Knap wat jullie doen, zei Wouter Torfs me gisteren

19 oktober 2019

We vertellen het wellicht te weinig, maar Happy Weekends is partner van de ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel. We sponsorden al de inrichting van een klaslokaal in Haïti en betalen nu voor de inrichting van de keuken van een hotelschool in Nepal.

 Per 100 euro die mensen betalen om met ons op reis te gaan, doneren we 1 euro aan Cunina. Anders gezegd: 1% van onze  omzet gaat naar de ontwikkelingsorganisatie.
 
 Cunina had nu het idee opgevat om zijn partnerbedrijven samen te brengen en die onderling te laten kennismaken. Dat gebeurde gistermiddag in Corbie Hotel in Geel.
 
 Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, is ambassadeur van Cunina en was gastspreker. Hij vertelde op een inspirerende manier hoe ze binnen hun bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk brengen.
 
 Nadien had Cunina - om mekaar beter te leren kennen - een doorschuifsysteemuitgedacht waarbij je telkens 5 minuten babbelde met een andere ondernemer. Een speeddate noemden ze dat. Ik sprak er met mensen van Veritas, Liekens Toiletten, Drisag, Bouwgroep Vandersanden, Domein De Vesten, Dicar en nog enkele andere. 
 
Als laatste schoof ik bij Wouter Torfs. Al 10 jaar zijn ze verkozen tot beste werkgever van het land en dit jaar zelfs van Europa. “Ik heb daarstraks mijn uitleg al gedaan, vertel jij eens over Happy Weekends”, sprak hij. 
 
En ik begon over de vakanties die we organiseren, vooral gericht op fietsen en wandelen. Maar ook wel eens een zot concept zoals een Music Hotel en deelnemen aan een buitenlandse loopwedstrijd. Met daarnaast een steeds groeiend aantal reizen op maatvan andere organisaties, (vrienden)groepen en gezelschappen.
 
Toen ik begon over onze missie, had ik zijn volle aandacht. “Eigenlijk is onze bedoeling om mensen bij mekaar te brengen, te verbinden”, vertelde ik.

“We nodigen hen uit om mee te gaan met een groepsvakantie, nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vrienden te maken. Iedereen krijgt een bordje met zijn naam en gemeente om aan zijn fiets of rugzak te hangen. Zo leren ze mekaar veel sneller kennen. We eten aan grote tafels en doen we een terrasje, dan schuiven we de tafeltjes bij mekaar. Via onze vakanties zijn al heel wat nieuwe vriendschappen ontstaan en daar draait het voor een stuk om.”
 
Ik zag hem knikken. “Bij ons draait het ook om mensen”, repliceerde hij. “Ik ben blij je verhaal te hebben gehoord. Het is knap wat jullie doen.”
 
Met deze bevestiging gaan we verder op de weg die we zijn ingeslagen met Happy Weekends. Waar je in 2020 met ons naartoe kunt, ontdek je al voor een deel op onze website. De komende dagen vullen we verder aan. 

Paul Huysmans, zaakvoerder Happy Weekends

Deel dit bericht