Fiets4daagse: Fraai aan de Baai van de Somme

vanaf € 490,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

De Baai van de Somme heeft zijn bijnamen niet gestolen. Het Noord-Franse kustgebied wordt ook wel eens Het Zwin van Frankrijk en de Camargue van het Noorden genoemd. Je bent van harte uitgenodigd om met ons deze schittterende delta op de fiets te ontdekken. .

De bekendste stadjes zijn Le Crotoy in het noorden en Saint-Valéry-sur-Somme in het zuiden. In Le Crotoy woonde de Franse schrijver Jules Verne, bekend van 20.000 mijlen onder zee. Minstens zo interessant zijn de vele betaalbare restaurants die zich specialiseren in dagverse vis en zeevruchten. 

Tegenover Le Crotoy, aan de overzijde van de riviermonding, ligt het pittoreske Saint-Valéry-sur-Somme, volgens sommigen de parel aan de Baai van de Somme. Willem De Veroveraar verzamelde hier de vloot waarmee hij in 1066 naar Engeland voer om de Britten te verslaan tijdens de slag bij Hastings. Vandaag vallen je bij het binnenrijden van de jachthaven onmiddellijk de typische gekleurde huisjes op. 

Nog in het middeleeuwse stadsgedeelte bieden de heropgebouwde abdij en kasteel prachtige uitzichten over de baai. Een mooi contrast met de smalle straatjes van Saint-Valéry wordt gevormd door de recent aangelegde promenade langs de baai.

Uiteraard doorkruisen we beide stadjes met de fiets, maar minstens even mooi is de natuur daartussen. De Baai van de Somme staat namelijk bekend als een van de mooiste Franse regio’s. Bij eb ontstaat een enorme slibvlakte en die lokt een grote verscheidenheid aan dieren: allerlei vogels maar ook huist er een kolonie zeehonden. Het Parc Ornitologique du Marquenterre in Saint-Quentin-en-Tourmont is 260 ha groot. Door het spel van de getijden, het jachtverbod en de locatie tref je er heel wat bijzondere en zeldzame vogelsoorten.

Hotel
Logeren doen we in een typisch Frans familiehotel in het plaatsje Rue, een 7-tal km van de kust. De kamers zijn keurig en net, het ontbijt naar Franse normen erg compleet en in het restaurant eet je meer dan behoorlijk. Waarom we voor dit hotel kozen? Het ligt prima om de streek met de fiets te verkennen, de uitbaters sont très sympa en je verblijft er corona-veilig.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Corona-verplichting: je bent in het bezit van een Europees Coronacertificaat dat bewijst dat je gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test aflegde minder dan 72 uur voor vertrek of Covic-19 antistoffen hebt wegens een eerdere besmetting. We helpen je na je reservatie met de aanvraag van dit Europees Coronacertificaat moest je daar zelf niet in slagen.
 • Periode: 9 - 12 en 12 - 15 augustus augustus 2021. We rijden met de autocar en fietsaanhangwagen. De fietsen schadevrij mee in onze fietsaanhangwagen Super Save
 • Het gaat om een begeleide fietsreis. Onze begeleider neemt je mee naar de mooiste plekken in de streek. En hij kent een paar toffe cafeetjes.
 • Check hier het filmpje hoe we je deze zomer coronaveilig met de autocar naar je vakantiebestemming brengen.
 • We fietsen overwegend vlak met soms een lichte helling. Op dagen 2 en 4 gaat het parcours wat op een neer. Makkelijk haalbaar met de e-bike en een (sportieve) gewone fiets.
 • De routes lopen overwegend over vrijliggende fietspaden, rustige binnenwegen en het jaagpad langs het kanaal.
 • In de voormiddag pauzeren we na 15-20 km in een horecazaak voor koffie en toilet. ’s Middags staat onderweg de lunch klaar en meestal doen we in de loop van de namiddag ook nog een drankstop.
 • We fietsen aan een snelheid van max. 18 km/uur. Onze begeleider bepaalt het tempo.
 • Reisdocumenten: een geldige identiteitskaart.
 • Je fiets overnacht in de afgesloten garage van het hotel.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan korten we de routes in voor zover mogelijk.
 • WIL JE DIT FIETSWEEKEND OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 15 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

9 augustus/12 augustus 2021

7 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk: laden van de fietsen. 
7.30 uur: vertrek
Verdere opstapplaatsen: Antwerpen (Crowne Plaza Hotel, Gen. Le Grellelaan)
12 – 12.30 uur: aankomst aan het hotel in Rue + lunch (van thuis meegebracht)
14 uur: vertrek van de fietsroute (25 km) naar Le Crotoy voor een eerste schitterende blik op de Baai van de Somme
17 uur: terugkeer in het hotel + inchecken
19 uur: 3-gangenmenu

10 augustus/13 augustus 2021

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute (55 km). Die brengt ons naar het schilderachtige plekje Saint-Valéry-sur-Somme. Verder fietsen we een stuk over een zachtlopend jaagpad langs het kanaal richting Abbeville, met onderweg lunch in een horecazaak aan het water. Via het binnenland fietsen we opnieuw richting hotel.
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 3-gangenmenu

11 augustus/14 augustus 2021

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute. We fietsen een 55-tal km met bestemming het kustplaatsje Fort-Mahon. Nog op de route ligt het prachtige natuurpark Parc du Marquenterre.
Lunch onderweg
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 3-gangenmenu

12 augustus/15 augustus 2021

Vanaf 8 uur: ontbijt + uitchecken
9.30 uur: vertrek van de fietsroute (40 km). Om deze fiets4daagse aan de Baai van de Somme af te sluiten, staat nog een mooie rit op het programma. We fietsen naar het kasteel van Regnière Ecluse met zijn mooi park. Lunch bij terugkeer in het hotel.
13 uur: terugkeer in het hotel + lunch. Intussen worden de fietsen geladen.
14.30 uur: vertrek met de autocar
19.30 uur: terugkeer in Arendonk

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in een degelijk familiehotel
 • 3x ontbijt
 • 3x 3-gangen menu
 • 3x lunch onderweg
 • Verblijfstaksen
 • Autocarvervoer heen en terug, incl. fietsvervoer
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Lunch eerste dag
 • Dranken bij het eten en onderweg
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 490,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • De Baai van de Somme is een prachtig natuurgebied dat zich uitstekend leent tot fietsen
  • We bezoeken de stadjes Le Crotoy en Saint-Valéry-sur-Somme
  • Viermaal schitterende fietsroutes
  • Ervaar het authentieke Frankrijk in het hotel

Prijzen

€ 490 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 580 p.p. singlegebruik van de kamer

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Reisverzekering: € 24 

Geen boekingskost!

Minimum 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers per afreis

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON WEGENS EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR BEL 014 75 71 16 OF STUUR EEN MAIL.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je een factuur voor het volledige bedrag die je ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving betaalt. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Maandag 09 augustus 2021
3 nachten
Vol Luc Wynen € 490,00 Boek direct
Donderdag 12 augustus 2021
3 nachten
Beschikbaar Luc Wynen € 490,00 Boek direct
Maandag 09 augustus 2021
3 nachten Vol
Happy Host: Luc Wynen
€ 490,00
Donderdag 12 augustus 2021
3 nachten Beschikbaar
Happy Host: Luc Wynen
€ 490,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Yo Van Braband (22/09/2020)

Een mooie fietsreis doorheen de Baai van de Somme. Prachtige natuur, goed hotel met lekker eten en drinken, kleine en vrolijke groep, een goede begeleiding van Luc. Alles coronaproof. Zeker voor herhaling vatbaar!

Roger Vanweynsberge (22/08/2020)

Mooi en goed georganiseerde reis, rustige fietswegen(paden). Hotelkamer klein maar fijn, het eten was goed, tof gezelschap, goei weer en goeie sfeer. Beetje opbouwende kritiek: elke stop mocht een half uurtje langer zijn, was wat kort.

Guy en Rita (03/08/2020)

Heel mooie streek, weidse landschappen, de ritten waren bijzonder goed voorbereid en uitgekiend door gids Luc. Petje af! Happy Weekends zorgde voor onberispelijke veiligheidsmaatregelen in de bus. Ook fietsend verliep alles correct en veilig. Het waren mooie dagen!