Voorjaarstopper 2023: Zonnige groeten uit Zeeland

Drie dagen fietsen of wandelen, een tophotelletje in Oostburg (midden tussen Sluis en Breskens in Zeeuws-Vlaanderen) en een leuke prijs wanneer je afreist op zondag. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze voorjaarstopper, te boeken van 18 februari tot 18 juni 2023 op basis van beschikbaarheid. Op algemeen verzoek hernemen we dit succesnummer van 2022, maar nu met nieuwe fietsroutes.

Stranden, duinen en uitgestrekte polders zijn het schitterende decor waarin je drie dagen fietst of wandelt. Met af en toe een stadje met winkels, een terras onderweg, een strandbar en Hollandse gezelligheid. Helemaal in het zuiden van Zeeland leunt Zeeuws-Vlaanderen tegen België aan. Eens de Nederlandse grens over kom je in een prachtig fiets- en wandelgebied.

Bij aankomst in het hotel ligt een Happy Weekends-map klaar met daarin 3 uitgewerkte fietstochten en wandelingen. Kies maar wat je die dag gaat doen.

Fietsroutes
+ Nadat je je auto hebt geparkeerd bij het hotel, vertrek je voor een eerste route van 45 km die je naar Nieuwvliet-Bad, Breskens en de Westerschelde brengt. Verwacht je aan veel fietsen langs het water.
+ Op je tweede dag staat de koninginnerit op het programma. Vanuit het hotel fiets je tot in Knokke-Heist, passeer je het mondaine Knokke en langs natuurgebied Het Zwin. In Cadzand ben je weer op Nederlandse bodem en keer je terug naar Oostburg Afstand: 55 km.
+ Dag drie laat je eerst de uitgestrekte Zeeuws-Vlaamse polders ontdekken om nadien de Belgische grens over te steken voor een fantastische tocht door het Meetjeslandse Krekengebied. Afstand: 57 km.

Wandelingen
+ Na aankomst bij je hotel blijft de auto aan de kant en hebben we voor je een polderwandeling die vertrekt van aan het hotel. Afstand: 16 km.
+ Op dag 2 staat er een heuse Zwin-wandeling op het programma. Je neemt de auto tot in Retranchement en vertrekt van hieruit voor een tocht langs natuurgebied Het Zwin, Cadzand-bad en via het binnenland keer je terug. Afstand: 16 km.
+ Veel water en watervogels ontdek je in het recent geopende natuurgebied De Waterdunen in Breskens, helemaal bij de monding van de Westerschelde. Afstand: 9 km (met het stuk naar de strandbar halfweg erbij wordt het 12 km).

Hotel
Je logeert in een uitstekend 4-sterren familiehotel in het centrum van Oostburg. Het hotel beschikt over 11 uiterst comfortabele kamers, dus dat is klein en gezellig. Patricia zorgt voor de hartelijke verwelkoming en echtgenoot Peter staat zelf achter de kookpotten van het restaurant onder hetzelfde dak.’s Avonds kookt hij voor onze gasten een heerlijk 3-gangenmenu bij mekaar en je zal merken dat hij van lokale, Zeeuwse producten houdt. Het ontbijt wordt aan tafel geserveerd. “Onze gasten appreciëren dat enorm”, weet Patricia.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele fiets- en wandelvakantie met als basisversie 3 dagen/2 overnachtingen. Je ontvangt van ons fietsroutes en wandelingen die je doet aan de hand van kaarten en beschrijvingen. Ze lopen via de knooppunten. De routes zijn ook beschikbaar als gpx-bestand voor GPS-gebruik. 
 • In het voorjaar 2022 boden we deze topper ook aan. Voor 2023 maakten we 3 nieuwe fietsroutes.
 • Je logeert in een prima 4-sterren familiehotelletje in het centrum van Oostburg met een eigen restaurant. Het merendeel van de kamers werd de voorbije maanden vernieuwd. Elke kamer heeft eigen sanitair. Koffie- en theeservice op de kamer. 
 • Kamers beschikbaar vanaf 14 uur. Uitchecken voor 11 uur.
 • Gratis Wifi in heel het hotel.
 • Dit arrangement is enkel te boeken met aankomst op zondag, maandag en dinsdag. Op andere dagen niet.
 • Je auto kan gratis op de vlakbij gelegen openbare parking. Blauwe parkeerschijf voor de deur (maandag t.e.m. zaterdag van 9 tot 16 uur). Afgesloten fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes.
 • De fietsroutes starten telkens vanuit het hotel. 1 wandeling ook. Voor de 2 andere wandelingen neem je de wagen om een kwartier te rijden tot aan het vertrekpunt.
 • Fietshuur mogelijk. Je haalt je fiets op bij de fietsverhuurder op 300m van het hotel. Reserveer je fiets bij je boeking zodat we de reservatie alvast kunnen doorgeven. Prijzen: € 30/dag (E-bike) en € 10/dag (stadsfiets).
 • Reis af op een zondag en geniet van een voordelig tarief. Prijs: € 227 p.p. op een 2-persoonskamer; € 309 voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer. Vertrek je op maandag of dinsdag, dan geldt een supplement van € 30 p.p. op een 2p-kamer (€ 249 p.p. op een 2-persoonskamer) en voor een single € 40 p.p. (€ 349 single). 

Dag 1

Je komt bij voorkeur in de loop van de voormiddag toe in het hotel. Bij de receptie ontvang je een mapje met 3 wandelingen en 3 fietsroutes.

De fietsers doen vandaag al een zeer mooie route naar Nieuwvliet-Bad, Breskens en langs de Westerschelde (45 km)
De wandelaars binden hun schoenen aan voor een poldertocht van 16 km vanuit het hotel.

Na je terugkeer: inchecken in je kamer

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

Ontbijt aan tafel geserveerd 

De fietsers maken zich klaar voor opnieuw een hele mooie fietsdag. Vanuit het hotel fiets je tot in Knokke-Heist, passeer je het mondaine Knokke en langs natuurgebied Het Zwin. In Cadzand ben je weer op Nederlandse bodem en keer je terug naar Oostburg. Afstand: 55 km.

De wandelaars rijden met de auto naar Retranchement en starten van hieruit een schitterende wandeling door natuurgebied Het Zwin en Cadzand. Afstand: 16 km.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3

Ontbijt aan tafel geserveerd + uitchecken tenzij je nog een extra nacht blijft.

Voor vandaag hebben de fietsers nog een prachtige rit in het vooruitzicht. Eerst ontdek je de uitgestrekte Zeeuws-Vlaamse polders om nadien de Belgische grens over te steken voor een fantastische tocht door het Meetjeslandse Krekengebied. Afstand: 57 km.

De wandelaars rijden met de auto tot een parking bij Breskens en wandelen het recent geopende natuurgebied De Waterdunen in. Langs het natuurgebied is een prachtig wandelpad van 9 km aangelegd. Wil je halfweg naar een strandbar, dan tel je er 3 km bij. Neem je verrekijker mee op vogels te spotten.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting in een 4-sterrenhotel
 • 2x ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu met lokale producten
 • Drankje bij aankomst
 • 3 fietsroutes en 3 wandelingen
 • Gratis parking bij het hotel
 • Verblijfsbelasting

Prijzen
€ 227 p.p. (bij aankomst in het hotel op zondag) of € 249 p.p. (aankomst op maandag of dinsdag) op een 2-persoonskamer
€ 309 p.p. (bij aankomst in het hotel op zondag) of € 349 (aankomst op maandag of dinsdag) voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer

Niet inbegrepen
 • Dranken
 • Lunch
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
 • Verplaatsing naar en van het hotel
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Profiteer van deze voorjaartopper door op zondag te vertrekken
  • Uitstekend familiehotel in het centrum van Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen)
  • Prima restaurant met liefde voor Zeeuwse producten
  • Fietsen of wandelen? Kies maar
  • Genieten van het strand en de duinen

Fotoboek

Regio's

Zeeland

Zeeland

Ben je helemaal klaar voor een mooi fiets- en wandelarrangement in Zeeuws-Vlaanderen? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek.
* De basisprijs is die voor vertrek op een zondag. Vertrek je op een andere dag, dan klik je bij de Opties de Toeslag aan.
* Graag een dag langer? Vink maar aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling. Bij je reservatie langer dan 30 dagen voor vertrek, ontvang je eerst een voorschotfactuur ter waarde van € 100 p.p. + eventuele verzekeringen. 30 dagen voor vertrek volgt de saldofactuur.
* Nadat we je (saldo)betaling hebben gekregen, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel, uren van inchecken, enz.

Prijzen
€ 227 p.p. (bij aankomst in het hotel op zondag) of € 249 p.p. (aankomst op maandag of dinsdag) op een 2-persoonskamer
Single: € 309 p.p. (bij aankomst in het hotel op zondag) of € 349 (aankomst op maandag of dinsdag) voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15 p.p.
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 6/dag
-> verzekeringen zijn optioneel en enkel te nemen bij je reservatie

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Maart 2023 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Reviews

Jan Roose (01/07/2022)

Fietsdriedaagse zonnige groeten uit Zeeland was echt een topper. Zeer goed hotel, vriendelijke mensen en vooral zeer lekker eten. We hebben ook genoten van de fietsroutes, kortom het was top! Voor herhaling vatbaar.

Martine en Danny (26/06/2022)

Onze fietsvakantie in Oostburg Nederland van 12 juni tot en met 14 juni was voor ons de eerste keer met Happy Weekends, zeker voor herhaling vatbaar, hotel was zeker in orde, het eten was zeer lekker. 1 minpuntje vonden wij zelf, er was geen fietsstalling , maar we konden wel onze fietsen vlak naast het hotel zetten. Voor de rest was alles zeker in orde, de fietsroutes zelf waren ook zeker in orde.

Hilde Houtmeyers (02/06/2022)

De eerste kennismaking met het fietsweekend genaamd "Zonnige groeten uit Zeeland" was in mijn ogen gewoon prachtig. Ondanks de mindere weersvoorspelling heb ik genoten van de zon, zee, natuur en het groen in de prachtige omgeving van de gemeente Sluis met haar diversiteit aan dorpjes. Perfecte verwelkoming en arrangement in het hotel in Oostburg, de uitvalbasis leidde me via fietsknooppunten door de omgeving. Kortom ogen te kort om al het moois te bewonderen. O ja, verbeterpunten ? Zie er geen !

SIN HOLEMANS (19/05/2022)

Geslaagd weekend, zowel van de organisatie als van het hotel. Mooie hotel met vriendelijke bediening en lekker eten.

Jan Daems (19/05/2022)

Wij hebben genoten in Zeeland, het hotel was een topper, daar gaan we zeker nog eens naartoe, heel vriendelijk zowel de eigenaars als het personeel, en het ontbijt was super, het avondeten was niks op aan te merken. Voor het hotel 5 punten.
De fietstoeren waren goed uitgestippeld en goed aangegeven, enkel in de stadjes waar er werken waren, was het moeilijk omdat de fietsnummers weg waren. Punten voor de routes 4,5. Wij vonden dag 3 de mooiste route. Wij hadden de weergoden mee, dat was zalig.

Magda Hus (18/05/2022)

Dag één was heel goed. Dag twee minder voor me, de boot was er voor mij teveel aan, in Vlissingen ginder was mooie route dat wel en de derde dag was ook een mooie route.
Hotel was in orde zelfs heel goed, goed ontbijt en avondeten heel goed en de kamer was ook dik inorde. Heel vriendelijk mensen allemaal van hotel.
Groetjes Magda
 

Tonny Cools (13/05/2022)

Hotel was uitstekend, heel mooie kamer, superlekker eten en zeer vriendelijk! Je voelde er onmiddellijk thuis! Hotel ligt ook rustig en kort bij een natuurgebied waar je mooi kan gaan wandelen! Fietsroutes zijn mooi en verschillend! Alleen bij de 2de fietsroute naar Middelburg en Zoutelande, zijn op de fietsroutes veel werkzaamheden, de knooppunten verdwijnen dan vooral in Middelburg, neem dan zeker een kaart of gps mee of je vindt de boot niet meer terug.

anne smulders (27/04/2022)

Hotel ontvangt en eten uitstekend. Fiets - en wandelroutes oké. Bij 2de fietsdag wel op tijd ontbijten. Vragen in hotel iets vroeger te ontbijten anders haal je de boot in Breskens niet.
Toch zeker niet als er wat wind staat zoals bij onze driedaagse.

Ingrid en Luc (23/03/2022)

Grote, verzorgde kamer met comfortabel bed en voorzien van WC en inloopdouche. Tot onze grote verrassing was het ’s nachts ook muisstil op de kamer terwijl we toch centrum Oostburg zijn. Kortom: vier sterren waard! Perfecte uitvalsbasis voor de verkenning van Zeeuws Vlaanderen. Gastronomie: mooi verzorgde gerechten met verse producten. Van al wat de zee te bieden heeft, hebben we kunnen genieten en méér… Wat je vooral merkt, is de ‘passie’ en het ‘enthousiasme’ waarmee alles door Peter bereid wordt. De traditionele keuken zoals Peter zijn keuken beschrijft, mogen beleven was echt een voorrecht. Het kon niet goed genoeg zijn! Zondag hebben we Route 1 gefietst en maandag Route 3 (dit vonden we de mooiste). Dinsdag zijn we gaan wandelen in de Waterdunen.
Wijzelf vonden de drie daagse heel geslaagd en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.