Fiets4daagse: Fraai aan de Baai van de Somme

vanaf € 499,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

JE KAN DEZE FIETSVAKANTIE VAN 3 TOT 6 AUGUSTUS 2022 NOG MEE BELEVEN WANNEER JE MET EIGEN VERVOER NAAR HET HOTEL KOMT. NEEM IN DAT GEVAL CONTACT OP VIA INFO@HAPPYWEEKENDS.BE. PRIJS: € 422 P.P. OP BASIS VAN EEN 2-PERSOONSKAMER (DUS EXCL. VERVOER). AANBOD GELDIG TOT ZOLANG ER KAMERS BESCHIKBAAR ZIJN IN HET HOTEL.

De Baai van de Somme heeft zijn bijnamen niet gestolen. Het Noord-Franse kustgebied wordt ook wel eens Het Zwin van Frankrijk en de Camargue van het Noorden genoemd. Je bent van harte uitgenodigd om met ons deze schittterende delta op de fiets te ontdekken. .

De bekendste stadjes zijn Le Crotoy in het noorden en Saint-Valéry-sur-Somme in het zuiden. In Le Crotoy woonde de Franse schrijver Jules Verne, bekend van 20.000 mijlen onder zee. Minstens zo interessant zijn de vele betaalbare restaurants die zich specialiseren in dagverse vis en zeevruchten. 

Tegenover Le Crotoy, aan de overzijde van de riviermonding, ligt het pittoreske Saint-Valéry-sur-Somme, volgens sommigen de parel aan de Baai van de Somme. Willem De Veroveraar verzamelde hier de vloot waarmee hij in 1066 naar Engeland voer om de Britten te verslaan tijdens de slag bij Hastings. Vandaag vallen je bij het binnenrijden van de jachthaven onmiddellijk de typische gekleurde huisjes op. 

Nog in het middeleeuwse stadsgedeelte bieden de heropgebouwde abdij en kasteel prachtige uitzichten over de baai. Een mooi contrast met de smalle straatjes van Saint-Valéry wordt gevormd door de recent aangelegde promenade langs de baai.

Uiteraard doorkruisen we beide stadjes met de fiets, maar minstens even mooi is de natuur daartussen. De Baai van de Somme staat namelijk bekend als een van de mooiste Franse regio’s. Bij eb ontstaat een enorme slibvlakte en die lokt een grote verscheidenheid aan dieren: allerlei vogels maar ook huist er een kolonie zeehonden. Het Parc Ornitologique du Marquenterre in Saint-Quentin-en-Tourmont is 260 ha groot. Door het spel van de getijden, het jachtverbod en de locatie tref je er heel wat bijzondere en zeldzame vogelsoorten.

Hotel
Logeren doen we in een typisch Frans familiehotel in het plaatsje Rue, een 7-tal km van de kust. De kamers zijn keurig en net maar tamelijk klein, het ontbijt naar Franse normen erg compleet en in het restaurant eet je meer dan behoorlijk. Waarom we voor dit hotel kozen? Het ligt prima om de streek met de fiets te verkennen, de uitbaters sont très sympa en je verblijft er corona-veilig.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Covid-19: je stelt je in orde met de maatregelen die de Franse overheid oplegt om het moment van jouw reis (bijv. geldig Covid Safe Ticket)
 • Periodes: 7 tot 10 juni en 3 tot 6 augustus 2022. We rijden met de autocar en fietsaanhangwagen. De fietsen schadevrij mee in onze fietsaanhangwagen Super Save
 • Het gaat om een begeleide fietsreis. Onze begeleider neemt je mee naar de mooiste plekken in de streek. En hij kent een paar toffe cafeetjes.
 • We fietsen overwegend vlak met soms een lichte helling. Op dagen 2 en 4 gaat het parcours wat op een neer. Makkelijk haalbaar met de e-bike en een (sportieve) gewone fiets.
 • De routes lopen overwegend over vrijliggende fietspaden, rustige binnenwegen en het jaagpad langs het kanaal.
 • In de voormiddag pauzeren we na 15-20 km in een horecazaak voor koffie en toilet. ’s Middags staat onderweg de lunch klaar en meestal doen we in de loop van de namiddag ook nog een drankstop.
 • We fietsen aan een snelheid van max. 18 km/uur. Onze begeleider bepaalt het tempo.
 • Reisdocumenten: een geldige identiteitskaart.
 • Je fiets overnacht in de afgesloten garage van het hotel.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan korten we de routes in voor zover mogelijk.
 • WIL JE DEZE FIETSVAKANTIE OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 15 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Dinsdag 7 juni / Woensdag 3 augustus 2022

7 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk: laden van de fietsen. 
7.30 uur: vertrek
Verdere opstapplaatsen: Antwerpen (Crowne Plaza Hotel, Gen. Le Grellelaan)
12 – 12.30 uur: aankomst aan het hotel in Rue + lunch (van thuis meegebracht)
14 uur: vertrek van de fietsroute (25 km) naar Le Crotoy voor een eerste schitterende blik op de Baai van de Somme
17 uur: terugkeer in het hotel + inchecken
19 uur: 3-gangenmenu

Woensdag 8 juni / Donderdag 4 augustus 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute (55 km). Die brengt ons naar het schilderachtige plekje Saint-Valéry-sur-Somme. Verder fietsen we een stuk over een zachtlopend jaagpad langs het kanaal richting Abbeville, met onderweg lunch in een horecazaak aan het water. Via het binnenland fietsen we opnieuw richting hotel.
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 3-gangenmenu

Donderdag 9 juni / Vrijdag 5 augustus 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute. We fietsen een 55-tal km met bestemming het kustplaatsje Fort-Mahon. Nog op de route ligt het prachtige natuurpark Parc du Marquenterre.
Lunch onderweg
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: 3-gangenmenu

Vrijdag 10 jui / Zaterdag 6 augustus 2022

Vanaf 8 uur: ontbijt + uitchecken
9.30 uur: vertrek van de fietsroute (40 km). Om deze fiets4daagse aan de Baai van de Somme af te sluiten, staat nog een mooie rit op het programma. We fietsen naar het kasteel van Regnière Ecluse met zijn mooi park. Lunch bij terugkeer in het hotel.
13 uur: terugkeer in het hotel + lunch. Intussen worden de fietsen geladen.
14.30 uur: vertrek met de autocar
19.30 uur: terugkeer in Arendonk

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in een degelijk familiehotel
 • 3x ontbijt
 • 3x 3-gangen menu
 • 3x lunch onderweg
 • Verblijfstaksen
 • Autocarvervoer heen en terug, incl. fietsvervoer
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Lunch eerste dag
 • Dranken bij het eten en onderweg
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 499,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • De Baai van de Somme is een prachtig natuurgebied dat zich uitstekend leent tot fietsen
  • We bezoeken de stadjes Le Crotoy en Saint-Valéry-sur-Somme
  • Viermaal schitterende fietsroutes
  • Ervaar het authentieke Frankrijk in het hotel

Prijzen

Afreis 7 juni 2022
€ 499 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 585 p.p. singlegebruik van de kamer

Afreis 3 augustus 2022
€ 519 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 599 p.p. singlegebruik van de kamer

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Reisverzekering: € 24 

Geen boekingskost!

Minimum 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers per afreis

KAN DEZE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een factuur voor de betaling van een voorschot van € 200 p.p. + eventuele verzekeringen. De saldofactuur volgt 30 dagen voor vertrek. Je betaalt de facturen ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Dinsdag 07 juni 2022
3 nachten
Vol Luc Wynen € 499,00 Boek direct
Woensdag 03 augustus 2022
3 nachten
Vol Luc Wynen € 519,00 Boek direct
Dinsdag 07 juni 2022
3 nachten Vol
Happy Host: Luc Wynen
€ 499,00
Woensdag 03 augustus 2022
3 nachten Vol
Happy Host: Luc Wynen
€ 519,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Lea Lievens (14/06/2022)

De instructies over de zitplaatsen in de bus.,dat gegeven wordt door de chauffeur. Gebruik van de armleuning, voetsteun en knopjes boven het hoofd. Wat er te verbruiken is aan consumpties in de bus.Wat ook nog belangrijk is, is het toiletbezoek in de bus.

