Fietsweekend: De heide kleurt de Veluwe paars

vanaf € 269,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

De Veluwe nodigt uit tot fantastisch fietsen. Bovendien staat midden augustus de heide schitterend in bloei. Dat inspireerde ons om je van woensdag 4 tot vrijdag 6 augustus 2021 het Fietsweekend: de heide kleurt de Veluwe paars aan te bieden. 

De Veluwe presenteert zich als het mooiste natuurgebied van Nederland. Terecht. Bossen, stuifduinen, korstmossteppen en uitgestrekte heidevelden die in augustus en september mooi paars kleuren. Je vindt het er allemaal in een afwisselend landschap. Dat herbergt verder een rijk dierenrijk: herten, moeflons, reeën en nog veel soorten die zich minder makkelijk laten spotten. Voor de Schotse hooglanders is dat allerminst het geval.

Een deel van De Veluwe is omwille van de grote natuurwaarde erkend als nationaal park en heet voluit het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In het 5.400 hectare grote bos bevindt zich onder meer het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Een ander deel van De Veluwe maakt deel uit van het Nationaal Park Veluwezoom, bekend voor zijn heideheuvels en stuifzandgebieden.

Tijdens dit fietsweekend proef je volop van deze prachtige regio. We gaan langs bij een imker, bezoeken Paleis Het Loo in Apeldoorn. Op zondag trekken we richting het NP Veluwezoom en kruisen we het pad met stoomtreinen.

Logeren doen we in een mooi hotel aan de rand van Arnhem, dat ideaal ligt als uitvalsbasis.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Corona-verplichting: je bent in het bezit van een Europees Coronacertificaat dat bewijst dat je gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test aflegde minder dan 72 uur voor vertrek of Covic-19 antistoffen hebt wegens een eerdere besmetting. We helpen je na je reservatie met de aanvraag van dit Europees Coronacertificaat moest je daar zelf niet in slagen.
 • Deze fietsvakantie richt zich naar de recreatieve fietser, zowel met de e-bike als de gewone fiets. We fietsen aan een snelheid van 17-18 km/uur. Niet sneller. Je fietst in groep en die is max. 25 personen.
 • Dagafstanden: woensdagmiddag een route van 30 km, donderdag 65 km en vrijdag 58 km. Alle tochten zijn begeleid en alle routes vertrekken aan het hotel.
 • Je komt met eigen vervoer naar het hotel. Lukt het niet om je fiets mee te brengen, dan regelen we voor jou een huurfiets ter plaatse (gewone of e-bike).
 • Hou er rekening mee dat het wat klimt en daalt in De Veluwe. Met een e-bike levert dat geen problemen.
 • Donderdag- en vrijdagmiddag stoppen we onderweg voor de lunch en tussendoor doen we nog eens een terrasje aan voor een drank/plasstop.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan korten we de routes in voor zover mogelijk.
 • WIL JE DIT FIETSWEEKEND OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 10 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Woensdag 4 augustus 2021

13 - 13.30 uur: aankomst in het hotel in Arnhem
14 uur: start van de fietsroute (30 km) waarbij we de omgeving van Arnhem verkennen
17 - 17.30 uur: terugkeer in het hotel + inchecken
19 uur: welkomstdrank + diner

Donderdag 5 augustus 2021

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: We maken een schitterende route (65 km) richting Apeldoorn, waar we Paleis Het Loo bezoeken. Nog op het programma staat het bezoek aan een imker.
16.30 – 17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner

Vrijdag 6 augustus 2021

Vanaf 8 uur: ontbijt + uitchecken
9.30 uur:  Tijdens de 58 km lannge route gaan we op verkenning in het Nationaal Park Veluwezoom. Het ene mooie plekje volgt het andere. Hoogtepunt is de Loenense Waterval. Ook de Posbank met zijn prachtig vergezicht staat op het programma.
16-16.30 uur: terugkeer in het hotel en einde programma

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijt 
 • 2x 3-gangenmenu 
 • 2x lunch (donderdag en vrijdag)
 • welkomstdrank
 • Toegangsticket Paleis Het Loo
 • Happy Weekends-begeleiding 
Niet inbegrepen
 • De lunch op woensdag
 • De dranken bij het eten en de consumpties tijdens de fietstochten
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 269,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Ontdek De Veluwe in al zijn pracht en praal
  • In deze periode staat de hei mooi in bloei
  • Paleis Het Loo is een must visit, en dat doen we dan ook

Prijzen

€ 269 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 339 p.p. single

Annulatieverzekering: € 15 
Verzekering reisbijstand, lichamelijke ongevallen en bagage: € 18
-> Verzekeringen enkel af te sluiten bij reservatie. Later kan dit niet meer.

Geen boekingskost!

Minimum 15p., max. 25p.

HEB JE EEN VOUCHER VAN EEN GEANNULEERDE REIS EN WIL JE RESERVEREN? MAAK GEEN NIEUWE RESERVATIE AAN MAAR BEL 014 75 71 16 OF STUUR EEN MAIL.

KAN DEZE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je de factuur voor het volledige bedrag die je ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving betaalt. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Woensdag 04 augustus 2021
2 nachten
Beschikbaar Eddy € 269,00 Boek direct
Woensdag 04 augustus 2021
2 nachten Beschikbaar
Happy Host: Eddy
€ 269,00

Fotoboek

Locatie