Fietsen van hotel naar hotel: Dwars door het Hageland

Het Hageland is een glooiende en prachtige streek in de provincie Vlaams-Brabant die bulkt van de boom- en wijngaarden, gezellige dorpen en ferme steden. Tussen twee van die steden loopt deze fietsbelevenis: Tienen en Aarschot.

Onderweg laten we je vooral genieten van het landschap en van enkele toeristische trekpleisters: de Vlooybergtoren (uit de serie Callboys), het standbeeld van Eddy Merckx, het Bezoekerscentrum Hagelandse Wijnen, het Kasteel van Horst, enz. Heb je Dwars door het Hageland gefietst, dan mag je wel zeggen dat je de streek hebt gezien. En beleefd. We hebben zelfs nog een leuke bonus. Op je eerste dag maak je een lus naar Sint-Truiden en fiets je dus ook door een stukje Haspengouw. Zeker in de bloesemperiode, maar eigenlijk het hele jaar door, is dit een arrangement meer dan de moeite waard.

Hou er rekening mee dat de fietsroutes over een heuvelend parcours lopen. Voor een geoefende, gewone fietser geen probleem en al helemaal niet met een e-bike. 

Je logeert in 2 uitstekende hotels. In Tienen is dat in het centrum en wandel je van hieruit nog makkelijk tot aan de vernieuwde Grote Markt. In Aarschot slaap je in een vroeger watermolencomplex op de Demer dat is verbouwd tot een prachtig hotel. Dineren doe je er met zicht op de rivier. Je fiets overnacht telkens in de afgesloten stalling. Geen gedoe met je bagage. Die brengen wij over en weer. 

Meer lezen
Goed om te weten
 • Covid-19: voor dit fietsarrangement gelden de coronamaatregelen die op dat moment in België van kracht zijn: geldig Covid Safe Ticket, mondmasker,...
 • Dit is een individuele fietsvakantie, die je fietst aan de hand van plannetjes die je van ons krijgt bij aankomst in het hotel in Tienen. We hebben daar toffe mapjes voor.
 • De fietsroutes lopen via de fietsknooppunten en zijn dus makkelijk te volgen. Voor geïnteresseerden en op eenvoudig verzoek hebben we de GPS-routes.
 • Je bagage wordt van Tienen naar Aarschot en weer terug gebracht. Ten laatste om 16 uur is die op de volgende bestemming.
 • Te reserveren tussen 1 april en 30 oktober 2022, op basis van beschikbaarheid in de hotels.
 • Het arrangement omvat 3 fietsdagen en 2 overnachtingen in uitstekende 3-sterrenhotels. Met mogelijkheid tot een aansluitende overnachting in Tienen.
 • Je start vanuit Tienen en hier kan je auto de eerste nacht op de hotelparking. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is, zet je die ’s anderendaags (voor je rit naar Aarschot) op een gratis openbare parking in de buurt. In het hotel wijzen ze je de weg.
 • Je fiets kan ’s nachts in beide hotels in een afgesloten stalling.
 • Fietshuur (e-bike) mogelijk: € 40 voor de eerste dag en dan € 30/dag. Er zijn 2 e-bikes beschikbaar bij het hotel in Tienen. Vraag ernaar bij je reservatie.
 • Zijn de fietsroutes te lang? Dan kan je makkelijk inkorten tot een 40-tal km.
 • Na je reservatie en betaling van je laatste (saldo)factuur ontvang je een mail met de verdere informatie, waaronder de adresgegevens van het starthotel.

Dag 1

+ Je komt best in de loop van de voormiddag toe in het hotel in Tienen zodat er voldoende tijd is voor je eerste fietstocht. We hebben een mooie lus van 50 km die je naar Sint-Truiden brengt. Onderweg passeer je (de brouwerij van) Wilderen, het centrum van Sint-Truiden, dat van Zoutleeuw en heel veel boomgaarden.
+ Late namiddag terugkeer + inchecken in je kamer
+ ’s Avonds 3-gangenmenu

Dag 2

+ ’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage wordt naar Aarschot gebracht
+ Aansluitend start van je fietsdag naar Aarschot met onderweg een aantal wijngaarden, het Kasteel van Horst, het Bezoekerscentrum voor de Hagelandse Wijn in Wezemaal en het festivaldorp Werchter. Afstand: 61 km (of in te korten).
+ ’s Avonds 3-gangenmenu voorafgegaan door een halfwegdrank (lees: een welkomsdrank in Aarschot)

Dag 3

+ ’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage gaat weer naar Tienen.
+ Via een andere prachtige route fiets je terug naar Tienen. Je passeert achtereenvolgens het charmante dorp Zichem, de basiliek van Scherpenheuvel, de Vlooibergtoren en het standbeeld van Eddy Merckx in Meensel-Kiezegem. Afstand: 59 km (of in te korten).
+ Late namiddag: aankomst in Tienen en einde programma

Tip: neem een aansluitende overnachting en geniet van nog een extra dag in Suikerstad Tienen en het Hageland.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x 3-gangenmenu
 • Halfwegdrank in Aarschot
 • 3 uitgestippelde fietsroutes
 • Bagagetransport tussen de 2 hotels
 • Toeristenbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

Prijs: € 259 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 337 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer
Aansluitende overnachting in Tienen in halfpension: € 95 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 120 p.p. single

Niet inbegrepen
 • Lunches
 • Dranken bij het eten
 • Verzekeringen annulering en reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Het Hageland is een prachtige en zeer landelijke fietsregio
  • Je bagage reist ook van hotel naar hotel en daar zorgen wij voor
  • Prima hotels in Tienen en Aarschot
  • Lekker Hagelands wijntje? Kies onderweg een terras uit

Fotoboek

Regio's

Dwars door het Hageland

Dwars door het Hageland

Klaar voor een nieuw fietsavontuur? Klik dan hieronder op een groen vakje, want dat betekent dat je op deze dag je fietsvakantie kunt starten.

* Kies dus je vertrekdatum
* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s): naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres.
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. Verzekeringen kunnen enkel worden genomen bij de reservatie.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Een aansluitende overnachting in Tienen? Vink meteen aan bij je reservatie
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Nadat je (saldo)betaling binnen is, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

€ 259 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 337 p.p. single 

Aansluitende overnachting in Tienen op basis van halfpension:
€ 95 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 120 p.p. single

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 18 (3 dagen), € 6 per extra dag 

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

September 2023

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Reviews

Jenny Kimpen (16/04/2022)

Prima arrangement, 2 goede hotels. Mooie routes.
Het eten in Tienen was middelmatig, er werd niet gezegd wat er te eten was, noch of dit ok was. Het avondeten in Aarschot daarentegen was excellent! We mochten à la carte zelf een driegangendiner samenstellen. Op de laatste dag was er pas een lunchgelegeneheid genoteerd na 50 km. Ik zou in de beschrijving vermelden dat je in Scherpenheuvel een broodje kan uithalen (bv. bij bakkerij de Broodgalerij, ligt op de route tussen nrs 93 en 55). Je kan dit dan bijvoorbeeld opeten even verder aan de picknicktafel onder de Vlooijbergtoren.