Marleen Vanmechelen (13/06/2022)

Zeer aangenaam gefietst. Ook goed dat Luc een wandeling in st Valérie sur Somme vrijblijvend voorstelde. Heel interessant stadje. Ook voor het Parc de Marquantaire. De mensen die niet meegegaan zijn, hadden ongelijk. Ik heb ervan genoten. Danku Luc en Mia!

Martine Van Hove (12/06/2022)

De reis was prima georganiseerd en de groep was fantastisch. Het hotel en eten was goed mbt de prijs.
Aandachtspunten: de snelheid waarmee gefietst wordt is zéér laag, ondanks de vele e-bikes, maar toch nog hoog voor sommige fietsers omdat zij blijkbaar toch niet zo'n ervaren e-bike fietsers zijn. Misschien dient tijdens de begeleiding hieraan aandacht besteed te worden, vooral wanneer er 'bergop ' gefietst dient te worden. De kennis van het schakelen is blijkbaar niet voor iedereen even goed. Even ter plekke aandacht geven hierover zou nuttig kunnen zijn, alhoewel dit natuurlijk niet evident is.

Joon Dams (12/06/2022)

Onze eerste groepsreis was een echte meevaller: heel toffe sfeer, alles tot in detail geregeld, je moest je over niks zorgen maken, zeker voor herhaling vatbaar!
Naamkaartjes achteraan de fietsen is echt een top-idee!

Maria Bens (12/06/2022)

Prima organisatie, Luc heeft ons fantastisch begeleid, hotel was goed en ontbijt gevarieerd. Het enige minpuntje was dat het avondeten niet volgens afspraak was en dat de bar niet lang open bleef.

Vertongen hugo (16/08/2021)

Genoten van de fietstochten. Propere kamer, prima bus. Ik ga nog mee.

Theresa en Gerard (16/08/2021)

Een heel fijne fietsvakantie, heel goede fietsbegeleider, Luc, wist overal de weg, zonder knooppunten. Echt Frans hotel, zonder tierlantijntjes, beperkt Frans ontbijt, maar lekkere lunch en avondeten. Héél goed gezelschap, mooie natuur en heel goed weer. Wat wil een mens nog meer van vakantie. Bedankt Happy Weekends voor de prima organisatie!!!!

Van den Broeck (14/08/2021)

Leuke reis met heel leuk gezelschap . Het ontbijt vonden we het minimum maar voor de rest was het hotel voor ons een aanrader. Zeker gaan we nog wel bij Happy Weekends een reisje boeken.

Luyten-Loots (13/08/2021)

Onze gids deed het zeer goed. De kamer vond ik niet zo goed, maar het eten s 'avonds was prima. Bij het onbijt mocht iets meer charcuteriekeuze zijn. De fietsroutes waren best leuk. De busreis viel goed mee. Al bij al een zeer geslaagde reis.

Yo Van Braband (22/09/2020)

Een mooie fietsreis doorheen de Baai van de Somme. Prachtige natuur, goed hotel met lekker eten en drinken, kleine en vrolijke groep, een goede begeleiding van Luc. Alles coronaproof. Zeker voor herhaling vatbaar!

Roger Vanweynsberge (22/08/2020)

Mooi en goed georganiseerde reis, rustige fietswegen(paden). Hotelkamer klein maar fijn, het eten was goed, tof gezelschap, goei weer en goeie sfeer. Beetje opbouwende kritiek: elke stop mocht een half uurtje langer zijn, was wat kort.

Guy en Rita (03/08/2020)

Heel mooie streek, weidse landschappen, de ritten waren bijzonder goed voorbereid en uitgekiend door gids Luc. Petje af! Happy Weekends zorgde voor onberispelijke veiligheidsmaatregelen in de bus. Ook fietsend verliep alles correct en veilig. Het waren mooie dagen!