Breakfast in de Boomgaard

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Je houdt van fietsen, wandelen en lekker ontbijten. En liefst nog op een bijzondere plek? Welkom bij Breakfast in de Boomgaard. 

Drie ochtenden dekken we de tafel op een unieke lokatie, namelijk in de boomgaard van een sympathieke fruitboer in een gehucht van Sint-Truiden. Je krijgt er alleen maar streekproducten voorgeschoteld: koffie van een brander uit Sint-Truiden, appelsap, confituren en fruitsalade uit eigen huis, paté met Haspengouwse mosterd, brood en broodjes van de lokale bakker, spek van een hoeveslager uit Alken, kaas van Herkenrode, enz. Oh ja, de pannenkoekjes om de laatste gaatjes te vullen, worden à la minute gebakken. Heerlijk met kersensiroop.

Dit alles wordt opgediend in een unieke setting, namelijk naast de wiegende takken van de fruitelaars. Slecht weer? Dan verhuizen we naar de fruitloods.

En dat is niet alles. Het zal je opvallen dat we onze datums kozen in het fruitseizoen. Na je ontbijt neemt de fruitboer je mee naar dat deel van de boomgaard waar op dat moment plukrijpe appels en/of peren hangen. Je plukt wat je graag meeneemt, dat wordt nadien gewogen en afgerekend aan € 1/kilo.

Ben je klaar met fruit plukken? Dan hebben we 2 wandelingen en een fietstocht. Ah ja, die calorieën mogen meteen weer worden verbrand.

Wandelaars kiezen uit de boomgaardwandeling van 4 km of de flinke wandeling van 12 km. De fietsroute is 54 km en voert je door het mooie Haspengouw. Beide vertrekken van bij de fruitteler, waar je auto op de parking kan blijven staan.

Meer dan waarschijnlijk is het ontbijt te veel om 's morgens allemaal op te eten. De overschot neem je mee als lunch voor onderweg. We houden namelijk niet van eten weggooien. Toch zeker niet het eten dat met veel liefde is bereid door ambachtsmensen. Breng een lunchzakje mee waarin je alles kunt opbergen.

Meer lezen
Goed om te weten
 • We organiseren Breakfast in de Boomgaard nog op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022.
 • Je wordt tussen 9.30 en 10.30 uur bij de fruitteler in Sint-Truiden verwacht, liefst niet vroeger en ook niet later. Vervolgens krijg je voldoende tijd om je ontbijt te nuttigen.
 • Het streekproductenontbijt omvat: glaasje fruitsap, koffie of thee, broodsoorten, spek met gebakken ei, paté en ander vleesbeleg, kazen, confituren, mosterd, stroop, fruitsalade, pannenkoek. De overschot neem je mee als lunchpakket voor onderweg.
 • Wie wil, gaat na het ontbijt met de fruitteler mee naar de percelen waar op dat moment plukrijpe appelen en/of peren hangen. Die kan je zelf plukken. Achteraf worden die gewogen en je betaalt € 1/kilo. Makkelijk is wanneer je zelf een tasje meebrengt.
 • Vervolgens kies je voor een boomgaardwandeling van 4 km of een langere wandeling van 12 km. Of je gaat de route van 54 km fietsen. Ze vertrekken alledrie vanop deze locatie. Uiteraard zijn deze wandelingen of fietstocht niet verplicht, maar wel ten zeerste aanbevolen. Een mens moet bewegen, niet?
 • Er is gratis autoparking bij het fruitbedrijf.
 • Breng je eigen fietsen mee.
 • Enkel op reservatie. Maximum 30 personen per dag. Na je reservatie en betaling van je factuur krijg je 3 dagen voordien een mail met de verdere informatie, waaronder het precieze adres. Zo willen we voorkomen dat er mensen komen die niet hebben gereserveerd.
 • Ben je met minimum 10 personen, dan organiseren we Breakfast in de Boomgaard voor jullie ook op een ander moment. Stuur een mail of bel 014 75 71 16. 

17 en 18 september 2022

+ Tussen 9.30 en 10.30 uur: aankomst (niet vroeger en liefst niet later, tenzij na afspraak)
+ Je hebt ruim de tijd om te ontbijten (in  de fruitloods)
+ Aansluitend mogelijkheid tot het zelf plukken van appelen of peren
+ Vervolgens start van de wandeling of fietstocht

 

Dit happy weekend is inclusief
 • Uitgebreid streekproductenontbijt
 • Wandeling of fietstocht
 • Gratis autoparking
Niet inbegrepen
 • Zelfgeplukte appelen of peren (€ 1/kilo)
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Lekker ontbijten met allemaal streekproducten
  • Neem de overschot mee als lunchpakket
  • Unieke setting: in de boomgaard
  • Pluk je eigen appelen of peren aan € 1/kilo
  • Prachtige wandeling of fietstocht

Prijzen

€ 28 p.p. (volwassenen)
€ 21 p.p. (kinderen tussen 5 en 12 jaar)

Om te reserveren klik je op deze link (mail). Je vult dan de gevraagde gegevens in. Aansluitend krijg je via mail een factuur doorgestuurd, die je via bankoverschrijving kunt betalen. Drie dagen vooraf krijg je een mail met de verdere informatie.

Beschikbaarheden
Zaterdag 17 september 2022: beschikbaar (te reserveren tot 15 september om 10 uur)
Zondag 18 september 2022: beschikbaar (te reserveren tot 16 september om 10 uur)

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie