Voor singles doen we graag een extraatje

06 maart 2020

Singles twijfelen wel eens om te reserveren voor een happy groepsvakanties. Niet doen. We hebben je er graag bij. Meer zelfs: we doen voor singles een aantal extra inspanningen.

Eerst de cijfers. Wanneer we bijvoorbeeld met een groep van 25 mensen gaan fietsen, zijn er meestal een 10-tal koppels en 3 tot 5 singles. Soms delen die een kamer met een fietsmaatje. Anderen komen alleen en kiezen voor een singlekamer.
 
Tegenwoordig hebben de meeste hotels geen echte singlekamers en krijg je als single een 2-persoonskamer voor singlegebruik. Met als gevolg dat de hotels een singlesupplement rekenen.
 
Zo’n hotelier is in veel gevallen een goede rekenaar en weet dat hij meer verdient wanneer er 2 mensen op een kamer slapen in plaats van 1.
 
We proberen met de hotels waar we verblijven, zo goed mogelijk te onderhandelen over het singlesupplement. Maar toegegeven: het blijft een moeilijke.
 
Toch slagen we er jaarlijks in een aantal weekends en vakanties aan te bieden zonder singlesupplement. Dat is dit jaar het geval voor het Fietsweekend: Tulpen uit Amsterdam (18 tot 20 april vanuit Aalsmeer). Wie snel is, kan nog mee (laatste plaatsen). 
 
Ook voor het weekend Music Hotel Swizzle van 23 tot 25 oktober in Renesse geldt geen singlesupplement. In het najaar hebben er straks nog eentje.
 
Voor bijvoorbeeld het wandelweekend De wilde narcissen van de Eifel (8 – 10 april) is de extra voor singles zeer beperkt (laatste kamer).
 
We zorgen ervoor dat je er als single ook echt bijhoort. In het hotel ontbijten en dineren we samen aan grote tafels. Onderweg op een terrasje schuiven we stoelen bij mekaar
 
Bij fietsen en wandelen ontvangt iedereen een bordje met je naam en gemeente voor aan je fiets of rugzak. Op die manier leer je de anderen snel kennen en de anderen jou.

En ik kom even terug op het voorbeeld van de fietsgroep. Vaak zien we dat vanaf dag 2 of 3 iedereen naast iedereen fietst, koppels en singles door mekaar.

Twijfel je als single? Stuur gerust een een mailtje of bel even op: 014 75 71 16.
Of ken je een twijfelende single? Geef hem/haar een zetje.

Deel dit bericht