Happy Weekends legt hand op laatste startplaatsen La Transbaie

14 januari 2020

GEEL (B) – Reisorganisatie Happy Weekends uit Geel (B) is dit jaar gestart met het aanbieden van loopreizen en laat al meteen van zich spreken. La Transbaie, de jaarlijkse mythische run door de Baai van de Somme (FR), was deze week na een chaotische online verkoop in enkele uren uitverkocht (6.500 lopers), maar Happy Weekends kon de hand leggen op de laatste startbewijzen.

 

“Al enkele jaren nemen we met een groep klanten deel aan La Champenoise in de buurt van Epernay en daar bouwen we dan een champagneweekend rond”, vertelt zaakvoerder Paul Huysmans van Happy Weekends. “Dat inspireerde ons om dit jaar het aanbod uit te breiden. Op dit moment hebben we drie weekends in het programma staan en er volgen er weldra nog meer.”

Happy Weekends trekt op 25 en 26 april naar de Baai van de Somme voor La Transbaie. Tijdens het Pinksterweekend (30 mei – 1 juni) gaat het opnieuw naar de champagnestreek voor La Champenoise. 19 tot 21 juni staat de Marathon du Vignoble D’Alsace (Wijnmarathon van de Elzas) in de buurt van Straatsburg op het programma, met de mogelijkheid om deel te nemen aan de 10 en 20 km.

Hoog fungehalte
“We kozen met opzet loopwedstrijden met een hoog fungehalte”, aldus nog de zaakvoerder. “Lopen associëren we sowieso met plezier, maar als velen verkleed aan de start komen en er onderweg wijntjes te drinken zijn, wordt het allemaal nog fijner. Dat je met allemaal andere lopers, en ook wel supporters, op weekend gaat, maakt het nog meer bijzonder.”

Happy Weekends regelt autocarvervoer, overnachtingen, maaltijden en je inschrijving voor de wedstrijd. Per wedstrijd is er ook een omkaderend programma waarbij je nog wat extra van de streek te zien krijgt.

20 startplaatsen
“Met de organisatie van La Transbaie hadden we afspraken gemaakt over startbewijzen voor ons”, zegt Elisabeth Domus, die bij Happy Weekends de loopweekends verder ontwikkelt. “Bij de start van de inschrijvingen op 6 april crashte hun server en verliepen de reservaties vrij chaotisch. Niettemin was de wedstrijd, waaraan maximum 6.500 lopers mogen deelnemen, in enkele uren uitverkocht. Door onze goede contacten met de organisatie beschikken wij nu nog over 20 startplaatsen. Wie met ons meegaat naar La Transbaie, kan meteen ervaren dat we onze weekends/vakanties tot in de details organiseren.”

Deel dit bericht