Fiets2daagse: Vroege lente in het Hageland

Omdat Fietsen en Wandelen door de bloesems van Haspengouw is volgeboekt voor 16 tot 18 april 2021. En omdat er die dagen heerlijk fietsweer wordt voorspeld, zetten we de tijdelijke Fiets2daagse: Vroege lente in het Hageland opnieuw beschikbaar. Ook tijdens deze fietstochten geniet je ten volle van de bloesems.

We selecteerden voor je een heerlijk hotelletje in Tienen van waaruit je 2 dagen gaat fietsen. Dagelijks hebben we een route van een 55-tal km die je over de Hagelandse heuvels brengt richting de bekende Vlooybergtoren (uit de tv-serie Callboys) en het wijndomein Petrushoeve (uit Thuis). Op dag 2 fiets je richting Leuven door dorpen als Kumtich, Neervelp en Bierbeek, waarna je het Meerdaalwoud induikt. Op je terugweg fiets je even de taalgrens over om in Hoegaarden te belanden. Het laatste stuk gaat over de verharde spoorweg van de Bietenroute.

Logeren doe je in een prima 3-sterrenhotel in het centrum van Tienen. Je auto kan gratis op de parking en je fiets ’s nachts in een afgesloten stalling. De kamers zijn recent vernieuwd en je zet er je eigen koffie of thee. ’s Avonds wacht je een prima 3-gangenmenu, op je kamer of in een aparte ruimte voor jullie alleen. ’s Morgens start je je 2de fietsdag met een uitgebreid ontbijt.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Het gaat om een individueel fietsarrangement. Bij aankomst in het hotel ontvang je een map met de twee routes die je fietst aan de hand van de routebeschrijving. De routes lopen via de fietsknooppunten, dus makkelijk om te volgen. Ze gaan over een licht heuvelend parcours.
 • Reserveer je de extra overnachting, dan ontvang je een derde fietsroute.
 • Dit arrangement is te boeken van tot en met 5 april.
 • Je overnacht in een zeer degelijk 3-sterrenhotel, waar de coronaregels strikt worden nageleefd. De kamers worden extra gepoetst en gedesinfecteerd. Bij het betreden en in de gangen draag je een mondmasker. Ontbijten en dineren gebeurt op je kamer of in een aparte ruimte voor jullie alleen.
 • Op je kamer: ecodown anti-allergisch donsdeken en matras, telefoon met eigen telefoonnummer en buitenlijn, flatscreen televisie met satelliet, draadloze internetaansluiting, aparte badkamer met alle voorzieningen, geluidloze frigo, USB A en C contactpunten aan het bed en gratis warme dranken.
 • Je fietst staat ’s nachts in een afgesloten stalling waar mogelijkheden zijn om je batterij op te laden (of je neemt je batterij mee naar je kamer).
 • Hou er rekening mee dat er onderweg geen horecazaken open zijn. Daarom geven we je op de tweede dag een lunchpakket mee vanuit het hotel. Breng je een lege thermosfles mee, dan vullen we die ’s morgens met koffie of thee.
 • De coronaregels zeggen dat je op dit moment met 4p. samen mag fietsen.
 • Pech onderweg? Sluit vooraf een verzekering Fietsbijstand af en laat je depaneren.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met bijkomende informatie, zoals het adres van je hotel.

Dag 1

Je komt in de loop van de voormiddag toe in het hotel in Tienen. Wellicht is je kamer nog niet klaar, dus mag de bagage nog even in de auto blijven. In het hotel ligt een mapje met de fietsroutes klaar. Je vertrekt voor de eerste fietsroute (58 km).

Late namiddag: terugkeer in het hotel en inchecken. Welkomstdrank.

’s Avonds: lekker 3-gangenmenu op je kamer of in een aparte ruimte voor jullie alleen

Aansluitend eventueel nog een wandeling door het centrum van Tienen

Dag 2

’s Morgens uitgebreid ontbijt op je kamer of in een aparte ruimte voor jullie alleen. Aansluitend uitchecken (tenzij je nog een extra nacht verblijft)

Start van de tweede fietsroute (55 km).

Late namiddag terug en einde programma

OF: je boekt een bijkomende overnachting halfpension en trakteert jezelf op een extra nacht lekker eten + zalig slapen en fiets je nog een extra dag (47 km)

Dit happy weekend is inclusief
 • 1x overnachting met uitgebreid ontbijt
 • 1x 3-gangenmenu
 • Welkomstdrank
 • Lunchpakket op de tweede dag, incl. koffie/thee in je thermos
 • 2 uitgestippelde fietsroutes
 • Verblijfsbelasting
  TIJDELIJK AANBOD
  € 117 p.p.
   op basis van een 2-persoonskamer (€ 107 p.p. voor een volgende nacht halfpension)
  € 148 p.p. single (€ 138 p.p. voor een volgende nacht halfpension)
Niet inbegrepen
 • Dranken bij het diner
 • Reis heen en terug
 • Reis- en annulatieverzekering
Boek nu dit weekend
Al 31 keer geboekt.
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Geniet van de eerste vroege lentedagen
  • Boek je eerste fietsweekend van het jaar
  • Tof hotelletje in het centrum van Tienen
  • Mooie fietsroutes in een glooiend landschap met prachtige uitzichten

Fotoboek

Regio's

Tienen

Tienen

Klaar voor je eerste fietsweekend van het jaar? 

* Kies je vertrekdatum
* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s): naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres.
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Zodra je betaling binnen is, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

€ 117 p.p. op basis van een 2-persoonskamer (€ 107 p.p. voor een volgende nacht halfpension)
€ 148 p.p. single (€ 138 p.p. voor een volgende nacht halfpension)

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina, in dit geval € 1,17 p.p. (2-persoonskamer) en € 1,48 (singlekamer).

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

April 2021

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Reviews

Jef en Julia 23/02 (27/02/2021)

Goed hotel, vriendelijk ontvangst, heel nette kamer, diner- ontbijt en lunchpakket prima. Mooie pittige routes. Pluim voor organisatie. Voor herhaling vatbaar. Grote markt Tienen spijtig genoeg één bouwwerf.

Johan en Marleen (27/02/2021)

Mooie kamer en lekker 3-gangenmenu, heel vriendelijke gastvrouw en 2 heel verzorgde fietstochten en uitgebreid lunchpakket. Voor herhaling vatbaar. Bedankt!

Denis en Maria (24/02/2021)

Vroege lente in het Hageland. 22-23 februari. 2 fijne dagen even de corona vergeten. Fijn hotel en lekker eten. Mooie en pittige fietstochtjes. Wij hebben ervan genoten en zullen dit zeker nog eens doen.

Jef en Erna Lowartz Aerts (24/02/2021)

Vroege lente in het Hageland: een fantastische fiest2daagse.
Een mooi, gezellig en vlot bereikbaar hotel in de winkelstraat van Tienen (ruime parking) met een leuke en vlotte bediening. Lekker avondeten en uitgebreid ontbijt: een dikke duim.
Daarnaast twee heel mooie fietsdagtochten in de vroege februari-lentezon... super. Wij hebben twee "happy weekdagen" beleefd: wat ons betreft een 5-sterren!!!