Fietsdriedaagse: Zot van Durbuy

vanaf € 267,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Bij Happy Weekends hebben we een fietsbegeleider die zot is van Durbuy, Belgiës kleinste stadje. Al jarenlang is het de droom van onze Jan een fietsdriedaagse Durbuy te mogen verzorgen. Van zondag 21 tot dinsdag 23 augustus 2022 is het zover. Wie mee gaat, zal het zich niet beklagen.

Drie dagen lang is Jan je gastheer. Hij heeft voor je 3 prachtige fietsroutes uitgetekend. Ofwel fiets je met hem mee in groep. Ofwel fiets je individueel aan de hand van de plannetjes en aanwijzingen die hij je bezorgt. De fietsroutes heeft hij zo gemaakt dat die zo vlak mogelijk zijn, denk aan een lang stuk langs de Ourthe.

Zijn liefde voor dit Ardeense stadje gaat terug tot ziin loopbaan als leraar, toen hij hier jarenlang op bosklassen kwam. Uit die periode kent hij trouwens tv-figuur Bartel Van Riet, die destijds als sportmonitor in Durbuy werkte. De liefde is al die tijd gebleven en Jan kent intussen de streek op zijn duimpje. Inclusief de mooiste plekjes.

“De fietstochten zijn perfect haalbaar voor e-bikers maar ook geschikt voor de sportieve fietser”, benadrukt Jan. "Wie met mij ooit meeging naar de Moezel: de routes zijn een stuk minder zwaar dan de laatste dag die we aan de Moezel doen."

Jan legt haarfijn uit hoe je op een heuvelachtig parcours moet dalen en klimmen: welke versnelling je moet gebruiken, hoe je moet remmen, en je kan dit uitzonderlijk en vrijwillig doen onder begeleiding van een ervaren fietser. Onderweg geeft hij ook aan waar en hoe je moet schakelen. Nadien zal je verkocht zijn aan fietsen in de heuvels zoals de Ardennen, Eifel, Zwarte Woud, Vogezen,…

Tijdens de Fietsdriedaagse Durbuy krijg je een antwoord op vragen als:
+ Waarom noemen we de Ardennen een plateau?
+ Kwam de zee ooit tot in de Ardennen en hoe merken we dat? 
+ Waarom bouwden de mensen dolmen en menhirs?
+ Waarom waren de mensen zo bang van de duivel in het plaatsje Wéris dat volgens velen het mooiste dorpje van de Ardennen is?
+ Tijdens de rondwandeling in Durbuy kom je te weten wat de koeoorlog was, waarom Valentijn zo gevierd wordt in Durbuy, waarom Durbuy zich stad mag noemen hoewel het maar een paar honderd inwoners heeft, welke de bestemming was van de huisjes tijdens de middeleeuwen. En nog veel meer.
+ Is Durbuy ook het kleinste stadje van de wereld?

Kortom: in geen enkele streek in België kan je zo mooi de geschiedenis ontdekken van oertijd tot nu.  

Liever wandelen tijdens deze driedaagse? Dat kan ook en zorgen we voor 3 mooie wandelingen in en rond Durbuy.

Het 3-sterrenhotel waar we verblijven, is een pareltje, zowel qua ligging, kamers als keuken. Het ligt op 5 km van het centrum van Durbuy. Bij mooi weer terras je aan de oevers van de Ourthe, de kamers zijn net en ruim en het restaurant serveert voortreffelijk eten. Je fiets kan ’s nachts in de afgesloten stalling. Gratis wifi. 

Meer lezen
Goed om te weten
 • Het gaat om een deels begeleide fietsvakantie. Onze begeleider verwelkomt je in het hotel en geeft je info bij de fietsroutes, die je vervolgens zelf gaat fietsen. Of je rijdt mee met de groep en onze begeleider. Dan krijg je er onderweg gratis de uitleg bij, bijvoorbeeld over de dolmen en menhirs van Wéris en de geschiedenis van Durbuy.
 • Fiets je mee met de groep: het tempo ligt op max. 18 km/uur en we fietsen met max. 25p. Iedereen van de groep draagt een fluovestje, dat je van ons krijgt. Een fietshelm is aanbevolen maar niet verplicht. Als single is het fijn om mee te rijden met de groep, dan heb je sowieso gezelschap van andere singles.
 • Je komt met de eigen wagen naar het hotel of je rijdt mee met het busje en dan zetten we je fiets op de fietsaanhangwagen. Vertrek in Arendonk of we pikken je op in Geel. Hiervoor betaal je uiteraard een surplus.
 • Moelijkheidsgraad: gemiddeld. Je fietst zowel over vlakke stukken (Ravel, langs de Ourthe) als door een glooiend landschap. Makkelijk haalbaar met de e-bike en een gewone fiets voor wie sportief is aangelegd. Moest je minder ervaring hebben om te fietsen in een heuvelend landschap, dan legt onze begeleider perfect uit hoe je dat best doet.
 • De fietsroutes lopen overwegend over vrijliggende fietspaden, rustige binnenwegen en het jaagpad langs de Ourthe. Fiets je individueel, dan krijg je suggesties voor stops onderweg.
 • Je fiets overnacht in een afgesloten garage van het hotel. Gratis parking voor je auto.
 • Wandel je liever? Dan hebben we 3 mooie wandelingen voor je.

Zondag 21 augustus 2022

8 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk, wanneer je inclusief vervoer boekt.
Verdere opstapplaatsen: carpoolparking E313 Geel-Oost (Eindhout), om 8.30 uur. 
10 - 11 uur: verwelkoming in het hotel en vervolgens start van de eerste fietstocht. Die brengt je een eerste keer door het centrum van Durbuy en langs de dolmen en menhirs van Wéris. Afstand: 36 km.
11.15 uur: vertrek van de groep onder leiding van onze begeleider. In Wéris geeft hij uitleg bij de 5.000 jaar oude site.
16 - 17 uur: aankomst in het hotel + inchecken
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Maandag 22 augustus 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt
Vrij vertrek van de fietstocht (52 km). Voor vandaag heeft Jan een prachtige route naar Marche en Famenne en Hotton, met suggesties voor stops onderweg.
9.30 uur: vertrek wanneer je mee fietst met de groep
16.30 – 17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Dinsdag 23 augustus 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt + kamer vrijmaken
Vrij vertrek van de fietstocht (30 km). Op deze laatste dag maken we nog een mooie lusvormige route met als bestemming het oude centrum van Durbuy, incl. gegidste rondleiding.
9.30 uur: vertrek wanneer je mee fietst met de groep.
start van de fietsroute (30 km). Op deze laatste dag stadje Durbuy als bestemming, incl. gegidste rondleiding door Jan.
15.30 - 16 uur: terukeer in het hotel
16 uur: terugkeer naar Arendonk wanneer je het busje boekte. 

Graag een dag langer? Boek dan de aansluitende overnachting.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting 
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x 3-gangendiner (vrijdag en zaterdag)
 • Verblijfstaksen
 • Happy Weekends-begeleiding, incl. uitleg onderweg wanneer je meefietst met de groep
Niet inbegrepen
 • Lunches
 • De dranken bij het eten en de consumpties onderweg
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 267,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Ervaar het comfort van je e-bike bij het fietsen over een heuvelachtig parcours
  • Minder ervaring mee? Onze begeleider legt haarfijn uit hoe je dat best doet
  • Zeer mooi landschap rondom Durbuy
  • Gezellige sfeer 's avonds in het hotel
  • Ontdek de boeiende geschiedenis van de streek

Prijzen

€ 267 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 317 p.p. single

Extra overnachting: € 95 p.p. op een 2-persoonskamer op basis van halfpension. Single: € 120.

