezoekt het gloednieuwe Château Perrier, dat voorjaar 2020 de deuren heropent na een jarenlange renovatie en waarin het Musée du Vin de Champagne is ondergebracht.

Na het ontbijt en het uitchecken zetten we maandagmorgen (Pinkstermaandag) koers naar Reims, bekend van zijn wereldberoemde kathedraal. We droppen je in de schaduw van dit bouwwerk voor een vrij stadsbezoek en lunch. 

We verblijven in een 3-sterrenhotel in Moussy, een wijndorpje in de buurt van Epernay. Het is er niet sjiek, wel heel authentiek. Het ontbijt is naar Franse normen dik OK, voor zondagavond bestellen we een prima diner. Inclusief Wifi en koffie/theeservice op de kamer. Geen airco. De kamers zijn recent vernieuwd.

Meer lezen
Goed om te weten
 • La Champenoise gaat volledig over asfaltwegen. De totale afstand is 18 km en het parcours klimt en daalt. De terugweg gaat grotendeels over de heenweg zodat je voortijdig kan terugdraaien moest je denken het einde niet te halen. Omdat je moe bent of omdat je onderweg te veel champagne hebt gedronken.
 • Bijna iedereen loopt verkleed. Je moet je niet verplicht voelen, maar we doen enkele weken voor het vertrek een voorstel voor een gemeenschappelijke outfit.
 • Op basis van je startnummer maak je kans op een fles champagne, aangeboden door de organisatie. Wij zorgen voor je startbewijs. Tot zolang de voorraad strekt. Snel inschrijving is de boodschap. Er mogen maximum 1.700 lopers deelnemen en de wedstrijd is meestal begin januari uitverkocht.
 • Als aandenken ontvang je een speciaal gegraveerd glas en een t-shirt.
 • Na afloop is er douchemogelijkheid bij het champagnehuis waar we de barbecue à la champagne houden.
 • We rijden met een autocar. Daarmee doen we ook ter plaatse alle verplaatsingen. We vertrekken in Arendonk, houden halt in Antwerpen (Hotel Crowne Plaza, Gen. de Grellelaan) en Gentbrugge (P+R Arsenaal, Brusselsesteenweg) 
 • Niet alleen lopers maar ook supporters zijn welkom. Bij je reservatie wordt gevraagd of je al dan niet een startbewijs wil (prijs deelname: € 32).
 • We overnachten in een degelijk 3-sterrenhotel in een champagnedorpje in de buurt van Epernay. Verwacht je niet aan de grote luxe maar aan een familiale gezelligheid.
  WIL JE OP EEN ANDER MOMENT NAAR DE CHAMPAGNESTREEK MET MINSTENS 10 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Zaterdag 30 mei 2020

7 uur: vertrek met de autocar vanuit Arendonk: Coach2Travel, De Brulen 47
Verdere opstapplaatsen: Antwerpen (Crowne Plaza Hotel, Gen. Le Grellelaan) + Gentbrugge  (P+R Arsenaal, Brusselsesteenweg)
12.30 uur: aankomst in het hotel + omkleden + lunch
13.30 uur: vertrek naar Reuil (vertrekplaats La Champenoise)
14 uur: aankomst in Reuil
15 uur: vertrek La Champenoise
18.30 uur: BBQ à la champagne bij een champagnehuis (vooraf douchemogelijkheid voor de lopers)
22 uur: terugkeer in het hotel

Zondag 31 mei 2020

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek naar een champagnehuis met Vlaamse roots voor een workshop champagne proeven
12.30 uur: lunch
14 uur: aankomst in Epernay voor een wandeling over de Avenue de Champagne, ev. bezoek aan een champagnedomein, Musée du Vin de Champagne, een champagneterrasje,...
17 uur: terugkeer naar het hotel
19 uur: 3-gangendiner in het hotel

Maandag 1 juni 2020

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: uitchecken en vertrek naar Reims
10.30 uur: vrij bezoek aan Reims met vrije lunch
14 uur: terugkeer naar huis
19.30 uur: aankomst in Arendonk

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting met ontbijt in een 3-sterrenhotel in de buurt van Epernay
 • BBQ inclusief 3 glazen champagne bij een champagnehuis
 • 3-gangendiner in het hotel
 • workshop champagne proeven in een champagnehuis (Nederlands gesproken)
 • lunch op zaterdag en zondag
 • vervoer heen en terug in een autocar naar de regio Epernay en de lokale verplaatsingen
 • optie: je inschrijvingsgeld voor La Champenoise, incl. een t-shirt en een gegraveerd glas als aandenken (t.w.v. € 32)
 • Happy Weekends-begeleiding gedurende heel het weekend
Niet inbegrepen
 • je lunch op maandag in Reims
 • je drank bij het diner zondagavond en overige dranken
 • reis- en annulatieverzekering
vanaf € 325,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Al 30 keer geboekt.
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Deelnemen aan La Champenoise is een unieke belevenis. Vraag maar aan wie de voorbije jaren meeging.
  • Mooi programma met bezoek aan bijzondere champagnehuizen
  • Plezant zaterdagavondprogramma: barbecue à la champagne
  • Je hebt de mogelijkheid om aan een interessante prijs champagne aan te kopen, rechtstreeks van de producent
  • Degelijk 3-sterrenhotel in een dorpje te midden van de wijngaarden

Prijzen

€ 325 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 375 p.p. single

Deelname La Champenoise: € 32 (vermeld bij je boeking in het vak Opmerkingen wie er deelneemt)

Geen boekingskost!

Minimum 20 deelnemers.

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, lichamelijke ongevallen en bagage: € 18

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Wanneer je meer dan 3 maanden voordien reserveert, ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van 100 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 3 maanden voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo. Hier leggen we uit hoe je makkelijk online reserveert. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zaterdag 30 mei 2020
2 nachten
Beschikbaar Paul Huysmans € 325,00 Boek direct
Zaterdag 30 mei 2020
2 nachten Beschikbaar
Happy Host: Paul Huysmans
€ 325,00

Fotoboek

Locatie