Vervoer met het busje, incl. fietstransport: € 85 p.p.

Annulatieverzekering: 4,5% op de reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijke ongevallen: € 24 

Minimum 15 deelnemers

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Wanneer je meer 1 maand op voorhand reserveert, ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van 100 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 30 dagen voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo. Een 10-tal dagen voor vertrek krijg je een mail met de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zondag 21 augustus 2022
2 nachten
Vol Jan Schillebeeckx € 267,00 Boek direct
Zondag 21 augustus 2022
2 nachten Vol
Happy Host: Jan Schillebeeckx
€ 267,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Luc & Linda (26/08/2022)

- Gids Jan is een sympatieke kerel met gevoel voor humor en geweldige verhalen
-Hotel: onze kamer was echt zeer klein, wel airco, doch geen koelkastje om eventueel drank, voor tijdens het fietsen, koel te houden. Uitstekende keuken (het vegetarisch menu was men vergeten doch zeer lekker) fijn terras en betaalbare dranken prijzen.
-Het fietsen: toch wel forse hellingen en steile afdalingen, af en toe verkeerd gereden waardoor ferme omleidingen gefietst werden. Geschikt voor de wat betere (elektrische) fietsers.
-De groep: veel toffe en sympathieke mensen leren kennen, enorme groepssfeer. Bedankt allemaal.
-Conclusie: spijtig van de kleine kamer, daar het de eerste keer was in Durbuy, kleine aannemelijke foutjes onderweg, Voor herhaling vatbaar, welgemeende dank aan de hele groep, aan begeleider Jan en Happy Weekends.

Jan Castermans (24/08/2022)

Hotel was heel goed - eten zeer goed - Fietsen was oké goede wegen - maandagmiddag geen eten was wat minder ! Persoonlijk heb ik daar zo geen last van maar een kleinigheid eten was wel leuker geweest !!

Joannes Vissers (24/08/2022)

Alles was zeer goed

Raphaël Waeyaert (24/08/2022)

Hotel la Passerelle is erg comfortabel en serveert vooral een uitstekende keuken. Hun gastronomie, het super aangename terrasweer en de vele wijntjes en trappisten zorgden mee voor een uitgelaten, amicale sfeer onder de deelnemers.
Gids Jan, nochtans vol goede wil én inzet én humor, viel echter niet meteen op door zijn terreinkennis van de parkoersen: herhaaldelijk werd naar de juiste weg gezocht en dus ook al eens serieus verkeerd gereden (naar Maffe) wat tijdens zo'n pittige ritten teveel van sommige deelnemers eiste. Bovendien werd tijdens de maandagrit geen geschikte eetgelegenheid gevonden voor een middagmaal (had gekund in Marche en Famenne) en mogelijke sanitaire stopplaatsen (voor dames) stonden ook al niet in Jan's roadboek, dat hij nochtans bij een voorafgaande verkenning had opgesteld.
Wil dit nu zeggen dat we niet meer meerijden met Jan? Neen, we overwegen nu al zijn en HWs-Biesbosch-aanbod volgend jaar!

Jan Mermans (24/08/2022)

Een gezellig weekend met aannemelijke foutjes voor een eerste editie. Een super service vanuit de organisatie en een gids die de sympathie genoot van iedereen.
Super: hulp bij verplaatsing en bij pech. Foutjes: wegvergissingen Belangrijk: tophotel met gastronomische allures.

Johan Stymans (24/08/2022)

Wij vonden het hotel en het eten en de kamer heel goed ,de gids had soms wat problemen met de weg te vinden en het was heel veel klimmen .maar wel heel mooi . Ook het hotel was heel goed en ook vriendelijk personeel. Bij ons op de kamer was op een morgen de elektriciteit uitgevallen ,maar na het ontbijt was alles terug opgelost.!!!! Wij gaan zeker nog terug !!! O ja de groep was fantastisch, allemaal bedankt voor de gezelligheid, groetjes